• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Slovenský válený štrůdl
Napište svůj komentář k receptu

Slovenský válený štrůdl

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Slovenský válený štrůdl
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 300
      g hladká mouka
    • 1
      kelímek zakysaná smetana
    • 1
      ks vejce
    • 1
      špetka sůl
  • Jíška
    • 70
      g sádlo
    • 3
      lžíce hladká mouka

Postup přípravy receptu

1
Ze sádla a mouky uděláme světlou jíšku. Z ostatních ingrediencí vypracujeme těsto, vyválíme na menší, asi 1 cm silný plát, potřeme jíškou, nebojíme se silnější vrstvy, jíška se vpíjí do těsta. Stočíme do závinu a necháme na válku 30 min. odpočinout.
2
Potom jej rozdělíme nožem na 3 části. Jednotlivé díly vyválíme a naplníme jablky pokrájenými na malé kostičky, případně strouhanými. Poprášíme práškovým cukrem, skořicí, přidáme pro chuť strouhané oříšky. Zavineme, potřeme rozpuštěným sádlem (jiný tuk nepoužívat), potřeme vejcem a v předehřáté troubě jej pečeme do zrůžovění.
3
Recept dostala mamka od své známé, dnes jsem štrůdl upekla, je křehký a velmi dobrý.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

"Slovenský" bramborák

"Slovenský" bramborák

rybí salát - slovenský III.

rybí salát - slovenský III.

Štrůdl s veganským tvarohem a chia semínky

Štrůdl s veganským tvarohem a chia…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Radek | 30. 10. 2012 20:46

    Však je tam napsané SVĚTLÁ JÍŠKA....!!

  • Romy U. | 28. 2. 2007 13:54

    Paní Airan, i já Vám děkuji za skvělé recepty.Romy

  • Anonym | 28. 2. 2007 13:52

    Paní Matějíčková, jíška by měla být světlejší, při rozvalování nemusíte mít strach, těsto se netrhá. Omlouvám se, zapomněla jsem se podepsat. Prosím redakci o vložení jména. Děkuji Romy U.

  • gabriela Matějíčková | 26. 2. 2007 21:05

    Tento recept se podobá tomu mému co dělám jen ten nátěr dělám z másla,hladké mouky,lžíce zakysané smetany,je také velmi dobrý,ale mám problém když ty šneky nakonec rozvaluji tak se to trochu trhá.Zítra vyzkouším ten váš zní to zajímavě.Měla by být ta jíška hodně světlá nebo tmavší?Děkuji

  • Airan | 26. 2. 2007 18:24

    Tak tohle urcite stoji za vyzkouseni, dekuji za recept.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Štrůdly Nejlepší dezerty
Moučníky Záviny Dopolední svačina Svačina Pečení Výjimečný den Oslava Návštěva Slovensko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Sádlo Sůl Vejce Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Švestkový koláč

Švestkový koláč

Mrkvové řezy s ananasem

Mrkvové řezy s ananasem

Hovězí pupek s houbovou omáčkou a sejkorami

Hovězí pupek s houbovou omáčkou a…

Domácí lečo s česnekem

Domácí lečo s česnekem

Maso jako z KFC

Maso jako z KFC

Severoafrická cizrnová polévka

Severoafrická cizrnová polévka

Maso s paprikovou omáčkou

Maso s paprikovou omáčkou

Lokše (langoše)

Lokše (langoše)

Listové šátečky (závin) se špenátem

Listové šátečky (závin) se špenátem

Doporučujeme

20 minut
Čočkový dhál

Čočkový dhál

45 minut
Bramboračka s bylinkovými noky

Bramboračka s bylinkovými noky

40 minut
Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

30 minut
Krupicový dezert se švestkovým rozvarem

Krupicový dezert se švestkovým…

30 minut
Topinky se smaženicí

Topinky se smaženicí

45 minut
Jablečný bread cake

Jablečný bread cake

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

40 minut
Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

Poslední sledované recepty

64
Krupicový dezert se švestkovým rozvarem
Krupicový dezert se…
59
Ostružinový džem s jahodami
Ostružinový džem s…
49
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
45
Nepečený jablkový dort
Nepečený jablkový dort
34
Bramboračka s bylinkovými noky
Bramboračka s…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: 5 rychlých a originálních večeří z brambor
Od pondělí do pátku: 5 rychlých a originálních…
7 českých podzimních superpotravin: Jsou levné, pochutnáte si na nich a někdy dokáží i zázraky
7 českých podzimních superpotravin: Jsou levné,…
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti, které potěší nejen vášnivé houbaře
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti,…
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4 recepty, jak je chutně využít
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4…
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin: Krása a kreativita v jednom
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin:…
AHA.cz Bohdalová ve společnosti: Tajemný doprovod vzbudil otázky

Bohdalová ve společnosti: Tajemný doprovod vzbudil otázky

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Blesk pro ženy Ofiny jsou zpět! Jaký typ bude hitem tohoto podzimu?

Ofiny jsou zpět! Jaký typ bude hitem tohoto podzimu?

Ženy.cz Lidi, vzpamatujte se! Proč už nikdo nemá normální vztah k jídlu?

Lidi, vzpamatujte se! Proč už nikdo nemá normální vztah k jídlu?

Blesk.cz Manželka hokejisty Červenky Veronika: První slova o rozvodu!

Manželka hokejisty Červenky Veronika: První slova o rozvodu!

SportRevue.cz FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

Maminka.cz Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Blesk Horoskopy Ezoterické rituály na podzimní rovnodennost: Jak přilákat lásku a hojnost?

Ezoterické rituály na podzimní rovnodennost: Jak přilákat lásku a hojnost?

  • Recepty.cz
  • Slovenský válený štrůdl
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact