Cukety nakrajime na plátky zhruba 7 mm :-))) Posolíme je a necháme odstát pár hodin. Poté slijeme šťávu, obalíme je v mouce a usmažíme.
2
Zálivka: jogurt promícháme s prolisovaným česnekem a koprem nebo pažitkou (podle vlastní chutí), trošku osolíme.
3
Toto příjemné balkánské jídlo je výborné a osvěžující jak teplé, tak studené. Lze podávat jako přílohu, ovšem balkánci to jedí většinou jako hlavní jídlo s bílým chlebem.
4
V restauraci toto jídlo dostanete jako předkrm na zakousnutí k aperitivu. Takto lze připravit i lilek. Nebojte se vyzkoušet, budete příjemně překvapeni.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Eva Hromádka
|30. 10. 2009 12:22
Opět se potvrdilo, že v jednoduchosti je síla. Vynikající úprava cukety. Jedla jsem s brambory, ale fakt příloha není třeba, výborné jen tak s dresingem. Já jsem nakrála cuketu na plátky a protože měla uprostřed už semínka, tak jsem použila vánoční kulaté vykrajovátko na cukroví a střed cukety jsem jednoduše vykrála. Takže jsem měla cuketové kroužky. Hodnotím 1.
Ala Pugačová
|3. 7. 2009 08:27
Včera vyzkoušeno, rodina moc chválila, výborný recept ,díky.
Evazfary
|20. 6. 2005 11:54
To mi udělalo radost,že tu je tento skvělý recept. Zvlášť teď, kdy zanedlouho budou záplavy čerstvých cuket ze zahrádky...
Di
|13. 6. 2005 19:39
Dělám již léta a mohu doporučit. Jako typický Čech přidávám vařené brambory - je to báječný lehký letní oběd.