• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Smažené obalované václavky (bedly, hlíva)
Napište svůj komentář k receptu

Smažené obalované václavky (bedly, hlíva)

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 19
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Smažené obalované václavky (bedly, hlíva)
Smažené obalované václavky (bedly, hlíva)
Smažené obalované václavky (bedly, hlíva)
Smažené obalované václavky (bedly, hlíva)
Smažené obalované václavky (bedly, hlíva)
3fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Množství dle počtu strávníků
    • václavky nebo bedly, hlíva ústřičná
    • hladká mouka
    • rozšlehané vejce
    • strouhanka
    • bylinky čerstvé nebo sušené
    • červená paprika sladká či pálivá
    • česneková pasta
    • koření dle chuti: houbové, grilovací...
    • olej na smažení
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Václavky (bedly, hlívu) očistíme, odkrájíme nohy. Vybíráme si nejlépe ploché kloboučky, které se nám budou dobře obalovat a smažit (ostatní se hodí například pod maso, do smaženice, bramboračky...), ale kdo má trpělivost... :-))
2
Před obalením kloboučků v trojobalu (mouka, vejce a strouhanka) můžeme houby ještě dle chuti okořenit například paprikou, mletým kmínem, česnekovou pastou, kořením, bylinkami..., poté obalíme ve zmiňovaném trojbalu a v rozpáleném oleji smažíme z obou stran dozlatova. Po osmažení klademe na ubrousek okapat přebytečný tuk, osolíme a podáváme.
3
Pokud nemáme chuť a čas na obalování v trojobalu, můžeme houby namáčet do těstíčka umíchaného z: 1 vejce, cca 60 gramů polohrubé mouky, soli a koření dle chuti, 1 lžičky oleje, 50 ml piva. Houby po namočení v těstíčku ihned klademe do rozpáleného oleje a smažíme z obou stran dozlatova, necháme okapat od přebytečného tuku a podáváme.
4
Smažené houby podáváme s bramborovou kaší, vařeným bramborem, salátem...
5
Lupenaté houby jsou pevnější a masitější, pro mnohé prý chuťově přijatelnější než houby s rourkami, které v měkčím stavu (babky, kozák...), prý evokují pocit kousání tlustého masa. Nemám tu zkušenost, jím obojí a s chutí. :-))
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Václavky (bedly, hlíva) nejen s kroupami

Václavky (bedly, hlíva) nejen s…

Hlíva (bedly, václavky) na smetaně - rychle a chutně

Hlíva (bedly, václavky) na smetaně -…

Václavky (bedly) s kořenovou zeleninou - omáčka

Václavky (bedly) s kořenovou…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • recepty73
    recepty73 | 2. 10. 2017 06:09

    ...zdravím! ...pokud jste četl/a recept pořádně, obvzlášť druhý odstavec, je tam psáno o trojobalu a VOLBĚ (né nutnosti) dochucení kmínem, paprikou, bylinkami, pepřem, paprikou, česnekem (to vše ve směsi grilovacího koření najdete) jelikož né každý výbornou přírodní chuť hub akceptuje a ocení ...třetí odstavec zase dává volbu rychlejšího obalení pro méně trpělivé, která také není k zahození ...otázka je, co každý jedinec považuje za normální a vhodné, proto nabízím VOLBU (i těm co o houby s přírodní chutí moc nestojí) a nikomu nic striktně nenutím ...hezké ráno!

  • truehanz | 1. 10. 2017 23:00

    Paní, zaregistroval jsem se jen kvůli Vám. Myslíte, že je vhodné, nechci řict "normální" dávat na houby HOUBOVÉ KOŘENÍ,nedejbože GRILOVACÍ KOŘENÍ? Proč máte pořád nutkání přebíjet výbornou přírodní chuť něčím takovým? Předem děkuji za odpověď

  • Bambi | 6. 11. 2016 15:56

    Výborný :-P

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Vegetariánské a zdravé
Pokrmy Z hub Bezmasá jídla Oběd Večeře Smažení Vegetariáni Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bylinky Červená paprika Česneková pasta Hladká mouka Koření Olej Rozšlehané vejce Strouhanka Sůl Václavky
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Cmunda na pekáči

Cmunda na pekáči

Krupicovo-tvarohový koláč s ovocem

Krupicovo-tvarohový koláč s ovocem

Cuketový dort

Cuketový dort

Karamelové řezy s piškoty

Karamelové řezy s piškoty

Makové lívance

Makové lívance

Česneková plec

Česneková plec

Pesto z medvědího česneku

Pesto z medvědího česneku

Chřestová polévka

Chřestová polévka

Hovězí líčka na houbách

Hovězí líčka na houbách

Doporučujeme

20 minut
Marinované řecké kuře

Marinované řecké kuře

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

719
Poctivá kuřecí polévka
Poctivá kuřecí polévka
161
Bleskové špagety s rajčaty a burratou
Bleskové špagety s…
40
Piškotová roláda univerzální
Piškotová roláda…
24
Ořechové řezy s polevou z remosky
Ořechové řezy s polevou…
21
Jednoduchá česneková pomazánka na chlebíčky
Jednoduchá česneková…

Zajímavé články

Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby chutnala božsky?
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby…
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených polévek
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených…
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
Osvěžující snídaňová smoothie: Odstartujte horký letní den svěžím a zdravým drinkem
Osvěžující snídaňová smoothie: Odstartujte horký…
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na pánvi
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na…
AHA.cz Nedvěd po večerech bez Dary: Idylka se hroutí

Nedvěd po večerech bez Dary: Idylka se hroutí

Mimibazar Micelární voda: Více než jen odlíčení? Zjistěte, proč si ji zamilovaly miliony žen

Micelární voda: Více než jen odlíčení? Zjistěte, proč si ji zamilovaly miliony žen

Dáma.cz Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Blesk pro ženy Kraťasy a široká stehna? Klidně, když víte, po jakých sáhnout!

Kraťasy a široká stehna? Klidně, když víte, po jakých sáhnout!

Ženy.cz Chození pěšky mi změnilo život. Přestalo mě bolet břicho a zlepšila se mi psychika

Chození pěšky mi změnilo život. Přestalo mě bolet břicho a zlepšila se mi psychika

Blesk.cz Překvapení na letním mejdanu hvězd! Dorazil i zraněný Janek Bartoška

Překvapení na letním mejdanu hvězd! Dorazil i zraněný Janek Bartoška

SportRevue.cz 20 fotbalistů, jimž experti věštili zářivou budoucnost. U většiny se tvrdě spletli

20 fotbalistů, jimž experti věštili zářivou budoucnost. U většiny se tvrdě spletli

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Největší pedanti a puntičkáři z celého zvěrokruhu: Kdo je opravdu nesnesitelný?

Největší pedanti a puntičkáři z celého zvěrokruhu: Kdo je opravdu nesnesitelný?

Další doporučené recepty:

Smažené masové kuličky-Ča wan-c´
Smažené masové kuličky-Ča wan-c´
Smažené noky z bramborové kaše
Smažené noky z bramborové kaše
Smažené nudle s krůtím masem
Smažené nudle s krůtím masem
Smažené palačinky
Smažené palačinky
Smažené plněné kapustové listy (závitky)
Smažené plněné kapustové listy (závitky)
Smažené plněné kotlety
Smažené plněné kotlety
  • Recepty.cz
  • Smažené obalované václavky (bedly, hlíva)
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact