• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Šmakoun s houbovou omáčkou
Napište svůj komentář k receptu

Šmakoun s houbovou omáčkou

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Šmakoun s houbovou omáčkou
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks šmakoun
    • 10
      g sušené houby
    • 400
      ml voda
    • 10
      g cibule
    • 5
      g rostlinný olej
    • 5
      g hladká mouka
    • 25
      g zakysaná smetana
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      lžička petrželka zelená

Postup přípravy receptu

1
Houby zalijte vodou nejlépe několik hodin předem a pak vařte půl hodiny. Cibulku nasekejte nadrobno, osmažte na oleji, přidejte houby a vývar z hub, chvíli povařte, vlijte smetanu s rozmíchanou moukou, nechte přejít varem, osolte, opepřete. Vložte šmakouna a nechte prohřát. Na talíři posypte zelenou petrželkou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kuřecí frikasé s houbovou omáčkou

Kuřecí frikasé s houbovou omáčkou

Tagliatelle se špenátem a houbovou omáčkou

Tagliatelle se špenátem a houbovou…

Bramborové noky s houbovou omáčkou

Bramborové noky s houbovou omáčkou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • ladislava staffenová | 6. 8. 2008 23:02

    Definice šmakouna je velice krátká, jedná se o plátek bílkovinné hmoty, která je vyrobena z čistých vaječných bílků, tedy z albuminu. Z bílků se speciální technologií stanou slisované plátky. Jani najdi si http://www.vareni.cz/trendy/smakoun/,tam je dostačující vysvětlení:-))))Ladka

  • Jana Remková | 6. 8. 2008 22:41

    No,Ráda bych věděla,milá Laďko,pokud je to od tebe,co je to šmakoun?Díky!

Vyberte, co chcete vytisknout
Pokrmy Z hub Večeře Pozdní večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Hladká mouka Pepř mletý Petrželka Rostlinný olej Šmakoun Sůl Sušené houby Voda Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Mleté maso s kapustou

Mleté maso s kapustou

Krakonošovy drny

Krakonošovy drny

Mrkev po indicku

Mrkev po indicku

Velikonoční mazanec bez vajec

Velikonoční mazanec bez vajec

Palačinky s jahodovým přelivem

Palačinky s jahodovým přelivem

Játrové špízy (kořeněná játra) - smažená nebo na gril

Játrové špízy (kořeněná játra) -…

Hořčicoví utopenci se zelím

Hořčicoví utopenci se zelím

Jednoduchý meruňkový dort (řez)

Jednoduchý meruňkový dort (řez)

Dip z červené řepy

Dip z červené řepy

Doporučujeme

30 minut
Těstoviny s pečenými rajčaty, cuketou a grilovanou kukuřicí

Těstoviny s pečenými rajčaty, cuketou…

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

59
Domácí rybízová marmeláda
Domácí rybízová marmeláda
51
Těstoviny s pečenými rajčaty, cuketou a grilovanou kukuřicí
Těstoviny s pečenými…
45
Švestková povidla bez míchání
Švestková povidla bez…
39
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
37
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí
Švestkový koláč s…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z jednoho hrnce
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z…
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy, jak ji využít při přípravě oběda nebo večeře
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy,…
Moučníky ze zakysané smetany: Vyzkoušejte 5 osvědčených receptů, na kterých si pochutnáte!
Moučníky ze zakysané smetany: Vyzkoušejte 5…
Poctivá koprovka s vejcem jako od babičky: Tuhle bude milovat celá rodina
Poctivá koprovka s vejcem jako od babičky: Tuhle…
Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a připravit, aby chutnala jako z restaurace
Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a…
AHA.cz Rolins už pravdu neskrývá: KONEC KVŮLI NEDVĚDOVI

Rolins už pravdu neskrývá: KONEC KVŮLI NEDVĚDOVI

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Blesk pro ženy Tereza Kostková: V teplákách nejdu ani na zahradu! A co ji naučila maminka?

Tereza Kostková: V teplákách nejdu ani na zahradu! A co ji naučila maminka?

Ženy.cz Co stihnout do konce léta, aby vám nebylo líto, že skončilo

Co stihnout do konce léta, aby vám nebylo líto, že skončilo

Blesk.cz Zemřel „vtipkár“ Oldo Hlaváček (†91)

Zemřel „vtipkár“ Oldo Hlaváček (†91)

SportRevue.cz „Trochu“ to přehnali. Tito slavní sportovci si poskvrnili kariéru sexuálním skandálem

„Trochu“ to přehnali. Tito slavní sportovci si poskvrnili kariéru sexuálním skandálem

Maminka.cz Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Blesk Horoskopy Rozený vítěz, showman, nebo zamyšlený introvert? Poznejte své dítě podle dne narození!

Rozený vítěz, showman, nebo zamyšlený introvert? Poznejte své dítě podle dne narození!

  • Recepty.cz
  • Šmakoun s houbovou omáčkou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact