zakysaná smetana
nebo Rama Cremefine (pak ale použít i bílý jogurt)
Kečupová omáčka
kečup - jemný
a grilovací nebo jiné koření
Postup přípravy receptu
1
Nové brambory omyjeme a necháme slupku! Pak je nakrájíme na tenoučké plátky, tak 3 mm silné. Nejlépe to jde na WS kráječi, můžete také zkusit kráječ na kolečka, který je na struhadle. Plátky rozprostřeme na kuchyňskou papírovou utěrku a necháme vsáknout přebytečnou vodu. Poté je smažíme ve friťáku v rozpáleném oleji dozlatova. Po vyndání necháme na ubrousku okapat přebytečný olej, osolíme, navršíme do mísy a posypeme petrželkou.
2
Omáčky: pokud máme běžnou zakysanou smetanu - tzn. řidší, tak do ní přidáme jen prolisovaný česnek, křen, nebo kečup a další ingredience, viz. uvedeno výše. Pokud chceme mít omáčku o něco hustší, použijeme zakysaný krém Rama Cremefine a podle toho, jakou chceme mít hustotu přidáváme bílý jogurt.
3
Každý druh omáčky dáme zvlášť do malých misek a podáváme k bramborám - lupínky namáčíme. Jsou naprosto výýýborné a mňamózní.Takovéto bramborové lupínky se dají udělat i jako příloha k masu. Jinak omáček může být nekonečno, záleží na Vás, co do zakysané smetany přimícháte...