• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Smažené obalované václavky (bedly, hlíva)
Napište svůj komentář k receptu

Smažené obalované václavky (bedly, hlíva)

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 19
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Smažené obalované václavky (bedly, hlíva)
Smažené obalované václavky (bedly, hlíva)
Smažené obalované václavky (bedly, hlíva)
Smažené obalované václavky (bedly, hlíva)
Smažené obalované václavky (bedly, hlíva)
3fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Množství dle počtu strávníků
    • václavky nebo bedly, hlíva ústřičná
    • hladká mouka
    • rozšlehané vejce
    • strouhanka
    • bylinky čerstvé nebo sušené
    • červená paprika sladká či pálivá
    • česneková pasta
    • koření dle chuti: houbové, grilovací...
    • olej na smažení
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Václavky (bedly, hlívu) očistíme, odkrájíme nohy. Vybíráme si nejlépe ploché kloboučky, které se nám budou dobře obalovat a smažit (ostatní se hodí například pod maso, do smaženice, bramboračky...), ale kdo má trpělivost... :-))
2
Před obalením kloboučků v trojobalu (mouka, vejce a strouhanka) můžeme houby ještě dle chuti okořenit například paprikou, mletým kmínem, česnekovou pastou, kořením, bylinkami..., poté obalíme ve zmiňovaném trojbalu a v rozpáleném oleji smažíme z obou stran dozlatova. Po osmažení klademe na ubrousek okapat přebytečný tuk, osolíme a podáváme.
3
Pokud nemáme chuť a čas na obalování v trojobalu, můžeme houby namáčet do těstíčka umíchaného z: 1 vejce, cca 60 gramů polohrubé mouky, soli a koření dle chuti, 1 lžičky oleje, 50 ml piva. Houby po namočení v těstíčku ihned klademe do rozpáleného oleje a smažíme z obou stran dozlatova, necháme okapat od přebytečného tuku a podáváme.
4
Smažené houby podáváme s bramborovou kaší, vařeným bramborem, salátem...
5
Lupenaté houby jsou pevnější a masitější, pro mnohé prý chuťově přijatelnější než houby s rourkami, které v měkčím stavu (babky, kozák...), prý evokují pocit kousání tlustého masa. Nemám tu zkušenost, jím obojí a s chutí. :-))
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Václavky (bedly, hlíva) nejen s kroupami

Václavky (bedly, hlíva) nejen s…

Hlíva (bedly, václavky) na smetaně - rychle a chutně

Hlíva (bedly, václavky) na smetaně -…

Václavky (bedly) s kořenovou zeleninou - omáčka

Václavky (bedly) s kořenovou…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • recepty73
    recepty73 | 2. 10. 2017 06:09

    ...zdravím! ...pokud jste četl/a recept pořádně, obvzlášť druhý odstavec, je tam psáno o trojobalu a VOLBĚ (né nutnosti) dochucení kmínem, paprikou, bylinkami, pepřem, paprikou, česnekem (to vše ve směsi grilovacího koření najdete) jelikož né každý výbornou přírodní chuť hub akceptuje a ocení ...třetí odstavec zase dává volbu rychlejšího obalení pro méně trpělivé, která také není k zahození ...otázka je, co každý jedinec považuje za normální a vhodné, proto nabízím VOLBU (i těm co o houby s přírodní chutí moc nestojí) a nikomu nic striktně nenutím ...hezké ráno!

  • truehanz | 1. 10. 2017 23:00

    Paní, zaregistroval jsem se jen kvůli Vám. Myslíte, že je vhodné, nechci řict "normální" dávat na houby HOUBOVÉ KOŘENÍ,nedejbože GRILOVACÍ KOŘENÍ? Proč máte pořád nutkání přebíjet výbornou přírodní chuť něčím takovým? Předem děkuji za odpověď

  • Bambi | 6. 11. 2016 15:56

    Výborný :-P

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Vegetariánské a zdravé
Pokrmy Z hub Bezmasá jídla Oběd Večeře Smažení Vegetariáni Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bylinky Červená paprika Česneková pasta Hladká mouka Koření Olej Rozšlehané vejce Strouhanka Sůl Václavky
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuře dušené na rajčatech a cibuli

Kuře dušené na rajčatech a cibuli

Výborný narozeninový dort

Výborný narozeninový dort

Jidášky našich babiček

Jidášky našich babiček

Jahodovo - vanilkový tvaroh

Jahodovo - vanilkový tvaroh

Spaghetti Carbonara – La ricetta tradizionale

Spaghetti Carbonara – La ricetta…

100% rajská šťáva - sterilovaná

100% rajská šťáva - sterilovaná

Měkké sušenky s čokoládou

Měkké sušenky s čokoládou

Nočky se špenátem a slaninou

Nočky se špenátem a slaninou

Buchta (koláč) z přesnídávek - jednoduchá a vláčná

Buchta (koláč) z přesnídávek -…

Doporučujeme

70 minut
Holandský řízek a šťouchané brambory

Holandský řízek a šťouchané brambory

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

40
Rybí směs se zeleninou a nudlemi
Rybí směs se zeleninou a…
25
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
23
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
22
Hrnková bábovka s citronovou kůrou a mákem
Hrnková bábovka s…
22
Meruňkové knedlíky - kynuté
Meruňkové knedlíky -…

Zajímavé články

Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí zavařeninu, kompot i čatní
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí…
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept Jiřiny Bohdalové, Laďky Něrgešové nebo Haliny Pawlowské
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept…
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit, a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
AHA.cz Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Blesk pro ženy Jeden z posledních večírků ve Varech: Kdo odhalil víc, než bylo třeba?

Jeden z posledních večírků ve Varech: Kdo odhalil víc, než bylo třeba?

Ženy.cz Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Blesk.cz Misska Tomanová ukázala své »hnízdo«: Bydlím v kuchyni!

Misska Tomanová ukázala své »hnízdo«: Bydlím v kuchyni!

SportRevue.cz Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Další doporučené recepty:

Smažené masové kuličky-Ča wan-c´
Smažené masové kuličky-Ča wan-c´
Smažené noky z bramborové kaše
Smažené noky z bramborové kaše
Smažené nudle s krůtím masem
Smažené nudle s krůtím masem
Smažené palačinky
Smažené palačinky
Smažené plněné kapustové listy (závitky)
Smažené plněné kapustové listy (závitky)
Smažené plněné kotlety
Smažené plněné kotlety
  • Recepty.cz
  • Smažené obalované václavky (bedly, hlíva)
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact