• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Slovenský válený štrůdl
Napište svůj komentář k receptu

Slovenský válený štrůdl

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Slovenský válený štrůdl
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 300
      g hladká mouka
    • 1
      kelímek zakysaná smetana
    • 1
      ks vejce
    • 1
      špetka sůl
  • Jíška
    • 70
      g sádlo
    • 3
      lžíce hladká mouka

Postup přípravy receptu

1
Ze sádla a mouky uděláme světlou jíšku. Z ostatních ingrediencí vypracujeme těsto, vyválíme na menší, asi 1 cm silný plát, potřeme jíškou, nebojíme se silnější vrstvy, jíška se vpíjí do těsta. Stočíme do závinu a necháme na válku 30 min. odpočinout.
2
Potom jej rozdělíme nožem na 3 části. Jednotlivé díly vyválíme a naplníme jablky pokrájenými na malé kostičky, případně strouhanými. Poprášíme práškovým cukrem, skořicí, přidáme pro chuť strouhané oříšky. Zavineme, potřeme rozpuštěným sádlem (jiný tuk nepoužívat), potřeme vejcem a v předehřáté troubě jej pečeme do zrůžovění.
3
Recept dostala mamka od své známé, dnes jsem štrůdl upekla, je křehký a velmi dobrý.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

"Slovenský" bramborák

"Slovenský" bramborák

rybí salát - slovenský III.

rybí salát - slovenský III.

Štrůdl s veganským tvarohem a chia semínky

Štrůdl s veganským tvarohem a chia…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Radek | 30. 10. 2012 20:46

    Však je tam napsané SVĚTLÁ JÍŠKA....!!

  • Romy U. | 28. 2. 2007 13:54

    Paní Airan, i já Vám děkuji za skvělé recepty.Romy

  • Anonym | 28. 2. 2007 13:52

    Paní Matějíčková, jíška by měla být světlejší, při rozvalování nemusíte mít strach, těsto se netrhá. Omlouvám se, zapomněla jsem se podepsat. Prosím redakci o vložení jména. Děkuji Romy U.

  • gabriela Matějíčková | 26. 2. 2007 21:05

    Tento recept se podobá tomu mému co dělám jen ten nátěr dělám z másla,hladké mouky,lžíce zakysané smetany,je také velmi dobrý,ale mám problém když ty šneky nakonec rozvaluji tak se to trochu trhá.Zítra vyzkouším ten váš zní to zajímavě.Měla by být ta jíška hodně světlá nebo tmavší?Děkuji

  • Airan | 26. 2. 2007 18:24

    Tak tohle urcite stoji za vyzkouseni, dekuji za recept.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Štrůdly Nejlepší dezerty
Moučníky Záviny Dopolední svačina Svačina Pečení Výjimečný den Oslava Návštěva Slovensko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Sádlo Sůl Vejce Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zapečené těstoviny se špenátem

Zapečené těstoviny se špenátem

Nanukové řezy

Nanukové řezy

Králík - slintající soused

Králík - slintající soused

Vepřové závitky v římském hrnci

Vepřové závitky v římském hrnci

Cheesecake jednoduše podle Alberta - též DIA

Cheesecake jednoduše podle Alberta -…

Losos s jogurtovou omáčkou a smetanové brambory

Losos s jogurtovou omáčkou a…

Houbové ragú

Houbové ragú

Krémové rizoto s lososem

Krémové rizoto s lososem

Ledový salát s karotkou

Ledový salát s karotkou

Doporučujeme

20 minut
Kuřecí prsa s mozzarellou a pestem

Kuřecí prsa s mozzarellou a pestem

40 minut
Jahodová marmeláda našich babiček

Jahodová marmeláda našich babiček

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

110 minut
Focaccia

Focaccia

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

20 minut
Salát little gem se slaninou a parmazánem

Salát little gem se slaninou a…

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

Poslední sledované recepty

200
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
55
Jahodová marmeláda našich babiček
Jahodová marmeláda…
48
Čevapčiči
Čevapčiči
41
Kulajda se zakysanou smetanou
Kulajda se zakysanou…
41
Buchty (bulky) nejen se zelím -
Buchty (bulky) nejen se…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Jednoduché rodinné večeře, které chutnají všem
Od pondělí do pátku: Jednoduché rodinné večeře,…
Co se starým pečivem? Tipy, jak z něj vykouzlit svačinu, oběd i večeři
Co se starým pečivem? Tipy, jak z něj vykouzlit…
Jak skladovat jahody, aby vám vydržely co nejdéle? Použijte trik s octem
Jak skladovat jahody, aby vám vydržely co nejdéle…
Voní, chutná, baví: Samosběr jahod na Farmě Vraňany je tu!
Voní, chutná, baví: Samosběr jahod na Farmě…
Dorty od bývalé architektky obdivuje celý svět. S tvorbou jí pomáhá i umělá inteligence. Podívejte se do galerie!
Dorty od bývalé architektky obdivuje celý svět. S…
AHA.cz Deník Aha! 9.6.2025

Deník Aha! 9.6.2025

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Blesk pro ženy Lejla Abbasová má dokonalou postavu, přesto řeší nedostatky! Raději ukazuji „předek“, svěřila se

Lejla Abbasová má dokonalou postavu, přesto řeší nedostatky! Raději ukazuji „předek“, svěřila se

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Ben Cristovao poprvé ukázal video z děsivé nehody! Letěl vzduchem 20 metrů

Ben Cristovao poprvé ukázal video z děsivé nehody! Letěl vzduchem 20 metrů

SportRevue.cz FOTO: Sonia Isaza - tahle osvalená ženská s umělými ňadry je novou přítelkyní Arturo Vidala

FOTO: Sonia Isaza - tahle osvalená ženská s umělými ňadry je novou přítelkyní Arturo Vidala

Maminka.cz 25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí na červen: Koho čeká povýšení, kdo dostane přidáno a kdo nejspíš z práce odejde?

Velký horoskop práce a financí na červen: Koho čeká povýšení, kdo dostane přidáno a kdo nejspíš z práce odejde?

  • Recepty.cz
  • Slovenský válený štrůdl
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact