Cibule oloupeme, nakrájíme na kolečka tak 5 - 7 cm tlusté. Vejce rozšleháme s mlékem a troškou soli, přidáme sýr a mouku podle hustoty tak, aby těstíčko rychle nestékalo z koleček cibule, ale aby nebylo ani příliš husté.
2
Kolečka cibule namáčíme v těstíčku a smažíme zvolna(cibule měkne pomaleji) dorůžova. Přebytečný tuk vsákne ubrousek,takže osmažené pokládáme na něj. Podáváme buď jako chuťovku nebo jako hlavní chod s bramborovou kaší.
3
Do těstíčka můžeme přidat dle vaší chuti například: papriku sladkou nebo pálivou, grilovací koření, česnek, pepř, bylinky, sojovku, hořčici... to,co máte rádi.
Jirko, nejak nejsem na vkladani receptu, tak to pokazde pisnu do komentaru, ale tu cibuli vyfotim a pridam :-) :-) :-) . Jinak kdyz jsme u toho fritaku, do kulateho sitka dej tortilu (moucna placka, zde se prodava v ruznych prichutich) a usmaz. Udela se ti krasna misticka. Je to vyborne na ruzne dipy, kazdy si odlamuje misticku a nabira dip nebo v tom muzes podavat ruzne salaty, to je jenom takova mala vychytavka, kdybys mel zajem to vyzkouset. Je to lepsi, nez kukuricne nebo bramborove lupinky, nekdy byvaji totiz dost slane a krasne to vypada. ;-) :-) :-)
Jirko, pokud mas rad smazenou cibuli, vezmi velkou bilou cibuli a nakrajej jednotlive vrstvy lupinku na uzke prouzky. Pozor, at nedokrojis az do konce. Potom cibuli dej do velmi studene vody, az se rozvine, vysus a namoc v testicku, co mas rad. My mame radi palivejsi ;-) . Potom uz jenom hod do sita do fritaku a usmaz. Olej nesmi byt moc horky, aby cibule stihla zmeknout. Vysledkem je obrovska cibule, kazdy lupinek je osmazeny jednotlive a skoro bez prace. Vyborne k pivku a s oblibenym dresinkem, ( napr.Blue cheese, Ranch nebo Tisic ostrovu), to uz zalezi na chuti kazdeho ;-) ;-) ;-) Vypada to jako obrovska ruze a kazdy si odtrhava jednotlive prouzky :-D :-D :-D je to takova kolektivni zalezitost.