strouhanka
nejlépe čerstvě namletá ze starších rohlíků
pepř mletý
rozšlehané vejce
olej
na smažení
plátky krkovičky bez kosti
nebo z kýty, plece, kuřecí, krůtí či králičí řízky
Postup přípravy receptu
1
Plátky masa naklepeme, po stranách nakrojíme, aby se nám při smažení nekroutily, osolíme, opepříme, obalíme v mouce, vejcích a strouhance a smažíme z obou stran na rozpáleném oleji (sádle) z obou stran dozlatova.
2
Vychladlé oloupané brambory pokrájíme na kostičky a dáme do mísy, přidáme drobně pokrájenou cibuli, pokrájené zelí, osolíme opepříme a zakápneme troškou oleje. Promícháme a necháme v chladu alespoň hodinu proležet.
3
Množství (váha) brambor a zelí je zhruba 2:1, ale záleží na chuti každého. Kdo rád zelí, může klidně přidat více.
salat byl vynikajici jenze jsem dala bohuzel 5 misto jednicky. prosim opravit moje hodnoceni.
Zuzka
|24. 10. 2016 14:03
Výborné, nemám co vytknout.
Ivana Makovská
|29. 2. 2016 16:59
Řízky=klasika,ale takhle se salátem dokonalost sama <3 .Doporučuji zkusit,je to i rychlovka,když jsou uvařené brambory.
Daniela
|8. 6. 2015 11:15
Tenhle salát je dokonalý :-* Zachutnal celé naší rodině a hodí se k němu i pečené kuře nebo bílá klobása atp. Navíc je řekla bych docela zdravý nebo aspoň zdravější než majonézový. Vřele doporučuji