• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • "Slovenský" bramborák
Napište svůj komentář k receptu

"Slovenský" bramborák

autor: shark.62
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 8
doba přípravy: 90 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
"Slovenský" bramborák
Nahrát fotku
 

Suroviny

6 porce
    • 1
      kg brambory
    • 4
      ks vejce
    • 1
      dl mléko
    • 5
      stroužek česnek
    • 5
      lžíce krupice
    • 300
      g měkký salám
    • sádlo
    • sůl
    • pepř mletý
    • majoránka

Postup přípravy receptu

1
Brambory dáme večer uvařit ve slupce, do rána nám vychladnou. Druhý den je oloupeme, rozmačkáme do mísy, přidáme vejce, mléko, rozmačkaný česnek, krupici (poslední dobou používám dětskou krupičku, je to jemnější), na malé kostičky nakrájený salám nebo jinou uzeninu (ale salám je lepší - je měkčí), rozehřáté sádlo, sůl, pepř, majoránku, a vše pořádně promícháme. Těsto musí být trochu hustější než lívancové. Je-li řídké, přidáme krupici, je-li husté, přidáme mléko a rozehřáté sádlo.
2
Rozetřeme na vymazaný a krupicí vysypaný vyšší plech (můžeme použít i pečící papír), a vložíme do trouby předehřáté na 200 °C. Při této teplotě pečeme, dokud nám na povrchu nevznikne světle hnědá kůrčička.
3
Konzumujeme teplé i studené. Pozor, teplé se při porcování rozpadá.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

rybí salát - slovenský III.

rybí salát - slovenský III.

Bramborák se smetanou

Bramborák se smetanou

Bramborák z kapřího masa

Bramborák z kapřího masa

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • pólrajch-amatér | 10. 3. 2017 08:36

    Je výborný, ale srovnávat s bramborákem, jak ho známe, se nedá a lepší je péct na pečícím papíru...a skoro lepší je druhý den, až se uleží

  • pólrajch-amatér | 10. 3. 2017 08:36

    Je výborný, ale srovnávat s bramborákem, jak ho známe, se nedá a lepší je péct na pečícím papíru...a skoro lepší je druhý den, až se uleží

  • Hana Golova | 11. 12. 2013 07:02

    Vcera jsem vyzkusela, bylo to docela dobre. Smazene bramboraky vic krupou a to je to prave orechove :-P .

  • pavel | 27. 9. 2013 09:31

    Děláme to doma a dělala to už moje babička mě je 45 ale znám to jako míchaný bramborák peče se to úplně stejně jenže s tím rozdílem že se to neustále míchá a vzniknou z toho takový drobný opečený kousky a musím říct že kdo to u mě jedl tak se oblizoval až za ušima a výborný je to zapíjet mlékem i když jsem pivař a určitě střevní problémy nehrozí :-)

  • Miroslav Pleskač | 27. 6. 2009 12:41

    Pokud jste si všimly, tak slovo "Slovenský" je v uvozovkách. Nazval jsem ho tak proto, že toto jídlo dělávala moje babička, která pocházela z Handlovej, a ta to nazývala jednoduše - bramborák. Neřešte ingredience a zkuste si to uvařit, sklidíte pochvalu.

  • Antonia Trusková | 12. 3. 2009 18:24

    Pani Terezka, s Vami sa jednoducho nedá. Vy viete viacej, nez skúsený profesionál. Ja som úplná amatérka a bola som presvedcená, ze je to Harula.Srdecne blahozelám. Také "profesionálne" príspevky by mali byt vsetky, alebo aspon väcsina!

  • Tereza J. | 7. 3. 2009 12:19

    Tonka, ale haruľa nie je zo zemiakov varených v šupke, ale zo strúhaných surových zemiakov ako na zemiakové placky. Takže haruľa to nie je.

  • Antonia Trusková | 6. 3. 2009 19:36

    Pecené na pekáci sa na Slovenku zvyklo nazývat "Haruľa". Nezvyklo obsahovat tolko prísad, vzdy sa to povazovalo za jedlo chudobných a teda ani saláma a ani krupica. Horeuvedený recept je uz moderná verzia à la McDonald...

  • Marie Kyrianová | 2. 3. 2009 21:14

    Proč zrovna slovenský, toto nemá s bramborákem nic společného. Vždyď se to peče na pekáči jako buchty. Bramborák se peče na pánvi a na slovensku se dělá úplně jiný,alespoň kam my jezdíme. Ale každý má své chutě a postupy, takže věřím,že pro Vás je nejlepší

  • Iveta Janatová | 24. 2. 2009 10:57

    Já toto dělám ,že si z toho udělám placičky a peču je na pánvi,dobré.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Brambory
Pokrmy Z brambor Oběd Večeře Pečení Vaření Rychlá večeře Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Krupice Majoránka Měkký salám Mléko Pepř mletý Sádlo Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zeleninová polévka s rýží

Zeleninová polévka s rýží

Buchty kynuté

Buchty kynuté

Opilý Izidor - Lux

Opilý Izidor - Lux

Rizoto z pánve-po našem

Rizoto z pánve-po našem

Segedínský guláš III.

Segedínský guláš III.

Čerstvé těstoviny s chřestem

Čerstvé těstoviny s chřestem

Svěží koláč s lesním ovocem

Svěží koláč s lesním ovocem

Dušený králík (nejen) se zeleninou

Dušený králík (nejen) se zeleninou

Bramborovo-pórková polévka s fazolemi a koprem

Bramborovo-pórková polévka s fazolemi…

Doporučujeme

30 minut
Stroganoff

Stroganoff

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

300
Skořicový elixír
Skořicový elixír
157
Koprelka z Pojizeří
Koprelka z Pojizeří
65
Batáty ve slanině
Batáty ve slanině
39
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
30
Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
Nejlepší sekaná na světě…

Zajímavé články

Nejkrásnější květinové dorty: Pokochejte se rozkvetlou sladkou nádherou
Nejkrásnější květinové dorty: Pokochejte se…
KVÍZ: Znáte různé kuchařské fígle? Otestujte se!
KVÍZ: Znáte různé kuchařské fígle? Otestujte se!
French toast neboli pavézky: Vznešenou snídani připravíte i ze zbytků!
French toast neboli pavézky: Vznešenou snídani…
Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota, ze které uděláte skvělou snídani, hranolky i sladký koláč
Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota…
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí maggi nebo vegetu
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí…
AHA.cz Zklámaní Šípa ze Všechnopárty: Pro potupný neúspěch má ale vysvětlení

Zklámaní Šípa ze Všechnopárty: Pro potupný neúspěch má ale vysvětlení

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Nejpřitažlivější ženská znamení horoskopu: Komu muži padají k nohám?

Nejpřitažlivější ženská znamení horoskopu: Komu muži padají k nohám?

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Kdo by měl ihned začít šetřit a koho oslepí žárlivost?

Horoskop na další týden: Kdo by měl ihned začít šetřit a koho oslepí žárlivost?

Ženy.cz Káva jako rituál: Češi objevují kouzlo domácí přípravy

Káva jako rituál: Češi objevují kouzlo domácí přípravy

Blesk.cz Petr Vágner s Laskonkou míří na grónský ledovec: Svatba v minus 30 stupních?

Petr Vágner s Laskonkou míří na grónský ledovec: Svatba v minus 30 stupních?

SportRevue.cz FOTO: Nejrajcovnější hokejová brankářka světa sekla se sportem. Teď se vystavuje v bikinách na Instagramu

FOTO: Nejrajcovnější hokejová brankářka světa sekla se sportem. Teď se vystavuje v bikinách na Instagramu

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo by měl ihned začít šetřit a koho oslepí žárlivost?

Horoskop na další týden: Kdo by měl ihned začít šetřit a koho oslepí žárlivost?

Další doporučené recepty:

"Řepačka" - zeleninová polévka s řepou
"Řepačka" - zeleninová polévka s řepou
"Řepáky" bramboráky z červené řepy
"Řepáky" bramboráky z červené řepy
"Sloppy Joes" - zapečený sendvič
"Sloppy Joes" - zapečený sendvič
"Štafetky" - zákusky, roláda, řez
"Štafetky" - zákusky, roláda, řez
"Tataráček" z Romadůru
"Tataráček" z Romadůru
"Tiramisu" roláda
"Tiramisu" roláda
  • Recepty.cz
  • "Slovenský" bramborák
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact