Těsto vypracujeme podle návodu, uzené nebo klobásku pomeleme(může se zkombinovat i půl na půl). Těsto vyválíme na váleček, ukrajujeme z něj kousky a ty plníme uzenou směsí.
2
Vytvarujeme knedlíky a ty smažíme dozlatova nejlépe ve fritovacím hrnci. Hotové polijeme usmaženou cibulkou na špeku a můžeme podávat - nejlépe s dušeným zelím.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Anonym
|13. 5. 2006 09:21
Paní Jarko,ve fritovacím hrnci to můžete klidně smažit i kulaté,ale je pravda,že mi z toho často vyjdou spíše tvarově karbenátky:o)
Marsí
|12. 5. 2006 13:40
No já právě ty vařené když zbydou osmažím na cibulce a pak je mi zle neboť se přecpu...:o))
Jaroslava Oumarová
|12. 5. 2006 13:36
Aha, takže z něj uděláte placičku. Dík za dodatek, já bych to smažila kulatý:-)))))))))))
Jana Kutačová
|12. 5. 2006 13:02
Já jsem taky byla z domu naučená na klasické vařené,ale manžel mě přesvědčil,že jeho maminka dělá ty smažené,tak jsem to vyzkoušela a naprostá paráda:o) Když není uzené,dá se to opravdu nahradit nějakou klobáskou - ono,když si kupíte občas nějaký ten zmrazený polotovar,stejně v něm žádné uzené není,ale jen nějaká uzenina.
NMarta
|12. 5. 2006 12:14
Mě to poradila tchýně, a hochům to doma chutná víc jak vařené, a hlavně mi už nic při vaření z těch knedlí nevyteče.Plním škvarkama a příloha dušené zelí nebo pak studené se salátem nebo chodím a jen tak ujídám!!Když ušoulám knedlík, ten pak dlaní rozplácnu na placku.
Jaroslava Oumarová
|12. 5. 2006 11:28
Vařené dělám běžně, ale smažené mne nikdy nenapadly...Dík za tip