• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • "Slovenský" bramborák
Napište svůj komentář k receptu

"Slovenský" bramborák

autor: shark.62
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 8
doba přípravy: 90 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
"Slovenský" bramborák
Nahrát fotku
 

Suroviny

6 porce
    • 1
      kg brambory
    • 4
      ks vejce
    • 1
      dl mléko
    • 5
      stroužek česnek
    • 5
      lžíce krupice
    • 300
      g měkký salám
    • sádlo
    • sůl
    • pepř mletý
    • majoránka

Postup přípravy receptu

1
Brambory dáme večer uvařit ve slupce, do rána nám vychladnou. Druhý den je oloupeme, rozmačkáme do mísy, přidáme vejce, mléko, rozmačkaný česnek, krupici (poslední dobou používám dětskou krupičku, je to jemnější), na malé kostičky nakrájený salám nebo jinou uzeninu (ale salám je lepší - je měkčí), rozehřáté sádlo, sůl, pepř, majoránku, a vše pořádně promícháme. Těsto musí být trochu hustější než lívancové. Je-li řídké, přidáme krupici, je-li husté, přidáme mléko a rozehřáté sádlo.
2
Rozetřeme na vymazaný a krupicí vysypaný vyšší plech (můžeme použít i pečící papír), a vložíme do trouby předehřáté na 200 °C. Při této teplotě pečeme, dokud nám na povrchu nevznikne světle hnědá kůrčička.
3
Konzumujeme teplé i studené. Pozor, teplé se při porcování rozpadá.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

rybí salát - slovenský III.

rybí salát - slovenský III.

Bramborák se smetanou

Bramborák se smetanou

Bramborák z kapřího masa

Bramborák z kapřího masa

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • pólrajch-amatér | 10. 3. 2017 08:36

    Je výborný, ale srovnávat s bramborákem, jak ho známe, se nedá a lepší je péct na pečícím papíru...a skoro lepší je druhý den, až se uleží

  • pólrajch-amatér | 10. 3. 2017 08:36

    Je výborný, ale srovnávat s bramborákem, jak ho známe, se nedá a lepší je péct na pečícím papíru...a skoro lepší je druhý den, až se uleží

  • Hana Golova | 11. 12. 2013 07:02

    Vcera jsem vyzkusela, bylo to docela dobre. Smazene bramboraky vic krupou a to je to prave orechove :-P .

  • pavel | 27. 9. 2013 09:31

    Děláme to doma a dělala to už moje babička mě je 45 ale znám to jako míchaný bramborák peče se to úplně stejně jenže s tím rozdílem že se to neustále míchá a vzniknou z toho takový drobný opečený kousky a musím říct že kdo to u mě jedl tak se oblizoval až za ušima a výborný je to zapíjet mlékem i když jsem pivař a určitě střevní problémy nehrozí :-)

  • Miroslav Pleskač | 27. 6. 2009 12:41

    Pokud jste si všimly, tak slovo "Slovenský" je v uvozovkách. Nazval jsem ho tak proto, že toto jídlo dělávala moje babička, která pocházela z Handlovej, a ta to nazývala jednoduše - bramborák. Neřešte ingredience a zkuste si to uvařit, sklidíte pochvalu.

  • Antonia Trusková | 12. 3. 2009 18:24

    Pani Terezka, s Vami sa jednoducho nedá. Vy viete viacej, nez skúsený profesionál. Ja som úplná amatérka a bola som presvedcená, ze je to Harula.Srdecne blahozelám. Také "profesionálne" príspevky by mali byt vsetky, alebo aspon väcsina!

  • Tereza J. | 7. 3. 2009 12:19

    Tonka, ale haruľa nie je zo zemiakov varených v šupke, ale zo strúhaných surových zemiakov ako na zemiakové placky. Takže haruľa to nie je.

  • Antonia Trusková | 6. 3. 2009 19:36

    Pecené na pekáci sa na Slovenku zvyklo nazývat "Haruľa". Nezvyklo obsahovat tolko prísad, vzdy sa to povazovalo za jedlo chudobných a teda ani saláma a ani krupica. Horeuvedený recept je uz moderná verzia à la McDonald...

  • Marie Kyrianová | 2. 3. 2009 21:14

    Proč zrovna slovenský, toto nemá s bramborákem nic společného. Vždyď se to peče na pekáči jako buchty. Bramborák se peče na pánvi a na slovensku se dělá úplně jiný,alespoň kam my jezdíme. Ale každý má své chutě a postupy, takže věřím,že pro Vás je nejlepší

  • Iveta Janatová | 24. 2. 2009 10:57

    Já toto dělám ,že si z toho udělám placičky a peču je na pánvi,dobré.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Brambory
Pokrmy Z brambor Oběd Večeře Pečení Vaření Rychlá večeře Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Krupice Majoránka Měkký salám Mléko Pepř mletý Sádlo Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Nadívaný vepřový bůček

Nadívaný vepřový bůček

Zapečený květák III.

Zapečený květák III.

Jogurtová marináda na kuře

Jogurtová marináda na kuře

Pečenáče z kapra

Pečenáče z kapra

Kuřecí nudličky v sladkokyselé zeleninové omáčce

Kuřecí nudličky v sladkokyselé…

Pivní krkovička z pečícího sáčku

Pivní krkovička z pečícího sáčku

Bramborové knedlíky plněné směsí s anglickou slaninou

Bramborové knedlíky plněné směsí s…

Jogurtové muffiny

Jogurtové muffiny

Cuketová buchta se skořicí

Cuketová buchta se skořicí

Doporučujeme

20 minut
Čočkový dhál

Čočkový dhál

20 minut
Dýňová polévka s hruškami

Dýňová polévka s hruškami

40 minut
Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

30 minut
Krupicový dezert se švestkovým rozvarem

Krupicový dezert se švestkovým…

30 minut
Topinky se smaženicí

Topinky se smaženicí

40 minut
Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

83
Krupicový dezert se švestkovým rozvarem
Krupicový dezert se…
64
Smetanové fleky se zelím
Smetanové fleky se zelím
62
Nepečený jablkový dort
Nepečený jablkový dort
61
Domácí rybízová marmeláda
Domácí rybízová marmeláda
52
Bramborový guláš s hlívou
Bramborový guláš s hlívou

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: 5 rychlých a originálních večeří z brambor
Od pondělí do pátku: 5 rychlých a originálních…
7 českých podzimních superpotravin: Jsou levné, pochutnáte si na nich a někdy dokáží i zázraky
7 českých podzimních superpotravin: Jsou levné,…
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti, které potěší nejen vášnivé houbaře
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti,…
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4 recepty, jak je chutně využít
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4…
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin: Krása a kreativita v jednom
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin:…
AHA.cz Bohdalová ve společnosti: Tajemný doprovod vzbudil otázky

Bohdalová ve společnosti: Tajemný doprovod vzbudil otázky

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Boubelky, za křivky se nestyďte: Tyto jednodílné plavky vám budou slušet!

Boubelky, za křivky se nestyďte: Tyto jednodílné plavky vám budou slušet!

Blesk pro ženy Ofiny jsou zpět! Jaký typ bude hitem tohoto podzimu?

Ofiny jsou zpět! Jaký typ bude hitem tohoto podzimu?

Ženy.cz Na slovíčko s teniskami: Dokonalá synergie stylu a pohodlí

Na slovíčko s teniskami: Dokonalá synergie stylu a pohodlí

Blesk.cz Zprávařka Primy Lucie Ptáčková: Porodila druhé dítko! Po problémech s početím

Zprávařka Primy Lucie Ptáčková: Porodila druhé dítko! Po problémech s početím

SportRevue.cz FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

Maminka.cz Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Blesk Horoskopy Ezoterické rituály na podzimní rovnodennost: Jak přilákat lásku a hojnost?

Ezoterické rituály na podzimní rovnodennost: Jak přilákat lásku a hojnost?

Další doporučené recepty:

"Řepačka" - zeleninová polévka s řepou
"Řepačka" - zeleninová polévka s řepou
"Řepáky" bramboráky z červené řepy
"Řepáky" bramboráky z červené řepy
"Sloppy Joes" - zapečený sendvič
"Sloppy Joes" - zapečený sendvič
"Štafetky" - zákusky, roláda, řez
"Štafetky" - zákusky, roláda, řez
"Tataráček" z Romadůru
"Tataráček" z Romadůru
"Tiramisu" roláda
"Tiramisu" roláda
  • Recepty.cz
  • "Slovenský" bramborák
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact