Cukr vsypte do 500 ml vody a povařte na mírném ohni, asi 5–10 minut. Vmíchejte růžovou vodu a nechte vychladnout. Ohřejte mléko. Ze 6 lusků kardamomu vyškrábejte semínka a tupým hřbetem nože je rozmačkejte.
2
Smíchejte se sušeným mlékem, moukou, práškem do pečiva a ghí. Pomalu přilévejte teplé mléko a tvořte hladké, mírně lepivé těsto. Je-li příliš suché, přidejte 1–2 lžíce mléka.
3
Těsto rozdělte na 20 kusů a uválejte malé kuličky.
4
Pořádně rozehřejte tuk (nad dřevěnou lžící se začnou objevovat bubliny). Kuličky usmažte dozlatova. Jednu z nich osušte na papírovém ubrousku a vložte do sirupu. Jestli po 2 minutách drží stále svůj tvar, přidejte i ostatní kuličky společně se zbytkem kardamomu a nechte v sirupu odležet 1,5–2 hodiny. Jestliže se ale rozpadá, ostatní kuličky ještě chvíli smažte a do sirupu vložte až později.