Játra nakrájíme na tenké plátky (lépe se krájí pokud je dáme na chvíli do mrazáku). Rozmícháme solamyl s vodou na kašičku, přidáme játra a promícháme aby se játra obalila. Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme játra a za stálého míchání smažíme na silném ohni. Až se kousky jater od sebe oddělí, přidáme na kolečka nakrájený pórek, koření a na plátky nakrájený česnek.
2
Směs mícháme a ještě chvíli smažíme. Po přidání pórku asi tak ještě 5 minut. Hodí se k rýži, nebo k opečeným bramborám, stačí i kousek dobrého chleba.
Recept jsem vyzkoušela. Výsledek byl fajn, ale asi jsem to přehnala se solamylem, protože takový ten sosík okolo měl poměrně zajímavou konzistenci. Jinak mně i přítelovi chutnalo. :)
Monika Krausova
|1. 9. 2008 12:47
nahradila jsem misto solamylu, chlebovou mouku:) ale uzasny.... diky za recept!
Jiří Vymětal
|22. 9. 2007 11:11
Soňo ,Solamyl je obyčejný bramborový škrob.
paulusova sona
|14. 2. 2007 13:38
chci se zeptat pokud nemam solamyl,cim to jde nahradit. nebydlime totiz v crdekuji
Anonym
|31. 1. 2006 11:25
Výýýýýýýýýýýýýýýtečné!
Jiří Vymětal
|10. 2. 2005 20:15
Miluji tyhle pokrmy. Doporučuji i jednodužší, ale skvělou verzi: Kolik g jater, tolik g cibule(místo pórku) na kolečka, na 300g jater aspoň 6 lžic sojovky,česnek, vegeta, cukr stejný,postup stejný, bez zázvoru a kmínu. Jedině s chlebem !!!