• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Smažené obalované václavky (bedly, hlíva)
Napište svůj komentář k receptu

Smažené obalované václavky (bedly, hlíva)

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 19
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Smažené obalované václavky (bedly, hlíva)
Smažené obalované václavky (bedly, hlíva)
Smažené obalované václavky (bedly, hlíva)
Smažené obalované václavky (bedly, hlíva)
Smažené obalované václavky (bedly, hlíva)
3fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Množství dle počtu strávníků
    • václavky nebo bedly, hlíva ústřičná
    • hladká mouka
    • rozšlehané vejce
    • strouhanka
    • bylinky čerstvé nebo sušené
    • červená paprika sladká či pálivá
    • česneková pasta
    • koření dle chuti: houbové, grilovací...
    • olej na smažení
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Václavky (bedly, hlívu) očistíme, odkrájíme nohy. Vybíráme si nejlépe ploché kloboučky, které se nám budou dobře obalovat a smažit (ostatní se hodí například pod maso, do smaženice, bramboračky...), ale kdo má trpělivost... :-))
2
Před obalením kloboučků v trojobalu (mouka, vejce a strouhanka) můžeme houby ještě dle chuti okořenit například paprikou, mletým kmínem, česnekovou pastou, kořením, bylinkami..., poté obalíme ve zmiňovaném trojbalu a v rozpáleném oleji smažíme z obou stran dozlatova. Po osmažení klademe na ubrousek okapat přebytečný tuk, osolíme a podáváme.
3
Pokud nemáme chuť a čas na obalování v trojobalu, můžeme houby namáčet do těstíčka umíchaného z: 1 vejce, cca 60 gramů polohrubé mouky, soli a koření dle chuti, 1 lžičky oleje, 50 ml piva. Houby po namočení v těstíčku ihned klademe do rozpáleného oleje a smažíme z obou stran dozlatova, necháme okapat od přebytečného tuku a podáváme.
4
Smažené houby podáváme s bramborovou kaší, vařeným bramborem, salátem...
5
Lupenaté houby jsou pevnější a masitější, pro mnohé prý chuťově přijatelnější než houby s rourkami, které v měkčím stavu (babky, kozák...), prý evokují pocit kousání tlustého masa. Nemám tu zkušenost, jím obojí a s chutí. :-))
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Václavky (bedly, hlíva) nejen s kroupami

Václavky (bedly, hlíva) nejen s…

Hlíva (bedly, václavky) na smetaně - rychle a chutně

Hlíva (bedly, václavky) na smetaně -…

Václavky (bedly) s kořenovou zeleninou - omáčka

Václavky (bedly) s kořenovou…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • recepty73
    recepty73 | 2. 10. 2017 06:09

    ...zdravím! ...pokud jste četl/a recept pořádně, obvzlášť druhý odstavec, je tam psáno o trojobalu a VOLBĚ (né nutnosti) dochucení kmínem, paprikou, bylinkami, pepřem, paprikou, česnekem (to vše ve směsi grilovacího koření najdete) jelikož né každý výbornou přírodní chuť hub akceptuje a ocení ...třetí odstavec zase dává volbu rychlejšího obalení pro méně trpělivé, která také není k zahození ...otázka je, co každý jedinec považuje za normální a vhodné, proto nabízím VOLBU (i těm co o houby s přírodní chutí moc nestojí) a nikomu nic striktně nenutím ...hezké ráno!

  • truehanz | 1. 10. 2017 23:00

    Paní, zaregistroval jsem se jen kvůli Vám. Myslíte, že je vhodné, nechci řict "normální" dávat na houby HOUBOVÉ KOŘENÍ,nedejbože GRILOVACÍ KOŘENÍ? Proč máte pořád nutkání přebíjet výbornou přírodní chuť něčím takovým? Předem děkuji za odpověď

  • Bambi | 6. 11. 2016 15:56

    Výborný :-P

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Vegetariánské a zdravé
Pokrmy Z hub Bezmasá jídla Oběd Večeře Smažení Vegetariáni Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bylinky Červená paprika Česneková pasta Hladká mouka Koření Olej Rozšlehané vejce Strouhanka Sůl Václavky
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zavináče

Zavináče

Vepřové ragú z mletého masa

Vepřové ragú z mletého masa

Nebeské řezy

Nebeské řezy

Zeleninové placky s omáčkou

Zeleninové placky s omáčkou

Nokerle s vajíčkem

Nokerle s vajíčkem

Marcipán ze sušeného mléka

Marcipán ze sušeného mléka

Námořnické kotlety

Námořnické kotlety

Vynikající zeleninová polévka

Vynikající zeleninová polévka

Kukuřičný chléb II.

Kukuřičný chléb II.

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

96
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
28
Klasické lečo
Klasické lečo
14
Švédské masové kuličky
Švédské masové kuličky
14
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
13
Jedlé kaštany - pečené, vařené
Jedlé kaštany - pečené,…

Zajímavé články

Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
AHA.cz Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy 5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Potřetí ženatý Noid: Veřejná omluva exmanželkám!

Potřetí ženatý Noid: Veřejná omluva exmanželkám!

SportRevue.cz Hřebíkovy děti. Kam to dotáhli čeští fotbalisté ze stříbrné devatenáctky?

Hřebíkovy děti. Kam to dotáhli čeští fotbalisté ze stříbrné devatenáctky?

Maminka.cz Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Další doporučené recepty:

Smažené masové kuličky-Ča wan-c´
Smažené masové kuličky-Ča wan-c´
Smažené noky z bramborové kaše
Smažené noky z bramborové kaše
Smažené nudle s krůtím masem
Smažené nudle s krůtím masem
Smažené palačinky
Smažené palačinky
Smažené plněné kapustové listy (závitky)
Smažené plněné kapustové listy (závitky)
Smažené plněné kotlety
Smažené plněné kotlety
  • Recepty.cz
  • Smažené obalované václavky (bedly, hlíva)
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact