Oba druhy sýra nastrouháme na jemném struhadle, přidáme žloutky, drobně nakrájenou uzeninu nebo maso a nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků, osolíme. Lžičkou vykrajujeme malé kousky, obalujeme ve strouhance, zakulatíme je a smažíme na rozehřátém oleji. Kuličky děláme menší, protože při smažení hodně nabudou. Podáváme s bramborovu kaší a hlávkovým salátem.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Lumír Kvita
|11. 9. 2005 12:11
a ty 4 lžíce mouky ty se dávaj kde??
Di
|20. 5. 2005 13:38
Nedávám uzeninu, pouze nivu, eidam, vajíčka a koření jako na karbanátky (pepř, česnek, majoránku). Kuličky obalím ve strouhance a dost ponořené smažím - vzniknou z nich takové baculaté karbanátky. Kaše a salát jsou k nim určitě nejlepší.