Krásně voňavé, dozlatova osmažené řízky jsou klasika, která se hodí jak k nedělnímu obědu, tak ve všední den. Dopřejte si je s vařenými bramborami nebo třeba s bramborovou kaší. Uvidíte, že se budou všichni strávníci olizovat až za ušima.
Krkovici nakrájejte na plátky asi 1,5 cm silné a přes fólii je lehce rozklepejte. Mouku důkladně osolte a opepřete, vejce prošlehejte v prostorné misce s mlékem a řízky postupně obalujte v mouce, vejcích a strouhance.
2
Řízky smažte z obou stran v rozpáleném oleji dozlatova. Odkládejte je na papírovou utěrku, aby se zbavily přebytečného tuku. Tip: Správný vídeňský řízek se sice připravuje z důkladně naklepaného telecího masa, pokud ale děláte řízky z vepřového, pak je ideální krkovice. Je lehce prorostlá, díky tomu se maso při smažení nevysuší a řízky budou šťavnaté.