Rohlíky rozkrojíme, ale nedokrojíme (musí zůstat zavřené). Dovnitř opatrně mázneme máslo a vložíme proužek sýra (radši opravdu ten 30%, protože když je tučnější, roztéká se a vytéká) a proužek salámu (po celé délce).
2
Zmáčkneme, aby se rohlík neotvíral a obalíme v rozšlehaném vajíčku s trochou vody. Nejlépe se to dělá rukou, ač to někomu může být nepříjemné, ale určitě to jde nejrychleji. Vložíme do horkého oleje a osmažíme ze všech stran.
3
Pokládáme do papírových utěrek a ještě to do nich zabalíme, abychom odsáli přebytečný tuk. Jíme ještě teplé.
4
Slovenské rohlíky proto, že jsme je dostali kdysi na dovolené k snídani. V neděli, když není čerstvé pečivo, je to docela rychlé a hlavně chutné, i když to není žádná extra dietka.