• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Smažené jahody v těstíčku
Napište svůj komentář k receptu

Smažené jahody v těstíčku

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 7
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Smažené jahody v těstíčku
Smažené jahody v těstíčku
Smažené jahody v těstíčku
Smažené jahody v těstíčku
Smažené jahody v těstíčku
Smažené jahody v těstíčku
Smažené jahody v těstíčku
Smažené jahody v těstíčku
6fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
  • Těstíčko:
    • 200
      ml podmáslí
    • 1
      ks vejce
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 3
      lžíce cukr krupice rovné
    • 2
      lžíce hnědý rum
    • 1
      lžička skořice - mletá
    • sůl špetka
    • 150
      g hladká mouka dle hustoty těsta, cca
    • jedlá soda půl lžičky
  • Dále:
    • 500
      g jahody pevné, cca + čerstvé k podávání
    • zakysaná smetana nebo bílý jogurt
    • zmrzlina dle chuti
    • skořicový cukr
    • moučkový cukr
    • olej na smažení

Postup přípravy receptu

1
Podmáslí promícháme s cukry, rumem, solí, skořicí, vajíčkem, mouku a sodou na hladké husté těstíčko, které necháme asi čtvrt hodiny odpočinout. Hustější musí být, aby nám na jahodách při smažení drželo a příliš rychle stékalo. Při vhození očištěných suchých jahod do těstíčka, nesmí propadnout ke dnu.

RADA: VIDEO, jak na čokoládovou polevu

2
Zralé pevné jahody odstopkujeme, omyjeme a necháme oschnout. Pak je obalíme v těstíčku a vkládáme do kastrolku s vyšší vrstvou rozpáleného oleje. Smažíme ze všech stran dozlatova a odkládáme na ubrousky odsát přebytečný olej.
3
Podáváme se slazenou zakysanou smetanou nebo jogurtem, kopečkem zmrzliny, šlehačkou..., sypeme moučkovým nebo skořicovým cukrem a doplníme s čerstvými jahodami.

RADA: VIDEO, jak vyšlehat veganský sníh!

4
Smažené jahody se dají jíst jak teplé, tak i vychladlé.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Smažené banány

Smažené banány

Smažená zmrzlina

Smažená zmrzlina

Smažená zmrzlina s malinami

Smažená zmrzlina s malinami

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Krémy & pudingy & zmrzlina Narozeniny a párty Piknik
Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Hladká mouka Hnědý rum Jahody Jedlá soda Moučkový cukr Olej Podmáslí Skořice - mletá Skořicový cukr Sůl Vanilkový cukr Vejce Zakysaná smetana Zmrzlina

Jak vyšlehat veganský sníh

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Malinový koktejl

Malinový koktejl

Sekané znojemské biftečky

Sekané znojemské biftečky

Palačinky plněné špenátem

Palačinky plněné špenátem

Krevety středozemí

Krevety středozemí

Salát z okurek

Salát z okurek

Citronový krém s tvarohem

Citronový krém s tvarohem

Karamelový koláč

Karamelový koláč

Carrot cake (Mrkvový dort) s pomerančem

Carrot cake (Mrkvový dort) s…

Nakládaný chilli-hermelín pro tvrďáky

Nakládaný chilli-hermelín pro tvrďáky

Doporučujeme

50 minut
Kotlety plněné kysaným zelím

Kotlety plněné kysaným zelím

15 minut
Vaječné muffiny ve slanině

Vaječné muffiny ve slanině

30 minut
Halloweenské cupcakes ala netopýři

Halloweenské cupcakes ala netopýři

105 minut
Myslivecké kuře s česnekovou polentou

Myslivecké kuře s česnekovou polentou

70 minut
Banánový chlebíček

Banánový chlebíček

170 minut
Salát z pečené dýně s trhaným masem a kozím sýrem

Salát z pečené dýně s trhaným masem a…

40 minut
Lepenice s trhaným uzeným

Lepenice s trhaným uzeným

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Jak vyšlehat veganský sníh

Poslední sledované recepty

18
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
16
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
14
Halloweenské cupcakes ala netopýři
Halloweenské cupcakes…
13
Hraběnčiny řezy
Hraběnčiny řezy
13
Dušené zelí mojí babičky
Dušené zelí mojí babičky

Zajímavé články

Kvíz: Znáte národní jídla různých zemí světa? Otestujte se!
Kvíz: Znáte národní jídla různých zemí světa?…
Ořechové rohlíčky, které se rozplynou v puse: Křehký moučník podle receptu prezidentské kuchařky Čiriny
Ořechové rohlíčky, které se rozplynou v puse:…
Rychlé polévky: 7 skvělých receptů na každý den v týdnu
Rychlé polévky: 7 skvělých receptů na každý den v…
Halloween: Muffiny, cupcakes a další recepty na strašidelnou party, které vás budou bavit
Halloween: Muffiny, cupcakes a další recepty na…
Domácí karamel: Rady a tipy, díky kterým připravíte ten nejlepší!
Domácí karamel: Rady a tipy, díky kterým…
AHA.cz Těžké časy Anny Geislerové: S dcerou řeší závislost

Těžké časy Anny Geislerové: S dcerou řeší závislost

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Blesk pro ženy Flíska i rozepnutá saka: Která módní pekla by se neměla opakovat na státních vyznamenáních?

Flíska i rozepnutá saka: Která módní pekla by se neměla opakovat na státních vyznamenáních?

Ženy.cz Podzimní virózy: kýchání, rýma, kašel. Co se děje ve vašem těle a proč?

Podzimní virózy: kýchání, rýma, kašel. Co se děje ve vašem těle a proč?

Blesk.cz Bývalka Cristiana Ronalda Šajková: Půlnoc? Čas na sexy zhoupnutí

Bývalka Cristiana Ronalda Šajková: Půlnoc? Čas na sexy zhoupnutí

SportRevue.cz FOTO: 17 sportovkyň, které se toho nebály a pózovaly nahé pro Playboy

FOTO: 17 sportovkyň, které se toho nebály a pózovaly nahé pro Playboy

Maminka.cz GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

Blesk Horoskopy První detail, kterého si všimnete na obrázku, odhalí tajemství vaší osobnosti

První detail, kterého si všimnete na obrázku, odhalí tajemství vaší osobnosti

Další doporučené recepty:

Smažené fazolky
Smažené fazolky
Smažené houby
Smažené houby
Smažené houskové knedlíky
Smažené houskové knedlíky
Smažené jednohubky
Smažené jednohubky
Smažené kalamáry
Smažené kalamáry
Smažené kari šištičky
Smažené kari šištičky
  • Recepty.cz
  • Smažené jahody v těstíčku
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact