Ze zmrzliny uděláme kuličky o něco větší než vlašský ořech, dáme na plech do mrazáku. Cukr, cornflakes a kokos v robotu rozmělníme. 1 vejce smícháme s mlékem. Vytáhneme zmrzlinu a plech si postavíme na nádobky s ledem. Každou kuličku rychle obalíme ve vajíčku, pak ve suché směsi. Opět dáme do mrazáku.
2
Rozehřejeme si fritézu, kuličky rychle obalíme ve druhém vejci a krátce usmažíme.Hotové polejeme čokoládovou polevou a ihned podáváme. Můžeme si připravit na ozdobu oplatky, ovoce, mandle a tak dále...
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
XY
|3. 2. 2007 20:15
Je to mňamka, vůbec se to nerozteče
possum *
|3. 2. 2007 15:29
No, ja ten recept mam trochu jiny, v kazdem pripade se musi nechat poradne zmrazit, nejlepe pres noc, a v hodne rozpalenem oleji hodne rychle osmazit. Je to rychlovka.Kulicky se delaji takovym tim pulkulatym na zmrzlinu ci melouny.Vyborny napad je tady: http://manek.bloguje.cz/469805-smazena-zmrzlina.php
Anonym
|3. 2. 2007 14:36
Neroztece, neroztece, obal to jisti...a je to dobrota!
Jan Hegr
|3. 2. 2007 12:41
Já zase nechápu, jak muže někdo osmažit zmrzinu? Dit se to musí roztýct ne?
Airan Novakova
|3. 8. 2006 17:03
Pani Michaelo, jedna se o normalni strouhany kokos, omlouvam se - mela jsem to napsat. I sypke veci se daji odmerit v ml, je to dokone jednodussi nez vazene:-)Pani Katko, mam takovou pulkulatou lzici, pak dve polokoule zmrzliny davam k sobe:-)Jedna se o vyborny dezert, oblibeny v restauracnich zarizeni.
Katka Škopková
|25. 7. 2006 09:52
Spíš by mě zajímalo, jak se udělají ze zmrzliny kuličky... v rukách bude tát a lžičkou neudělám kuličku...
Katka Škopková
|25. 7. 2006 09:51
podle mě je ten kokos sušený-strouhaný a paní Airan ho odsypává do 150 ml hrnku, takže ho nasype do 1/3 hrnku.
Michaela Atherton
|21. 7. 2006 15:52
ten kokos je suseny, cerstvy nebo jen mleko? Nejak totiz nechapu ty mililitry...