• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Smažená rýže Basmati s hráškem a cibulí
Napište svůj komentář k receptu

Smažená rýže Basmati s hráškem a cibulí

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Smažená rýže Basmati s hráškem a cibulí
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 300
      g rýže Basmati
    • 1
      l voda
    • 4
      lžíce olivový olej
    • 3
      lžíce slunečnicový olej
    • 1
      lžička polévkové koření
    • 1
      hrst mražený hrášek
    • 1
      ks cibule velká

Postup přípravy receptu

1
Rýže nemusí být nutně basmati, ale volíme takový typ, který neobsahuje mnoho škrobu, protože se před smažením neproplachuje.
2
Na běžném oleji cibuli osmahneme dozlatova a olej oddělíme, dáme stranou. Předvaříme si vodu. V asi litrovém hrnci rozpálíme olivový olej, přidáme rýži a za stálého míchání smažíme na mírném ohni, aby rýže lehce zahnědla. Pozor, nepřepálit olej a nepřipálit rýži. Hrnec s rýží stáhneme z plotny a necháme tak 2 minutky odstát, aby nám klesla teplota. Nyní vlijeme vodu (bude ještě horká, ale ne vroucí). Zde dávat pozor, voda se začne po vlití velmi prudce vařit. Jakmile se hladina ustálí, vrátíme hrnec na plotnu. Hladina vody musí stát 1,5 cm nad rýží. Přidáme polévkové koření (Podravka). Vaříme na mírném plameni bez míchání až do odpaření vody. Poté odstavíme, vmícháme hrášek a cibulku.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Smažená rýže

Smažená rýže

Asijská smažená rýže

Asijská smažená rýže

Nasi Goreng - indonéská smažená rýže

Nasi Goreng - indonéská smažená rýže

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Greta Amaru | 17. 1. 2012 12:45

    dost dobrý :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D

  • Vlasta | 2. 10. 2011 14:32

    A tož ušlo to ale zrovna v sámošce nemělí réžu a tak sem kopila knedlu . Na druhy olejů jsem se vyprdla a dala tam řepkové páč je nejlevnější a stojně se s teho poseru tak co . a tož dobrý starýmu to taky chutnalo tak děkuju

  • tomasek | 5. 12. 2010 22:55

    Bylo to výborné. Bylo to tak dobré, že jsem to neměl jako přílohu, ale jako rychlou a lehkou večeři. Jasná jednička.

  • andrea nedbalova | 26. 7. 2009 11:03

    tuhle rýži jsem připravila původně jen pro přítele, protože já nejsem vůbec milovníkem rýže, ale můžu říct, že jsem si i já dala s velkou chutí a to je co říci. Pokud rýži tak tuhle! OPRAVDU VYNIKAJÍCÍ. děkuji

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Rýže
Přílohy Rýže Oběd Večeře Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Mražený hrášek Olivový olej Polévkové koření Rýže Slunečnicový olej Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bifteky se zeleným pepřem

Bifteky se zeleným pepřem

Sýrové tyčinky

Sýrové tyčinky

Sypaná buchta

Sypaná buchta

Bábovka s vaječným likérem a jablky

Bábovka s vaječným likérem a jablky

Lehké piškotové řezy

Lehké piškotové řezy

Cottage sardinky - pomazánka

Cottage sardinky - pomazánka

(Nejen) Velikonoční špenátová nádivka / žemlovka

(Nejen) Velikonoční špenátová nádivka…

Výborné domácí Koka sušenky

Výborné domácí Koka sušenky

Kyselica (zelňačka) s čabajkou

Kyselica (zelňačka) s čabajkou

Doporučujeme

30 minut
Lečo s fazolemi a klobásou

Lečo s fazolemi a klobásou

35 minut
Meruňkovo-angreštová marmeláda

Meruňkovo-angreštová marmeláda

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

45 minut
Strouhaný koláč s tvarohem a borůvkami

Strouhaný koláč s tvarohem a borůvkami

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

40 minut
Cuketové placky bez lepku

Cuketové placky bez lepku

15 minut
Chalupářské poháry

Chalupářské poháry

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

106
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
47
Dýňová tortila
Dýňová tortila
40
Kynutý švestkový závin (štrůdl)
Kynutý švestkový závin …
39
Ceviche v rajčatové omáčce
Ceviche v rajčatové…
36
Bramborovo-zeleninový guláš
Bramborovo-zeleninový…

Zajímavé články

Ze zeměměřiče mistrem zmrzlinářem: Začínal mrkvovou, dnes prodává nejvíc pistáciové
Ze zeměměřiče mistrem zmrzlinářem: Začínal…
Superpotravina týdne: Meloun. 6 překvapivých pozitivních účinků plus recepty, které možná neznáte
Superpotravina týdne: Meloun. 6 překvapivých…
Od pondělí do pátku: 5 snadných večeří z cukety
Od pondělí do pátku: 5 snadných večeří z cukety
Letní pecky: Ať už z třešní, meruněk nebo melounu, pecky rozhodně nepatří do koše. Víme, co s nimi!
Letní pecky: Ať už z třešní, meruněk nebo melounu…
Neuvěřitelné tečkované dorty: Amatérská cukrářka si techniku zdobení vymyslela úplně sama!
Neuvěřitelné tečkované dorty: Amatérská cukrářka…
AHA.cz Žilková do toho praští? Svědectví z první ruky mluví za vše

Žilková do toho praští? Svědectví z první ruky mluví za vše

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Blesk pro ženy Kraťasy a široká stehna? Klidně, když víte, po jakých sáhnout!

Kraťasy a široká stehna? Klidně, když víte, po jakých sáhnout!

Ženy.cz Porno v puse? 5 tipů na dokonalé sladkosti

Porno v puse? 5 tipů na dokonalé sladkosti

Blesk.cz Milan Peroutka zuří: Ve Varech mu okradli tchyni!

Milan Peroutka zuří: Ve Varech mu okradli tchyni!

SportRevue.cz Hřebíkovy děti. Kam to dotáhli čeští fotbalisté ze stříbrné devatenáctky?

Hřebíkovy děti. Kam to dotáhli čeští fotbalisté ze stříbrné devatenáctky?

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy Nejhorší tchyně podle zvěrokruhu: Na které si musíte dát obzvlášť pozor?

Nejhorší tchyně podle zvěrokruhu: Na které si musíte dát obzvlášť pozor?

  • Recepty.cz
  • Smažená rýže Basmati s hráškem a cibulí
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact