• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Smažené jahody v těstíčku
Napište svůj komentář k receptu

Smažené jahody v těstíčku

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 7
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Smažené jahody v těstíčku
Smažené jahody v těstíčku
Smažené jahody v těstíčku
Smažené jahody v těstíčku
Smažené jahody v těstíčku
Smažené jahody v těstíčku
Smažené jahody v těstíčku
Smažené jahody v těstíčku
6fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
  • Těstíčko:
    • 200
      ml podmáslí
    • 1
      ks vejce
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 3
      lžíce cukr krupice rovné
    • 2
      lžíce hnědý rum
    • 1
      lžička skořice - mletá
    • sůl špetka
    • 150
      g hladká mouka dle hustoty těsta, cca
    • jedlá soda půl lžičky
  • Dále:
    • 500
      g jahody pevné, cca + čerstvé k podávání
    • zakysaná smetana nebo bílý jogurt
    • zmrzlina dle chuti
    • skořicový cukr
    • moučkový cukr
    • olej na smažení

Postup přípravy receptu

1
Podmáslí promícháme s cukry, rumem, solí, skořicí, vajíčkem, mouku a sodou na hladké husté těstíčko, které necháme asi čtvrt hodiny odpočinout. Hustější musí být, aby nám na jahodách při smažení drželo a příliš rychle stékalo. Při vhození očištěných suchých jahod do těstíčka, nesmí propadnout ke dnu.

RADA: VIDEO, jak na čokoládovou polevu

2
Zralé pevné jahody odstopkujeme, omyjeme a necháme oschnout. Pak je obalíme v těstíčku a vkládáme do kastrolku s vyšší vrstvou rozpáleného oleje. Smažíme ze všech stran dozlatova a odkládáme na ubrousky odsát přebytečný olej.
3
Podáváme se slazenou zakysanou smetanou nebo jogurtem, kopečkem zmrzliny, šlehačkou..., sypeme moučkovým nebo skořicovým cukrem a doplníme s čerstvými jahodami.

RADA: VIDEO, jak vyšlehat veganský sníh!

4
Smažené jahody se dají jíst jak teplé, tak i vychladlé.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Smažené banány

Smažené banány

Smažená zmrzlina

Smažená zmrzlina

Smažená zmrzlina s malinami

Smažená zmrzlina s malinami

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Krémy & pudingy & zmrzlina Narozeniny a párty Piknik
Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Hladká mouka Hnědý rum Jahody Jedlá soda Moučkový cukr Olej Podmáslí Skořice - mletá Skořicový cukr Sůl Vanilkový cukr Vejce Zakysaná smetana Zmrzlina

Jak vyšlehat veganský sníh

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Židovské řízky

Židovské řízky

Feferonový salát

Feferonový salát

Nevařená rybízová šťáva

Nevařená rybízová šťáva

Brambory s kysanou smetanou

Brambory s kysanou smetanou

Pórková polévka se slaninou

Pórková polévka se slaninou

Vídeňská vařená bábovka

Vídeňská vařená bábovka

Jednoduchá rajská polévka

Jednoduchá rajská polévka

Panenka se šalotkou

Panenka se šalotkou

Jednoduché zeleninovo-uzeninové toustové ragú (nejen) na topinky - sterilované

Jednoduché zeleninovo-uzeninové…

Doporučujeme

30 minut
Topinky s houbami a čedarem

Topinky s houbami a čedarem

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Jak vyšlehat veganský sníh

Poslední sledované recepty

120
Švestkový závin s mandlemi
Švestkový závin s…
30
Klasické lečo
Klasické lečo
29
Levandule Azurová
Levandule Azurová
28
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…
22
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
AHA.cz Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Mimibazar Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Ženy.cz Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Blesk.cz Monika Absolonová v Osvětimi: Navštívila rodinný pomník!

Monika Absolonová v Osvětimi: Navštívila rodinný pomník!

SportRevue.cz FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Další doporučené recepty:

Smažené fazolky
Smažené fazolky
Smažené houby
Smažené houby
Smažené houskové knedlíky
Smažené houskové knedlíky
Smažené jednohubky
Smažené jednohubky
Smažené kalamáry
Smažené kalamáry
Smažené kari šištičky
Smažené kari šištičky
  • Recepty.cz
  • Smažené jahody v těstíčku
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact