Maso a eidam nakrájíme na kostky, cibuli a klobásu na kolečka. Vše napichujeme střídavě na špejle. Vytvoříme tak 4 špízy, které posypeme kořením, osolíme a pečlivě obalíme v klasickém trojobalu. Smažíme nejlépe ve fritovacím hrnci. Ještě za horka vytáhneme ze špízů špejle.
2
Podáváme s bramborovou kaší a zeleninovým salátem.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
ledo ledo
|2. 4. 2008 20:12
Kdo zná a má rád těstíčko -bramborák od Avokáda, doporučuji ho použít na tento špíz.Je jednodušší a lepší než trojobal.
Vendula Strakošová
|26. 5. 2006 08:49
Je s tím sice větší práce, ale my co kuchtíme rádi, nám to nevadí. Chutné, zajímavá obměna klasického špízu.
Alena Hanusová
|16. 2. 2006 11:26
Výborné! Taky dělám. Někdy obalím v těstíčku, někdy v sýrovém nebo i v pivním.Dávám třeba i slaninu a jednotlivé kousky kuřecího obalím v oleji s česnekem a s grilovacím kořením, nebo kořením Gyros. Mnoho a mnoho variací.
Pavlína Svitáková
|15. 2. 2006 11:12
Skvělý recept!Doporučuji.Někdy místo klobásy dávám různé druhy sýrů ( hermelín ,nivu) a někdy přidám i žampiony.