ingredience na trojobal
hladká mouka, vejce, strouhanka
olej
na smažení
Dip:
200
g
zakysaná smetana
1
lžička
drcený česnek
1
lžička
zázvor
jemně strouhaný
sůl
mléko
trošku
Postup přípravy receptu
1
Játra dle vlastního výběru očistíme a pokrájíme na menší díly nebo plátky. Z nastrouhaného zázvoru a česneku se sojovou omáčkou umícháme v hlubokém talíři kašičku, do které dáme připravená játra, promícháme a necháme alespoň dvě hodiny odležet. Během proležení játra několikrát promícháme.
Během odležení jater si umícháme dip: do zakysané smetany přidáme rovnou lžičku jemně strouhaného česneku a zázvoru, osolíme a můžeme i opepřit. Dle požadované hustoty můžeme přidat trošku mléka.
3
Odleželá játra obalíme v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance. Smažíme v rozpáleném oleji dozlatova z obou stran. Podáváme s bramborovou přílohou (vařené brambory, hranolky...) a dipem ze zakysané smetany.