• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Smažená kapusta
Napište svůj komentář k receptu

Smažená kapusta

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 27
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Smažená kapusta
Smažená kapusta
Smažená kapusta
Smažená kapusta
Smažená kapusta
Smažená kapusta
Smažená kapusta
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks kapusta středně velká
    • sůl
    • pepř mletý
    • rozšlehané vejce
    • hladká mouka
    • strouhanka
    • olej

Postup přípravy receptu

1
Kapustu očistíme a celou vložíme do hrnce s osolenou vodou košťálem směrem ke dnu.
2
Vaříme tak, aby jsme nepřevařily, aby zůstala pevná a dala se dobře krájet na ,,měsíčky,, .
3
Kapustu vyndáme, přepůlíme, pak křekrojíme ještě na čtvrtky a dbáme na to, aby u každého dílu zůstal i kus košťálu, který nám bude kapustu držet pohromadě. Pak už záleží na každém, jak chce mít kapustové měsíčky tenké nebo silné, buď ze čtvrtky uděláme další dva, tři... měsíčky, které bude držet vždy kousek košťálu.
4
Díly kapusty osolíme, opepříme, obalíme opatrně v mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance. Smažíme v rozpáleném oleji ze všech stran dozlatova. Podáváme s bramborovou přílohou, zeleninovým salátem, tatarkou nebo různými dipy.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kapusta v šunce smažená

Kapusta v šunce smažená

Dušená kapusta na slanině

Dušená kapusta na slanině

Růžičková kapusta v kokosové omáčce

Růžičková kapusta v kokosové omáčce

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Blanka | 21. 5. 2016 14:43

    Bylo to docela překvapení :-) a moc dobré ;-) . Jarní kapusta se v puse jenom rozplývala a s domácí tararkou chutnala skvěle.

  • Ivča | 19. 2. 2015 13:10

    Zvědavost a nechuť plácat se s karbanátkama mě dodala odvahu vyzkoušet kapustu obalit a vůbec nelituji, protože jsem za ní byla dokonce i pochválená.

  • Miroslava Suchá | 26. 1. 2015 13:59

    Nevíte o čem píšete. Tlačenku jako řízek znám od své tchýně a ta žádného Hrušku neznala.

  • gabinaf
    gabinaf | 26. 1. 2015 11:47

    hahaaa , ze aaaano. :-P :-P

  • Iva Okatá | 20. 9. 2014 15:43

    Moc dobrá,pochutnali jsme si. :-* :-* Taky jsme si dali tatarku,domácí.

  • Pepa | 22. 8. 2014 09:45

    Co všechno ti češi nedokáží usmažit ... =-O Ještě dejte recept na smaženou tlačenku od ládi hrušky O:-)

  • Zdenka | 13. 4. 2014 00:42

    Vyborne, podobne kvetaku. Ja mela tu kapustu malinkou a tam jsem mela male dilky, kdyz se mi rozpadavaly tak jsem to spichla paratky, a moc dobre to dopadlo, dobre s majonezou nebo tatarskou omackou, jako bezmase jidlo. Mne to zde v Kanade moc chutnalo!

  • Žáčková Helena | 24. 9. 2013 06:35

    Smažená kapusta je výborná. Jenom se u obalování spotřebuje víc vajíček. Ale s okurkovým salátem a helmanskou se od stolu nemůže nikdo odtrhnout. Dělala jsem jí o víkendu strašně moc, protože když jsem jí dělala asi před měsícem, byl o ní velký zájem a to i po studené. :-)

  • Michalkova | 17. 11. 2012 12:05

    Kapusty jsem mela male a slo to to s nimi velmi dobre, byly vyborne a mohu ji doporucit.

  • tanadas | 13. 11. 2012 12:26

    Jednoduche jidlo, ktere nam chutnalo.

  • Mára | 24. 10. 2012 13:19

    Jéééé, ta byla výborná a z toho co odpadlo jsem udělala ještě čtyry kapustové karbanátky, recept budu ráda opakovat. :-))

  • Králová | 11. 7. 2012 14:51

    Jsou mnohem lepší než kapustové řízky, děkuji :))

  • Linda | 11. 4. 2012 12:47

    Dali jsme si k ní helmansku, byla to fakt mňamka :-)) .

  • K.V. | 9. 2. 2012 00:14

    Nejdrive jsem kapustu nakrajela na pulmesicky jak uvedeno v receptu, pak jsem je podusila s kminem a cesnekem na masle podle receptu Duseny kvetak babicky Schwarzove a pak jsem tu kapustu obalila a osmazila. Moc dobre, prijemne, zdrave a neco jineho. Udelala jsem k tomu brambory na masle podle stejneho receptu jako ten kvetak. Zeleninova balada, ale zitra se nacpu uzenym.

  • Adéla | 31. 1. 2012 10:40

    Náš včerejší oběd. Nedělala se zle, měla jsem obavy, že se mi bude rozpadávat. Udělala jsem jí s bramborem a tatarkou, chutnala výborně, skoro jako květák a ten mi milujeme.

  • w.pet | 28. 1. 2012 21:15

    super! :-)) :-))

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Vegetariánské a zdravé Zelenina
Pokrmy Ze zeleniny Bezmasá jídla Oběd Večeře Smažení Vaření Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Kapusta Olej Pepř mletý Rozšlehané vejce Strouhanka Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tvarohové knedlíčky s ovocem

Tvarohové knedlíčky s ovocem

Filé zapečené se zakysanou smetanou

Filé zapečené se zakysanou smetanou

Ovocný koláč z podmáslí

Ovocný koláč z podmáslí

Mramorová bábovka vláčná

Mramorová bábovka vláčná

Řezy Margot

Řezy Margot

Penne quattro formaggi

Penne quattro formaggi

Jednoduché špenátové palačinky

Jednoduché špenátové palačinky

Špekové knedlíky s máslem

Špekové knedlíky s máslem

Kapustová polévka s klobásou

Kapustová polévka s klobásou

Doporučujeme

110 minut
Kuřecí miso polévka s nudlemi a zeleninou

Kuřecí miso polévka s nudlemi a…

45 minut
Pravé maďarské lečo

Pravé maďarské lečo

20 minut
Cuketová polévka s mátou a hráškem

Cuketová polévka s mátou a hráškem

300 minut
Švestková povidla

Švestková povidla

60 minut
Meruňkový koláč s kokosovou drobenkou

Meruňkový koláč s kokosovou drobenkou

50 minut
Roláda s mletým masem a zeleninou

Roláda s mletým masem a zeleninou

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

55 minut
Čokoládová buchta z cukety

Čokoládová buchta z cukety

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Poslední sledované recepty

43
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
30
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
27
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…
24
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
24
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Poctivá česká kuchyně od pondělí do pátku: 5 receptů, které budete milovat
Poctivá česká kuchyně od pondělí do pátku: 5…
11 skvělých nápadů, jak zužitkovat cukety. Nasladko i naslano!
11 skvělých nápadů, jak zužitkovat cukety.…
Amatérská cukrářka začala dělat huňaté dorty jako únik od stresující práce. Dnes si je u ní objednávají i celebrity
Amatérská cukrářka začala dělat huňaté dorty jako…
Která část melounu je nejzdravější? Ta, která většinou končí v koši!
Která část melounu je nejzdravější? Ta, která…
Dokonalý moučník na léto? Udělejte si tento nepečený piškotový dort s ovocem!
Dokonalý moučník na léto? Udělejte si tento…
AHA.cz Velké odhalení! Kuchařová ukázala novou známost

Velké odhalení! Kuchařová ukázala novou známost

Mimibazar Poporodní inkontinence trápí až třetinu žen. Pomůže posilování pánevního dna i Venušiny kuličky

Poporodní inkontinence trápí až třetinu žen. Pomůže posilování pánevního dna i Venušiny kuličky

Dáma.cz Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Blesk pro ženy Tohle jsou důvody, proč vám blednou barvy na oblečení! Jak je uchovat co nejhezčí?

Tohle jsou důvody, proč vám blednou barvy na oblečení! Jak je uchovat co nejhezčí?

Ženy.cz Knírek jako nový trend! Nejvíc HOT jsou totiž muži s knírkem

Knírek jako nový trend! Nejvíc HOT jsou totiž muži s knírkem

Blesk.cz Janek Ledecký slaví 63: Postava jako ve 20!

Janek Ledecký slaví 63: Postava jako ve 20!

SportRevue.cz FOTO: Plážové sporty. Díky roztleskávačkám pastva pro (mužské) oči

FOTO: Plážové sporty. Díky roztleskávačkám pastva pro (mužské) oči

Maminka.cz Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Blesk Horoskopy Partner podle čísla vědomí: Kdo je samec a kdo ženu nosí na rukou?

Partner podle čísla vědomí: Kdo je samec a kdo ženu nosí na rukou?

Další doporučené recepty:

Smažák z hrnku podle Ládi Hrušky
Smažák z hrnku podle Ládi Hrušky
Smažená hlíva
Smažená hlíva
Smažená játra s dipem
Smažená játra s dipem
Smažená krupicová kaše po švýcarsku
Smažená krupicová kaše po švýcarsku
Smažená marinovaná treska
Smažená marinovaná treska
Smažená Niva v trojobalu
Smažená Niva v trojobalu
  • Recepty.cz
  • Smažená kapusta
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact