Milovníkům špenátu zachutnají ve vajíčku namáčené toasty z bílé veky smažené na přepuštěném másle, naplněné směsí na cibulce a česneku podušeného čerstvého špenátu se smetanou a strouhaným sýrem.
V pánvi zpěňte nadrobno posekanou cibuli, po chvíli přidejte nadrcený česnek a špenát, vše zalijte smetanou, dobře promíchejte a přiveďte k varu. Přidejte nastrouhaný sýr, ztlumte plamen a umíchejte hustou směs. Ochuťte ji solí, pepřem a špetkou chilli. Nechte lehce vychladnout.
Bagetu pokrájejte na plátky, polovinu krajíců bohatě potřete špenátovo-sýrovou směsí, přiklopte dalším krajícem a celé obalte v rozšlehaných vejcích. Smažte na přepuštěném másle ze všech stran dozlatova a odkládejte na papírové utěrky. Toasty podávejte ideálně ještě horké.
3
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D. (únor/2020)