• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Smažená žemlovka - sladká rychlovka
Napište svůj komentář k receptu

Smažená žemlovka - sladká rychlovka

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 7
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Smažená žemlovka - sladká rychlovka
Smažená žemlovka - sladká rychlovka
Smažená žemlovka - sladká rychlovka
Smažená žemlovka - sladká rychlovka
Smažená žemlovka - sladká rychlovka
3fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
  • Množství dle počtu strávníků:
    • vánočka nebo bochánek, zbylý
    • měkký tvaroh
    • jablka nebo hrušky
    • cukr krupice
    • vanilkový cukr nebo skořicový
    • skořice - mletá
    • rozšlehané vejce dle potřeby
    • rozpuštěné máslo nebo olej na smažení

Postup přípravy receptu

1
Pokud nám zbude vánočka nebo bochánek, ale klidně i veka, kterou už nikdo nechce a nám se zase nechce, dělat se se žemlovkou, není nic jednoduššího, než si něco sladkého na zub, udělat za pár minut.
2
Pečivo pokrájíme na slabší plátky. Očištěné ovoce nahrubo nastrouháme. Je-li hodně šťavnaté, trochu ho vymačkáme a šťávu vypijeme. Ovoce osladíme, ochutíme skořicí, vanilkou nebo citronovou kůrou a smícháme s tvarohem. Poměr dělám zhruba: jeden tvaroh na dvě středně velká jablka. V hlubokém talíři nebo misce si rozšleháme vejce se špetkou soli a s vanilkovým nebo skořicovým cukrem.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak připravit domácí vanilkový extrakt

3
Na plátek pečiva naneseme vrstvu tvarohové směsi a zaklopíme druhým plátkem, opatrně přitiskneme, protáhneme v rozšlehaných vejcích a ihned smažíme z obou stran v pánvi s roztopeným rozehřátým máslem nebo olejem dozlatova. Odkládáme na ubrousek odsát přebytečný tuk a podáváme.
4
Podáváme posypané moučkovým cukrem nebo kopečkem zakysané smetany či šlehačky. Dobré za tepla i za studena, když zbude.

RADA: VIDEO, jak připravit nekynuté lívance bez vajec

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Žemlovka s jablky a tvarohem

Žemlovka s jablky a tvarohem

Žemlovka s tvarohem, čokoládovo kávová omáčka, marinovaná višeň

Žemlovka s tvarohem, čokoládovo…

Žemlovka s brusinkami

Žemlovka s brusinkami

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Sladká jídla Žemlovka
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Jablka Měkký tvaroh Rozpuštěné máslo Rozšlehané vejce Skořice - mletá Vanilkový cukr Vánočka

Domácí vanilkový extrakt

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Florentský telecí řízek

Florentský telecí řízek

Kuřecí směs na houbách

Kuřecí směs na houbách

Nivová omáčka ke grilovanému masu

Nivová omáčka ke grilovanému masu

Rebarborový koláč se sněhem

Rebarborový koláč se sněhem

Co se zbylou rýží?

Co se zbylou rýží?

Sladké zapečené těstoviny s tvarohem

Sladké zapečené těstoviny s tvarohem

Houbová smetanová omáčka

Houbová smetanová omáčka

Šneci nejen s tvarohem

Šneci nejen s tvarohem

Bylinkový králík na žampionech

Bylinkový králík na žampionech

Doporučujeme

25 minut
Houbová frittata s rajčaty

Houbová frittata s rajčaty

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Domácí vanilkový extrakt

Poslední sledované recepty

66
Česnekové kotlety na špeku
Česnekové kotlety na…
54
Fazolový salát se zeleninou - zdravě a chutně
Fazolový salát se…
51
Fajnový mix na topinky a do salátů
Fajnový mix na topinky a…
44
Skořičáky - skořicové minizáviny
Skořičáky - skořicové…
36
Vepřová kýta s červenýma fazolema
Vepřová kýta s červenýma…

Zajímavé články

Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný recept, který zvládnete i bez váhy a může být pokaždé jiný
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný…
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás ohromí
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás…
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická bomba doslova nakopne imunitu
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická…
Jablečný koláč podle babičky Blaženky: 100 let starý recept je sázka na jistotu
Jablečný koláč podle babičky Blaženky: 100 let…
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte se!
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte…
AHA.cz Luďan z MOSTu! sundal teplákovku a... Z Hofmanna je drsňák

Luďan z MOSTu! sundal teplákovku a... Z Hofmanna je drsňák

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Blesk pro ženy Podzimní trendy podle stylistky: Které budou slušet všem ženám a co může přidávat kila?

Podzimní trendy podle stylistky: Které budou slušet všem ženám a co může přidávat kila?

Ženy.cz Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Blesk.cz Modelka Leitnerová: Rozvod s podnikatelem!

Modelka Leitnerová: Rozvod s podnikatelem!

SportRevue.cz FOTO: Rajcovní kočička. Neteř bývalého slavného brankáře Ikera Casillase dráždí na sociálních sítích

FOTO: Rajcovní kočička. Neteř bývalého slavného brankáře Ikera Casillase dráždí na sociálních sítích

Maminka.cz Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Blesk Horoskopy Ideální zaměstnání podle zvěrokruhu: Štíři patří na patologii, Lvům vyhovuje svobodné povolání. A co vám?

Ideální zaměstnání podle zvěrokruhu: Štíři patří na patologii, Lvům vyhovuje svobodné povolání. A co vám?

Další doporučené recepty:

Smažená zelenina po italsku
Smažená zelenina po italsku
Smažená zmrzlina
Smažená zmrzlina
Smažená zmrzlina s malinami
Smažená zmrzlina s malinami
Smažené arašídové nudle s tempehem
Smažené arašídové nudle s tempehem
Smažené artyčoky (Carciofi fritti)
Smažené artyčoky (Carciofi fritti)
Smažené banány
Smažené banány
  • Recepty.cz
  • Smažená žemlovka - sladká rychlovka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact