• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Smažené rybí filé se zelím
Napište svůj komentář k receptu

Smažené rybí filé se zelím

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Smažené rybí filé se zelím
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 600
      g filé z tresky
    • 1
      ks citronová šťáva (Citron)
    • sůl
    • 1
      kg hlávkové zelí
    • 250
      g rajčata
    • 3
      lžíce máslo
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      ks cibule
    • vývar
    • 250
      ml smetana ke šlehání
    • 1
      lžíce solamyl (bramborový škrob)
    • 2
      lžíce hořčice plnotučná
    • 1
      špetka cukr
    • 1
      ks vejce
    • 5
      lžíce hladká mouka
    • 5
      lžíce strouhanka
    • 3
      lžíce rostlinný olej

Postup přípravy receptu

1
Filé omyjeme, osušíme a šikmo nakrájíme na zhruba 6 cm široké kusy. Pokapeme citronovu šťávou, posolíme a necháme 20 minut odležet. Očistíme a opláchneme zelí, rozkrojíme ho na čtvrtky, odstraníme košťál a nakrájíme na proužky. Omytá rajčata přepůlíme, lžičkou vydlabeme zrnka, a nakrájíme je na špalíky. Na dvou lžících másla podusíme zelí, osolíme a opepříme. Přilijeme polovinu vývaru a dusíme asi 20 minut. Na poslední 2 minuty přidáme rajčata. Na zbylém másle necháme zesklovatět na kostičky nakrájenou cibuli, zalijeme ji vývarem a zahustíme solamylem rozmíchaným se smetanou. Znovu krátce povaříme, ochutíme solí, cukrem a hořčicí. Polovinu této směsi vmícháme do zelí. Omáčku i zeleninu udržujeme v teple. Odleželé kousky filé obalíme v trojobalu (mouka, vejce, strouhanka) a na oleji 5-6 minut usmažíme. Na míse upravíme filé se zeleninou a omáčku podáváme zvlášť.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Smažené řízky s bramborovým salátem se zelím

Smažené řízky s bramborovým salátem…

Rybí filé zapečené se sýrem

Rybí filé zapečené se sýrem

Pikantní rybí filé s hlívou ústřičnou

Pikantní rybí filé s hlívou ústřičnou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Ryby
Maso Rybí Oběd Večeře Smažení Dušení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Citronová šťáva Cukr Filé z tresky Hladká mouka Hlávkové zelí Hořčice plnotučná Máslo Pepř mletý Rajčata Rostlinný olej Smetana ke šlehání Solamyl (bramborový škrob) Strouhanka Sůl Vejce Vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vepřové plátky pana nadlesního

Vepřové plátky pana nadlesního

Tvarohové knedlíky s jakýmkoliv ovocem

Tvarohové knedlíky s jakýmkoliv ovocem

Jogurtový chléb pro domácí pekárnu

Jogurtový chléb pro domácí pekárnu

Brokolicová polévka se žampiony

Brokolicová polévka se žampiony

Brokolice s uzeným tofu

Brokolice s uzeným tofu

Kaštany

Kaštany

Králík na roštu - grilování

Králík na roštu - grilování

Zdravé sušenky

Zdravé sušenky

Lahodné vafle

Lahodné vafle

Doporučujeme

25 minut
Vietnamské palačinky s krevetami

Vietnamské palačinky s krevetami

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

94
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…
78
Losos (nejen) v bylinkách
Losos (nejen) v bylinkách
42
Báječná (nejen) broskvová roláda
Báječná (nejen)…
34
Kynutý švestkový závin (štrůdl)
Kynutý švestkový závin …
31
Steak s vejcem, žampiony a sýrovou omáčkou
Steak s vejcem, žampiony…

Zajímavé články

Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a připravit, aby chutnala jako z restaurace
Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a…
Letní drinky bez alkoholu: Zkuste Virgin Mojito, Mango Lassí nebo nealko Gin Tonic
Letní drinky bez alkoholu: Zkuste Virgin Mojito,…
7 oblíbených letních tvarohových dezertů: Využijte naplno tajnou ingredienci našich babiček
7 oblíbených letních tvarohových dezertů:…
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez zbytečného cukru a umělých aromat
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez…
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby chutnala božsky?
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby…
AHA.cz Všechno je jinak! Sandeva ohlásila konec!

Všechno je jinak! Sandeva ohlásila konec!

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Blesk pro ženy Culíková inspirace: Jak ho ozvláštnit s minimem námahy?

Culíková inspirace: Jak ho ozvláštnit s minimem námahy?

Ženy.cz Co znamená LGBTQ+? Malý tahák pro ty, co se v tom ztrácí jako já

Co znamená LGBTQ+? Malý tahák pro ty, co se v tom ztrácí jako já

Blesk.cz Místo tryzny mejdan? Dcery Petra Dopity (†77) plánují na pohřbu koncert

Místo tryzny mejdan? Dcery Petra Dopity (†77) plánují na pohřbu koncert

SportRevue.cz Smolaři. 5 legend českého hokeje, které přišly o zlatý turnaj v Naganu

Smolaři. 5 legend českého hokeje, které přišly o zlatý turnaj v Naganu

Maminka.cz 6 výletů na unikátní místa v Česku, která byste měli s dětmi objevit. Vyrazí vám dech

6 výletů na unikátní místa v Česku, která byste měli s dětmi objevit. Vyrazí vám dech

Blesk Horoskopy Cikánský horoskop o vás řekne víc, než myslíte! Jakou povahu vám přisoudil?

Cikánský horoskop o vás řekne víc, než myslíte! Jakou povahu vám přisoudil?

Další doporučené recepty:

Smažené plněné kapustové listy (závitky)
Smažené plněné kapustové listy (závitky)
Smažené plněné kotlety
Smažené plněné kotlety
Smažené plněné papriky
Smažené plněné papriky
Smažené ředkvičky
Smažené ředkvičky
Smažené řízky s bramborovým salátem se zelím
Smažené řízky s bramborovým salátem se…
Smažené řízky z krkovice
Smažené řízky z krkovice
  • Recepty.cz
  • Smažené rybí filé se zelím
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact