• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Smažená rýže Basmati s hráškem a cibulí
Napište svůj komentář k receptu

Smažená rýže Basmati s hráškem a cibulí

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Smažená rýže Basmati s hráškem a cibulí
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 300
      g rýže Basmati
    • 1
      l voda
    • 4
      lžíce olivový olej
    • 3
      lžíce slunečnicový olej
    • 1
      lžička polévkové koření
    • 1
      hrst mražený hrášek
    • 1
      ks cibule velká

Postup přípravy receptu

1
Rýže nemusí být nutně basmati, ale volíme takový typ, který neobsahuje mnoho škrobu, protože se před smažením neproplachuje.
2
Na běžném oleji cibuli osmahneme dozlatova a olej oddělíme, dáme stranou. Předvaříme si vodu. V asi litrovém hrnci rozpálíme olivový olej, přidáme rýži a za stálého míchání smažíme na mírném ohni, aby rýže lehce zahnědla. Pozor, nepřepálit olej a nepřipálit rýži. Hrnec s rýží stáhneme z plotny a necháme tak 2 minutky odstát, aby nám klesla teplota. Nyní vlijeme vodu (bude ještě horká, ale ne vroucí). Zde dávat pozor, voda se začne po vlití velmi prudce vařit. Jakmile se hladina ustálí, vrátíme hrnec na plotnu. Hladina vody musí stát 1,5 cm nad rýží. Přidáme polévkové koření (Podravka). Vaříme na mírném plameni bez míchání až do odpaření vody. Poté odstavíme, vmícháme hrášek a cibulku.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Smažená rýže

Smažená rýže

Asijská smažená rýže

Asijská smažená rýže

Nasi Goreng - indonéská smažená rýže

Nasi Goreng - indonéská smažená rýže

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Greta Amaru | 17. 1. 2012 12:45

    dost dobrý :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D

  • Vlasta | 2. 10. 2011 14:32

    A tož ušlo to ale zrovna v sámošce nemělí réžu a tak sem kopila knedlu . Na druhy olejů jsem se vyprdla a dala tam řepkové páč je nejlevnější a stojně se s teho poseru tak co . a tož dobrý starýmu to taky chutnalo tak děkuju

  • tomasek | 5. 12. 2010 22:55

    Bylo to výborné. Bylo to tak dobré, že jsem to neměl jako přílohu, ale jako rychlou a lehkou večeři. Jasná jednička.

  • andrea nedbalova | 26. 7. 2009 11:03

    tuhle rýži jsem připravila původně jen pro přítele, protože já nejsem vůbec milovníkem rýže, ale můžu říct, že jsem si i já dala s velkou chutí a to je co říci. Pokud rýži tak tuhle! OPRAVDU VYNIKAJÍCÍ. děkuji

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Rýže
Přílohy Rýže Oběd Večeře Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Mražený hrášek Olivový olej Polévkové koření Rýže Slunečnicový olej Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Plněná krkovička

Plněná krkovička

Kávové řezy s ořechy, čokoládou a skořicí

Kávové řezy s ořechy, čokoládou a…

Placičky z cukety a mrkve

Placičky z cukety a mrkve

Výborný "podmaz" na chlebíčky

Výborný "podmaz" na chlebíčky

Šťavnatý citronový koláč

Šťavnatý citronový koláč

Brambory se sýrovou náplní

Brambory se sýrovou náplní

Panenky v parmském kabátku s batátovými chipsy

Panenky v parmském kabátku s…

Lotrinský quiche

Lotrinský quiche

Italské těsto a výborná pizza

Italské těsto a výborná pizza

Doporučujeme

20 minut
Francouzské brambory podle časopisu F.O.O.D.

Francouzské brambory podle časopisu F…

45 minut
Pravé maďarské lečo

Pravé maďarské lečo

20 minut
Cuketová polévka s mátou a hráškem

Cuketová polévka s mátou a hráškem

300 minut
Švestková povidla

Švestková povidla

80 minut
Švestkový koláč s vanilkovým krémem

Švestkový koláč s vanilkovým krémem

50 minut
Roláda s mletým masem a zeleninou

Roláda s mletým masem a zeleninou

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

Poslední sledované recepty

60
Vepřové s pepřovou omáčkou
Vepřové s pepřovou…
41
Citronový koláč z mléčné rýže
Citronový koláč z mléčné…
31
Bleskové špagety s rajčaty a burratou
Bleskové špagety s…
24
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
23
Ořechové řezy s polevou z remosky
Ořechové řezy s polevou…

Zajímavé články

Letní mlsání? Pojďte na to chytře
Letní mlsání? Pojďte na to chytře
Krémová cuketová polévka 5x jinak: Je pěkně hustá i bez jíšky a chutná i těm, kteří cuketu moc nemusí
Krémová cuketová polévka 5x jinak: Je pěkně hustá…
Guláš na 5 způsobů: Uvařte si chalupářskou klasiku v jednom „kotlíku“
Guláš na 5 způsobů: Uvařte si chalupářskou…
Samosběry ve Vraňanech nekončí – přichází ovocná a zeleninová vlna léta!
Samosběry ve Vraňanech nekončí – přichází ovocná…
Snídaně, kterou milovala princezna Diana: Je zdravá, rychlá a stala se hitem sociálních sítí
Snídaně, kterou milovala princezna Diana: Je…
AHA.cz Vojta Dyk: Dělá rodině ostudu, děti se za něho stydí

Vojta Dyk: Dělá rodině ostudu, děti se za něho stydí

Mimibazar Discgolf: Sport pro každého, který dobývá Česko

Discgolf: Sport pro každého, který dobývá Česko

Dáma.cz Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Blesk pro ženy Alena Vránová slaví úctyhodných 93 let! Obdivuhodná žena, která se vám vryje pod kůži

Alena Vránová slaví úctyhodných 93 let! Obdivuhodná žena, která se vám vryje pod kůži

Ženy.cz První trimestr? Peklo, před kterým mě nikdo nevaroval

První trimestr? Peklo, před kterým mě nikdo nevaroval

Blesk.cz Jiří Krampol (†87): Detaily posledního rozloučení!

Jiří Krampol (†87): Detaily posledního rozloučení!

SportRevue.cz FOTO: Kdo má nejhezčí babu ve finské lize? Kokainový hříšník Jori Lehterä

FOTO: Kdo má nejhezčí babu ve finské lize? Kokainový hříšník Jori Lehterä

Maminka.cz Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Blesk Horoskopy Největší skeptici zvěrokruhu: Kdo neustále o všem pochybuje a každého podezírá?

Největší skeptici zvěrokruhu: Kdo neustále o všem pochybuje a každého podezírá?

  • Recepty.cz
  • Smažená rýže Basmati s hráškem a cibulí
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact