• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Smažená kapusta
Napište svůj komentář k receptu

Smažená kapusta

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 27
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Smažená kapusta
Smažená kapusta
Smažená kapusta
Smažená kapusta
Smažená kapusta
Smažená kapusta
Smažená kapusta
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks kapusta středně velká
    • sůl
    • pepř mletý
    • rozšlehané vejce
    • hladká mouka
    • strouhanka
    • olej

Postup přípravy receptu

1
Kapustu očistíme a celou vložíme do hrnce s osolenou vodou košťálem směrem ke dnu.
2
Vaříme tak, aby jsme nepřevařily, aby zůstala pevná a dala se dobře krájet na ,,měsíčky,, .
3
Kapustu vyndáme, přepůlíme, pak křekrojíme ještě na čtvrtky a dbáme na to, aby u každého dílu zůstal i kus košťálu, který nám bude kapustu držet pohromadě. Pak už záleží na každém, jak chce mít kapustové měsíčky tenké nebo silné, buď ze čtvrtky uděláme další dva, tři... měsíčky, které bude držet vždy kousek košťálu.
4
Díly kapusty osolíme, opepříme, obalíme opatrně v mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance. Smažíme v rozpáleném oleji ze všech stran dozlatova. Podáváme s bramborovou přílohou, zeleninovým salátem, tatarkou nebo různými dipy.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kapusta v šunce smažená

Kapusta v šunce smažená

Dušená kapusta na slanině

Dušená kapusta na slanině

Růžičková kapusta v kokosové omáčce

Růžičková kapusta v kokosové omáčce

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Blanka | 21. 5. 2016 14:43

    Bylo to docela překvapení :-) a moc dobré ;-) . Jarní kapusta se v puse jenom rozplývala a s domácí tararkou chutnala skvěle.

  • Ivča | 19. 2. 2015 13:10

    Zvědavost a nechuť plácat se s karbanátkama mě dodala odvahu vyzkoušet kapustu obalit a vůbec nelituji, protože jsem za ní byla dokonce i pochválená.

  • Miroslava Suchá | 26. 1. 2015 13:59

    Nevíte o čem píšete. Tlačenku jako řízek znám od své tchýně a ta žádného Hrušku neznala.

  • gabinaf
    gabinaf | 26. 1. 2015 11:47

    hahaaa , ze aaaano. :-P :-P

  • Iva Okatá | 20. 9. 2014 15:43

    Moc dobrá,pochutnali jsme si. :-* :-* Taky jsme si dali tatarku,domácí.

  • Pepa | 22. 8. 2014 09:45

    Co všechno ti češi nedokáží usmažit ... =-O Ještě dejte recept na smaženou tlačenku od ládi hrušky O:-)

  • Zdenka | 13. 4. 2014 00:42

    Vyborne, podobne kvetaku. Ja mela tu kapustu malinkou a tam jsem mela male dilky, kdyz se mi rozpadavaly tak jsem to spichla paratky, a moc dobre to dopadlo, dobre s majonezou nebo tatarskou omackou, jako bezmase jidlo. Mne to zde v Kanade moc chutnalo!

  • Žáčková Helena | 24. 9. 2013 06:35

    Smažená kapusta je výborná. Jenom se u obalování spotřebuje víc vajíček. Ale s okurkovým salátem a helmanskou se od stolu nemůže nikdo odtrhnout. Dělala jsem jí o víkendu strašně moc, protože když jsem jí dělala asi před měsícem, byl o ní velký zájem a to i po studené. :-)

  • Michalkova | 17. 11. 2012 12:05

    Kapusty jsem mela male a slo to to s nimi velmi dobre, byly vyborne a mohu ji doporucit.

  • tanadas | 13. 11. 2012 12:26

    Jednoduche jidlo, ktere nam chutnalo.

  • Mára | 24. 10. 2012 13:19

    Jéééé, ta byla výborná a z toho co odpadlo jsem udělala ještě čtyry kapustové karbanátky, recept budu ráda opakovat. :-))

  • Králová | 11. 7. 2012 14:51

    Jsou mnohem lepší než kapustové řízky, děkuji :))

  • Linda | 11. 4. 2012 12:47

    Dali jsme si k ní helmansku, byla to fakt mňamka :-)) .

  • K.V. | 9. 2. 2012 00:14

    Nejdrive jsem kapustu nakrajela na pulmesicky jak uvedeno v receptu, pak jsem je podusila s kminem a cesnekem na masle podle receptu Duseny kvetak babicky Schwarzove a pak jsem tu kapustu obalila a osmazila. Moc dobre, prijemne, zdrave a neco jineho. Udelala jsem k tomu brambory na masle podle stejneho receptu jako ten kvetak. Zeleninova balada, ale zitra se nacpu uzenym.

  • Adéla | 31. 1. 2012 10:40

    Náš včerejší oběd. Nedělala se zle, měla jsem obavy, že se mi bude rozpadávat. Udělala jsem jí s bramborem a tatarkou, chutnala výborně, skoro jako květák a ten mi milujeme.

  • w.pet | 28. 1. 2012 21:15

    super! :-)) :-))

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Vegetariánské a zdravé Zelenina
Pokrmy Ze zeleniny Bezmasá jídla Oběd Večeře Smažení Vaření Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Kapusta Olej Pepř mletý Rozšlehané vejce Strouhanka Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Velikonoční beránek z tvarohového těsta

Velikonoční beránek z tvarohového…

Osvěžující ovocný dort

Osvěžující ovocný dort

Kuřecí koktejl

Kuřecí koktejl

Filé v alobalu

Filé v alobalu

Perník z domácí pekárny II.

Perník z domácí pekárny II.

Krémová kapustovo-sýrová polévka

Krémová kapustovo-sýrová polévka

Domácí Trdelník

Domácí Trdelník

Těstoviny s rajčaty

Těstoviny s rajčaty

Tortilla s kuřecím masem a špenátem

Tortilla s kuřecím masem a špenátem

Doporučujeme

25 minut
Topinky s pestem, rajčaty a mozzarellou

Topinky s pestem, rajčaty a…

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

40 minut
Krůtí špízy yakitori

Krůtí špízy yakitori

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Cuketovo-brokolicový krém

Cuketovo-brokolicový krém

15 minut
Domácí zázvorovo-citronová limonáda

Domácí zázvorovo-citronová limonáda

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

570
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou
Grilovaná zelenina s…
88
Dýňová tortila
Dýňová tortila
50
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
37
Máslové řízky
Máslové řízky
33
Bramborovo-zeleninový guláš
Bramborovo-zeleninový…

Zajímavé články

Jak zamrazit jahody, aby si zachovaly chuť a vůni? Tyhle 4 způsoby jsou nejlepší
Jak zamrazit jahody, aby si zachovaly chuť a vůni…
Zmrzlina, kterou připravíte jen v sáčku: Geniální vynález na chatu, když udeří letní vedra
Zmrzlina, kterou připravíte jen v sáčku: Geniální…
Jídlo a pití do vedra: Co vás osvěží víc než zmrzlina nebo vychlazené pivo?
Jídlo a pití do vedra: Co vás osvěží víc než…
Od pondělí do pátku: Studené večeře jsou ideální do horkého počasí. Tyto připravíte do 30 minut!
Od pondělí do pátku: Studené večeře jsou ideální…
Co uvařit hladovým dětem o prázdninách? 10 osvědčených receptů, které vytrhnou trn z paty zoufalým maminkám i babičkám
Co uvařit hladovým dětem o prázdninách? 10…
AHA.cz Momenty z Bezosovy svatby století: Usměvavá nevěsta, otrávené služebné

Momenty z Bezosovy svatby století: Usměvavá nevěsta, otrávené služebné

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz 10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

Blesk pro ženy Léto bez puchýřů? Pořiďte si tyto chytré pomocníky podle rad stylistky!

Léto bez puchýřů? Pořiďte si tyto chytré pomocníky podle rad stylistky!

Ženy.cz Horko snášíte čtyřikrát jinak. Záleží, v jaké fázi cyklu zrovna jste

Horko snášíte čtyřikrát jinak. Záleží, v jaké fázi cyklu zrovna jste

Blesk.cz Jak si novopečená paní Bezosová nechala zohyzdit tvářičku: Z krásky je kus plastu!

Jak si novopečená paní Bezosová nechala zohyzdit tvářičku: Z krásky je kus plastu!

SportRevue.cz Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Maminka.cz Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Blesk Horoskopy Mistrovská čísla 11, 22 a 33: Víme, co prozradí o vašem životě!

Mistrovská čísla 11, 22 a 33: Víme, co prozradí o vašem životě!

Další doporučené recepty:

Smažák z hrnku podle Ládi Hrušky
Smažák z hrnku podle Ládi Hrušky
Smažená hlíva
Smažená hlíva
Smažená játra s dipem
Smažená játra s dipem
Smažená krupicová kaše po švýcarsku
Smažená krupicová kaše po švýcarsku
Smažená marinovaná treska
Smažená marinovaná treska
Smažená Niva v trojobalu
Smažená Niva v trojobalu
  • Recepty.cz
  • Smažená kapusta
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact