g
tvrdý sýr
, nastrouhaný najemno - Eidam, Gouda...
200
g
suchý salám
, polosuchý nebo měkký, nastrouhaný - dle chuti
2
ks
vejce
strouhanka
ze dvou polotvrdých rohlíků
1
dl
mléko
sůl
pepř mletý
jemná strouhanka
na obalení
olej
na smažení
Dle chuti
česnek
bylinky
koření
...
Postup přípravy receptu
1
Sýr nastrouháme najemno, salám nahrubo, starší rohlíky rozmixujeme nebo nastrouháme na hrubém struhadle. Vše v míse promícháme, přidáme mléko s vejci, dochutíme dle vlastní chuti, promícháme a necháme alespoň půl hodiny proležet. Pak ze směsi tvarujeme placičky, které obalíme ve strouhance a osmažíme na pánvi s rozpáleným olejem z obou stran dozlatova.
2
Podáváme s bramborovou přílohou, zeleninou, tatarskou omáčkou nebo jakýmkoliv dipem ze zakysané smetany. Můžeme je také vložit do prokrojené housky či bulky, přidat zeleninu, hořčici... na způsob burgeru, jako rychlé pohoštění...
Čekala jsem dobrotu, ale že to bude taková bašta jsem nečekala. Děkuji :-))
Eva Jáchymová
|13. 8. 2014 13:15
Recept mě zaujal, tak jsem ho hned zkusila. Řízečky jedna báseň, bez zdlouhavého obalování, vytékání, nervů při otáčení a zmazaných kamen. Mockrát děkuji. Myslím, že se s klasickým smaženým sýrem už patlat asi nebudu.