Plátky tlačenky obalíme v trojobalu (nejlépe 2x, aby nevytékala při smažení) a v rozpáleném oleji osmažíme. Brambory oloupeme, pokrájíme na plátky a smícháme s tenkými plátky cibule. Ochutíme solí, pepřem i hořčicí a zalijeme vývarem, lehce okyselíme a zakápneme olejem, promícháme. Salát dáme odpočinout a podáváme vlažný (ne studený).
2
**Zdroj:** ADEVA Vamberk školní stravování (P. Hubálek)
3
Salát můžeme udělat i klasicky, a to zhruba takto:
4
700 gramů vařených brambor pokrájených na kostičky, 50 gramů jemně nakrájené cibule, 180 gramů drobně pokrájených kyselých okurek, pokrájená 3 vejce natvrdo, +- 80 gramů plnotučné hořčice, +- 150 gramů majolky, sůl, pepř dle chuti, případně trochu láku z okurek a někdy i jemně pokrájený salám. Promícháme, necháme odležet alespoň dvě hodiny v chladnu a podáváme.
5
Tlačenku volíme masitou, dobře ochucenou, s vysokým podílem masa.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Prejt
|6. 12. 2016 21:52
A kam by to koreni asi melo zmizet??
Lea
|6. 9. 2013 08:32
Vyzkousela jsem a naprosto skvele. Ale je dobre tlacenku obalovat 2x aby behem smazeni nevytekl sulc jinak davam za 1. A pripojuji se k tomu ze je lepe kdyz je masovejsi neni to takova kaloricka bomba.
Jaroslav
|6. 7. 2013 19:48
Paneboze, kdo muze byt takove prase, ze osmazi tlacenku? Co to bude priste? Smazeny bobek?
Taky budu cist komentare: Je to nezvykle, ale dobre a levne.
Bezte s tim do haje a naucte se doopravdy varit. Chce se mi blejt velebnosti.
Mr.Bean
|14. 2. 2013 00:17
No????já jsem smaženou tlačenku ještě nejedl a ani se na to nechystám,ale velice rád bych viděl ty trdla co to dělala :-D
fuj
|2. 9. 2011 13:57
fuj
MilFiš
|14. 6. 2011 23:17
No...! pořád z toho cítím to koření. Jako bych obalil prejt. Ale zvláštní zkušenost. :-)
recepty 73
|18. 4. 2010 17:41
Mirko,já tlačenku s cibulí a octem miluju,ale tohle fakt úplně jiné... .Chce to ale(jak píše Jana) masitou tlačenku,kde je méně rosolu a více masa-tady u nás jí prodávají jako:selskou :-))
Jana Kutačová
|17. 4. 2010 17:50
Já mám taky nejraději tlačenku klasicky,ale ochutnala jsem i tuto smaženou a je to vynikající.Je ale opravdu důležité koupit raději dražší a masitější tlačenku,jinak by to nebylo ono.Fakt vynikající dobrota.Je to nezvyklé,ale i nezvykle dobré.o))
Miroslava Severová
|16. 4. 2010 14:15
Tlačenka jako řízek ?? Tak to mě teda vůbec neláká!!Já nejradši tlačenku s cibulí a octem!! Ale jak se říká každý člověk má jiné chutě.