koření
dle chuti: na zeleninu, Adžika, čubrica, grilovací...
hladká mouka
rozšlehané vejce
strouhanka
olej
na smažení
Postup přípravy receptu
1
Recept je velmi jednoduchý a kdo si myslí, že obalovat fazolku po fazolce bude pracné, mýlí se. Můžeme je klidně obalovat po pěti-šesti kouskách a rovnou je smažit, obracet, vyndavat na ubrousek... jde to jak po drátkách a pokud Vám budou stát nedočkavci za zády, nebudete stíhat :-). Fazolky nám o dovolené předložili v jedné restauraci jako chuťovku. Výbornou variantu místo brambůrků nebo cibulových kroužků a já se osobně nestačil divit, jak jsou dobré. Podávají se s dipy, dresinky, tatarskou omáčkou... Dají se pochopitelně udělat i jako hlavní bezmasý chod k bramborové kaši nebo vařeným bramborám, s tatarkou, dipy...
2
Používáme fazolky mladé, bez tzv. struny. Pokud jí už fazolky mají, lehce jí odstraníme, když odlomíme špičku fazolky a "strunu" vytáhneme po délce fazolky.
3
Příprava: fazolky opláchneme, ještě mokré posypeme kořením dle vlastní chuti, obalíme v mouce, vejci, strouhance a smažíme dozlatova v rozpáleném oleji. Po osmažení odkládáme na ubrousek, osolíme a podáváme.
4
Fazolky můžeme obalovat i v těstíčku (množství upravíme dle potřeby): 1 vejce, 2 lžíce piva a cca 30 gramů hl. mouky + koření dle chuti vyšleháme do hladkého těstíčka. Obalené fazolky v hladké mouce namáčíme v těstíčku a smažíme dozlatova.