• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Smažené rybí filé se zelím
Napište svůj komentář k receptu

Smažené rybí filé se zelím

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Smažené rybí filé se zelím
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 600
      g filé z tresky
    • 1
      ks citronová šťáva (Citron)
    • sůl
    • 1
      kg hlávkové zelí
    • 250
      g rajčata
    • 3
      lžíce máslo
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      ks cibule
    • vývar
    • 250
      ml smetana ke šlehání
    • 1
      lžíce solamyl (bramborový škrob)
    • 2
      lžíce hořčice plnotučná
    • 1
      špetka cukr
    • 1
      ks vejce
    • 5
      lžíce hladká mouka
    • 5
      lžíce strouhanka
    • 3
      lžíce rostlinný olej

Postup přípravy receptu

1
Filé omyjeme, osušíme a šikmo nakrájíme na zhruba 6 cm široké kusy. Pokapeme citronovu šťávou, posolíme a necháme 20 minut odležet. Očistíme a opláchneme zelí, rozkrojíme ho na čtvrtky, odstraníme košťál a nakrájíme na proužky. Omytá rajčata přepůlíme, lžičkou vydlabeme zrnka, a nakrájíme je na špalíky. Na dvou lžících másla podusíme zelí, osolíme a opepříme. Přilijeme polovinu vývaru a dusíme asi 20 minut. Na poslední 2 minuty přidáme rajčata. Na zbylém másle necháme zesklovatět na kostičky nakrájenou cibuli, zalijeme ji vývarem a zahustíme solamylem rozmíchaným se smetanou. Znovu krátce povaříme, ochutíme solí, cukrem a hořčicí. Polovinu této směsi vmícháme do zelí. Omáčku i zeleninu udržujeme v teple. Odleželé kousky filé obalíme v trojobalu (mouka, vejce, strouhanka) a na oleji 5-6 minut usmažíme. Na míse upravíme filé se zeleninou a omáčku podáváme zvlášť.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Smažené řízky s bramborovým salátem se zelím

Smažené řízky s bramborovým salátem…

Rybí filé zapečené se sýrem

Rybí filé zapečené se sýrem

Pikantní rybí filé s hlívou ústřičnou

Pikantní rybí filé s hlívou ústřičnou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Ryby
Maso Rybí Oběd Večeře Smažení Dušení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Citronová šťáva Cukr Filé z tresky Hladká mouka Hlávkové zelí Hořčice plnotučná Máslo Pepř mletý Rajčata Rostlinný olej Smetana ke šlehání Solamyl (bramborový škrob) Strouhanka Sůl Vejce Vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Španělské ptáčky

Španělské ptáčky

Vepřové závitky na smetaně

Vepřové závitky na smetaně

Plundrové těsto

Plundrové těsto

Rychlá zelňačka

Rychlá zelňačka

Ořechový chlebíček

Ořechový chlebíček

Kuřecí maso na rajčatech s bylinkami

Kuřecí maso na rajčatech s bylinkami

Masová bábovka aneb sekaná trochu jinak

Masová bábovka aneb sekaná trochu…

Německý bramborový salát

Německý bramborový salát

Fitness jogurtový koláč nepečený

Fitness jogurtový koláč nepečený

Doporučujeme

30 minut
Topinky s houbami a čedarem

Topinky s houbami a čedarem

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

114
Švestkový závin s mandlemi
Švestkový závin s…
45
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…
41
Steak s vejcem, žampiony a sýrovou omáčkou
Steak s vejcem, žampiony…
33
Klasické lečo
Klasické lečo
23
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
AHA.cz Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Mimibazar Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Ženy.cz Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Blesk.cz Monika Absolonová v Osvětimi: Navštívila rodinný pomník!

Monika Absolonová v Osvětimi: Navštívila rodinný pomník!

SportRevue.cz FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Další doporučené recepty:

Smažené plněné kapustové listy (závitky)
Smažené plněné kapustové listy (závitky)
Smažené plněné kotlety
Smažené plněné kotlety
Smažené plněné papriky
Smažené plněné papriky
Smažené ředkvičky
Smažené ředkvičky
Smažené řízky s bramborovým salátem se zelím
Smažené řízky s bramborovým salátem se…
Smažené řízky z krkovice
Smažené řízky z krkovice
  • Recepty.cz
  • Smažené rybí filé se zelím
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact