Uvařená vejce podélně rozkrojíme a žloutky vydlabeme.
2
Žloutky smícháme dobře se sekanou natí, namočeným a vynačkaným rohlíkem, 1 lžící oleja, osolíme, opepříme. Hmotou naplníme poloviny bilků tak, že je "doplníme" na celé vejce.
Velmi dobré, překvapivě použité jen základní suroviny a taková chuťovka.
Jen jsem ještě pro zvýraznění chuti přidal do směsi baby špenát.
Pochutnala si celá rodina, vážně super.
Nešla jsem do školy, kvůli nemoci a dostala jsem za úkol si uvařit oběd. Na tenhle recept jsme narazila náhodou, ale vypadá to zajímavě Takže to vidím, že udělám porci i pro mamku s taťkou Snad jim bude chutnat Děkuju za inspiraci.
Zdenka Kocmichová
|4. 7. 2010 18:17
Dobré. Lahodná chuť. Jen trochu pracné, ale to je vždy s trojobalem. Díky za recept. Za 1!
marie nezlakova
|14. 4. 2009 19:55
Měli jsme dnes k obědu-v rámci likvidace koledy.Mně chutnalo s tou petrželkou,manžel si prosadil zamíchat do žloutkové směsi kladenskou pečeni a chutnalo mu to také.Dobrý nápad.Prý bych mu k těm žloutkům příště mohla přimíchat i olomoucký tvarůžek...Jak jde o jídlo,jeho fantazie je nedostižná...1*
Tereza J.
|28. 3. 2009 10:11
Danka, tú šunku tam nedávaj...fakt nie je nutné dávať všade údeniny. Je to dobre ochutené vňaťou a stačí to.
Danka Snášelová
|27. 3. 2009 11:24
Terezko, výborný recept. Už ho mám v oblíbených. Velikonoce se blíží, tak ho určitě vyzkouším. Já bych do žloutkové hmoty ještě zamíchala nakrájenou šunku.
Danka Snášelová
|27. 3. 2009 10:55
Terezko, výborný recept. Už ho mám v oblíbených. Velikonoce se blíží, tak ho určitě vyzkouším. Já bych do žloutkové hmoty ještě zamíchala nakrájenou šunku.
marie nezlakova
|26. 3. 2009 08:21
Tak tohle vyzkouším-Velikonoce za dveřma-vajec bude až,až...Zase nějaká změna po vaječných tlačenkách....
Tereza -
|6. 6. 2007 14:53
Simčo, náplňou doplníš vajíčko na celé. Takže z tohto receptu budeš mať 10 vypražených vajec. Ja robím obyčajne z 8-10 vajec, to potom použijem rožky dva. Ja som zhodou okolností v sobotu tieto vajcia robila a poslala som fotku, ale p. Kovářová asi ešte nemala čas ju vložiť. Prosím p. Kovářovú, ak by to šlo a mala troška čas, fotku vložiť, aby to bolo jasné z obrázka. Ďakujem.
Simča Sládková
|6. 6. 2007 12:46
Terezko, nějak jsem nepochopila - to uděláš z náplně kuličku velikosti žloutků a "zavřeš" ho do půlek z bílků, načež obalíš a smažíš, nebo doopravdy na bílek "vysocháš" druhou půlku vejcete z hmoty a pak.... Tedy vznikne ti z tohoto receptu 5 smažených "vajec" nebo 10 smažených "vajec"? Díky za odpovědˇ? Docela mne recept zaujal a tak abych pro případné vyzkoušení věděla. Nějak se mi totiž nechce věřit, že z jednoho rohlíku "vysochám" 5 půlek vajec....