dobrota! pripomelo mi to studentska leta, kdyz bylo hluboko do kapsy, tak jsme je delali velmi casto, cim slabsi, tim lepsi :-)
Se šťouchaným bramborem byly výborné, snažila jsem se dělat co nejslabší plátky.
zkusila jsem i s tou nivou a dobré je obé :-))
do těstíčka jsem strouhla nivu a bylo to eňo-ňuňo, doporučuji .)
Výborné, doporučuji vyzkoušet zaměnit mléko za pivo.
Jirko, nejak nejsem na vkladani receptu, tak to pokazde pisnu do komentaru, ale tu cibuli vyfotim a pridam :-) :-) :-) . Jinak kdyz jsme u toho fritaku, do kulateho sitka dej tortilu (moucna placka, zde se prodava v ruznych prichutich) a usmaz. Udela se ti krasna misticka. Je to vyborne na ruzne dipy, kazdy si odlamuje misticku a nabira dip nebo v tom muzes podavat ruzne salaty, to je jenom takova mala vychytavka, kdybys mel zajem to vyzkouset. Je to lepsi, nez kukuricne nebo bramborove lupinky, nekdy byvaji totiz dost slane a krasne to vypada. ;-) :-) :-)
Jirko, pokud mas rad smazenou cibuli, vezmi velkou bilou cibuli a nakrajej jednotlive vrstvy lupinku na uzke prouzky. Pozor, at nedokrojis az do konce. Potom cibuli dej do velmi studene vody, az se rozvine, vysus a namoc v testicku, co mas rad. My mame radi palivejsi ;-) . Potom uz jenom hod do sita do fritaku a usmaz. Olej nesmi byt moc horky, aby cibule stihla zmeknout. Vysledkem je obrovska cibule, kazdy lupinek je osmazeny jednotlive a skoro bez prace. Vyborne k pivku a s oblibenym dresinkem, ( napr.Blue cheese, Ranch nebo Tisic ostrovu), to uz zalezi na chuti kazdeho ;-) ;-) ;-) Vypada to jako obrovska ruze a kazdy si odtrhava jednotlive prouzky :-D :-D :-D je to takova kolektivni zalezitost.
...nebo můžete okořenit rovnou cibuli,před namočením do těstíčka ;-) :-)