Kuřecí prso potřete olejem, opepřete a zasypejte mletou paprikou. Maso zprudka opečte na pořádně rozehřáté pánvi z obou stran, z každé asi 2 minuty. Dejte do pekáče a 10 minut dopečte v troubě předehřáté na 180 °C.
Mezitím pokrájejte cibuli na klínky, česnek na plátky, očištěnou mrkev na tenké nudličky, papriku na kousky. Na pánvi na troše oleje orestujte cibuli, přidejte mrkev, pak papriku a nakonec česnek. Jakmile zelenina změkne, vsypte rýži a pomalu restujte. V misce smíchejte sójovou a ústřicovou omáčku a chilli pastu, nalijte do pánve, promíchejte a pár minut restujte, aby se tekutina lehce zredukovala.
Usmažte volská oka. Kuře pokrájejte na plátky a osolte. Rýži se zeleninou rozdělte do misek, přidejte vejce, kuře, pokrájenou chilli papričku a lístky koriandru.