• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Slovenský válený štrůdl
Napište svůj komentář k receptu

Slovenský válený štrůdl

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Slovenský válený štrůdl
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 300
      g hladká mouka
    • 1
      kelímek zakysaná smetana
    • 1
      ks vejce
    • 1
      špetka sůl
  • Jíška
    • 70
      g sádlo
    • 3
      lžíce hladká mouka

Postup přípravy receptu

1
Ze sádla a mouky uděláme světlou jíšku. Z ostatních ingrediencí vypracujeme těsto, vyválíme na menší, asi 1 cm silný plát, potřeme jíškou, nebojíme se silnější vrstvy, jíška se vpíjí do těsta. Stočíme do závinu a necháme na válku 30 min. odpočinout.
2
Potom jej rozdělíme nožem na 3 části. Jednotlivé díly vyválíme a naplníme jablky pokrájenými na malé kostičky, případně strouhanými. Poprášíme práškovým cukrem, skořicí, přidáme pro chuť strouhané oříšky. Zavineme, potřeme rozpuštěným sádlem (jiný tuk nepoužívat), potřeme vejcem a v předehřáté troubě jej pečeme do zrůžovění.
3
Recept dostala mamka od své známé, dnes jsem štrůdl upekla, je křehký a velmi dobrý.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

"Slovenský" bramborák

"Slovenský" bramborák

rybí salát - slovenský III.

rybí salát - slovenský III.

Štrůdl s veganským tvarohem a chia semínky

Štrůdl s veganským tvarohem a chia…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Radek | 30. 10. 2012 20:46

    Však je tam napsané SVĚTLÁ JÍŠKA....!!

  • Romy U. | 28. 2. 2007 13:54

    Paní Airan, i já Vám děkuji za skvělé recepty.Romy

  • Anonym | 28. 2. 2007 13:52

    Paní Matějíčková, jíška by měla být světlejší, při rozvalování nemusíte mít strach, těsto se netrhá. Omlouvám se, zapomněla jsem se podepsat. Prosím redakci o vložení jména. Děkuji Romy U.

  • gabriela Matějíčková | 26. 2. 2007 21:05

    Tento recept se podobá tomu mému co dělám jen ten nátěr dělám z másla,hladké mouky,lžíce zakysané smetany,je také velmi dobrý,ale mám problém když ty šneky nakonec rozvaluji tak se to trochu trhá.Zítra vyzkouším ten váš zní to zajímavě.Měla by být ta jíška hodně světlá nebo tmavší?Děkuji

  • Airan | 26. 2. 2007 18:24

    Tak tohle urcite stoji za vyzkouseni, dekuji za recept.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Štrůdly Nejlepší dezerty
Moučníky Záviny Dopolední svačina Svačina Pečení Výjimečný den Oslava Návštěva Slovensko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Sádlo Sůl Vejce Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Špenátové halušky s krůtími kostkami a omáčkou

Špenátové halušky s krůtími kostkami…

Prošívaná deka II.

Prošívaná deka II.

Cottage na sladko

Cottage na sladko

Super tenké těsto na pizzu

Super tenké těsto na pizzu

Kančí gulášek od Veru

Kančí gulášek od Veru

Pórková lehká polévka

Pórková lehká polévka

Panna cotta s ostružinovou omáčkou

Panna cotta s ostružinovou omáčkou

Krkovička pečená na medu a hořčicí

Krkovička pečená na medu a hořčicí

Plněné papriky s knedlíkem

Plněné papriky s knedlíkem

Doporučujeme

30 minut
Cuketové stripsy s parmazánem

Cuketové stripsy s parmazánem

55 minut
Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Švestkové knedlíky z bramborového…

20 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

Domácí kečup

Domácí kečup

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Poslední sledované recepty

143
Dýňová tortila
Dýňová tortila
96
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
60
Chřest s bešamelovou omáčkou
Chřest s bešamelovou…
47
Máslové řízky
Máslové řízky
46
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…

Zajímavé články

Co ještě udělat z cuket? Zkuste tyto univerzální cuketové palačinky!
Co ještě udělat z cuket? Zkuste tyto univerzální…
Lečo: Vyzkoušejte naše osvědčené recepty na oblíbenou prázdninovou večeři!
Lečo: Vyzkoušejte naše osvědčené recepty na…
Moderní zavařování: Top 5 receptů, které letos musíte vyzkoušet
Moderní zavařování: Top 5 receptů, které letos…
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát, září jako duha a je doslova nabitý živinami
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát,…
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři suroviny!
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři…
AHA.cz Janda už ani nedoufal: Velká radost z následovníka

Janda už ani nedoufal: Velká radost z následovníka

Mimibazar Román Návrat do zátoky: Ideální kniha pro letní dny. Prožijte příběh plný lásky a romantiky!

Román Návrat do zátoky: Ideální kniha pro letní dny. Prožijte příběh plný lásky a romantiky!

Dáma.cz Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Blesk pro ženy Proměny účesu první dámy: Kadeřnice Evy Pavlové odhaluje detaily i překvapivou inspiraci

Proměny účesu první dámy: Kadeřnice Evy Pavlové odhaluje detaily i překvapivou inspiraci

Ženy.cz Opalování nahoře bez: Proč je to pořád tak kontroverzní?

Opalování nahoře bez: Proč je to pořád tak kontroverzní?

Blesk.cz Zdrcený Brad Pitt (61): Zemřela nejdůležitější žena jeho života!

Zdrcený Brad Pitt (61): Zemřela nejdůležitější žena jeho života!

SportRevue.cz VIDEO: 10 nejkrásnějších tenistek všech dob. Světu vládnou slovanské holky

VIDEO: 10 nejkrásnějších tenistek všech dob. Světu vládnou slovanské holky

Maminka.cz Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Blesk Horoskopy Kdo je ze zvěrokruhu největší sobec? Jsou to tahle znamení!

Kdo je ze zvěrokruhu největší sobec? Jsou to tahle znamení!

  • Recepty.cz
  • Slovenský válený štrůdl
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact