ml
olivový olej
se špetkou anýzu a sezamu a strouhanou kůrou z pomeranče na smažení
500
g
hladká mouka
2
lžička
skořice - mletá
1
špetka
sůl
citronová kůra
strouhaná (z 1 citronu)
250
ml
bílé víno
250
ml
med
Postup přípravy receptu
1
Nejprve zahřívejte olej s anýzem, sezamem a pomerančovou kůrou asi 10 minut na mírném plameni, aby olej natáhl vůně. Nechte vychladnout a pak sceďte. Mouku v míse promíchejte nejprve se skořicí, solí a citronovou kůrou. Pak přidejte 250 ml vody, víno a asi 200 ml aromatizovaného oleje. Vypracujte měkké těsto, které se nelepí na ruce. Oddělujte kousky a vytvarujte (viz obrázek) – protilehlé konce přeložte a spojte jako u šátečků.
2
Smažte dozlatova v rozehřátém oleji, nechte odsát přebytečný tuk. Med zahřejte, rozmíchejte s hrnkem vody a osmažené šátečky namočte do medového rozvaru. Podávejte.