• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Slovenské krémeše
Napište svůj komentář k receptu

Slovenské krémeše

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Slovenské krémeše
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 250
      g hladká mouka
    • 100
      g moučkový cukr
    • 1
      lžíce hnědý rum
    • 50
      g hera
    • 1
      ks vejce
    • 1
      ks žloutek
    • 1
      lžíce med
    • 1
      lžíce mléko
    • 1
      lžička jedlá soda
  • Krém
    • 0,75
      l mléko
    • 2
      balíček vanilkový pudink
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • 250
      g máslo
    • 150
      g moučkový cukr
    • 150
      ml mléko
    • 1
      balíček šlehačka v prášku Dr.Oetker

Postup přípravy receptu

1
Všechny suroviny pro přípravu těsta dobře propracujeme a těsto dáme na 2 hodiny do ledničky ztuhnout. Potom ho rozdělíme na dvě poloviny, z každé vyválíme placku o velikosti dna plechu a upečeme. Po upečení placku z plechu ihned stáhneme a necháme vychladnout.
2
Ve 1/4 l mléka rozmícháme pudink a mouku a ve zbylém mléce uvaříme hustý pudinkový krém, který za občasného míchání necháme vychladnout. Máslo vyšleháme s cukrem a po částech zašleháme pudinkový krém.
3
Krém natřeme na upečenou placku a necháme ztuhnout v ledničce asi 30 minut. Potom na krém natřeme ušlehanou šlehačku dle návodu. Přiložíme druhou placku a necháme do druhého dne uležet.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Slovenské rohlíky

Slovenské rohlíky

Kremeše s pudinkovým krémem

Kremeše s pudinkovým krémem

Poctivé vanilkové krémeše

Poctivé vanilkové krémeše

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • martin | 8. 4. 2015 18:04

    prosim vás to jsou 3/4 mléka tedy 750 ml ... bože O:-)

  • Bohumila | 21. 3. 2013 10:59

    Recept vyzkouším, jistě bude výborný, jen se mi nezdají v návodu ty 3l mléka na krém. Asi tam má být 1l, aspoň podle zkušeností a podle jiných návodů. :-)

  • Daniela | 29. 6. 2012 20:31

    Učím se na cukrářku a Kremeš jsem dělala za poslední 3 týdny snad milionkrát! Váš recept je nejvíce podobný, ale přesto si ho pro sebe dovolím lehce poupravit. ZA prvé těsto samotné a za druhé krém. Dáváme obyčejný žloutkový máslový a pak šlehačku, je to moc dobrý moučník, doporučuji :)

  • Danka Snášelová | 9. 8. 2008 10:21

    Slovenský krémeš již dělám roky a patří mezi naše oblíbené moučníky. Těsto po naplnění krásně zvlhne a nádherně se krájí. Krém dělám z 1 l mléka a nedávám do něho mouku. Příště krémeš vylepším šlehačkou v prášku. V mém receptu tohle vylepšení chybí. Ale i bez ní je krémeš fantastický. Pláty válím na pečícím papíru, který pak přenesu na velký- plech. Těsto před pečením doporučuji na několika místech propíchat vidličkou. Je to velice rychlý a přitom lahodný moučník.Vyzkoušejte a nebudete litovat. Dávám 1*

  • Danka Snášelová | 9. 8. 2008 10:18

    Slovenský krémeš již dělám roky a patří mezi naše oblíbené moučníky. Těsto po naplnění krásně zvlhne a nádherně se krájí. Krém dělám z 1 l mléka a nedávám do něho mouku. Příště krémeš vylepším šlehačkou v prášku. V mém receptu tohle vylepšení chybí. Ale i bez ní je krémeš fantastický. Pláty válím na pečícím papíru, který pak přenesu na velký- plech. Těsto před pečením doporučuji na několika místech propíchat vidličkou. Je to velice rychlý a lahodný moučník. Vyzkoušejte a nebudete litovat. Dávám 1*

  • PAVLINKA | 1. 11. 2006 09:31

    Neslo by z tohoto receptu zkusit jablecny zavin?Toto testo znam,je moc dobre,jen nevim,jak by to chutnalo i s jablky.Dekuji.

  • Zdeňka | 30. 10. 2006 17:42

    Já dávám šlehačku i nahoru na druhou placku,opravdu výborný moučník.

  • airan | 30. 10. 2006 13:24

    Kremese miluji ale pouzivam jednodussi recept, tohle vypada trochu drazsi, urcite bude dobre:-)

  • Iveta Šulcová | 30. 10. 2006 13:02

    Tento recept znám,je moc dobrý

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Buchty Pečení Výjimečný den Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hera Hladká mouka Hnědý rum Jedlá soda Máslo Med Mléko Moučkový cukr Šlehačka Vanilkový pudink Vejce Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Mrkvánky

Mrkvánky

Slavnostní špenátová roláda s lososem

Slavnostní špenátová roláda s lososem

Cizrna na italský způsob III.

Cizrna na italský způsob III.

Bramborovo-květákové placičky

Bramborovo-květákové placičky

Jíšková pórková polévka

Jíšková pórková polévka

Květáková (brokolicová) rýže

Květáková (brokolicová) rýže

Sýrová omáčka s čerstvou bazalkou

Sýrová omáčka s čerstvou bazalkou

Cukeťáčky s uzeným masem (bramboráky z cukety)

Cukeťáčky s uzeným masem (bramboráky…

Krkovička po maďarsku

Krkovička po maďarsku

Doporučujeme

25 minut
Topinky s pestem, rajčaty a mozzarellou

Topinky s pestem, rajčaty a…

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

40 minut
Krůtí špízy yakitori

Krůtí špízy yakitori

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Cuketovo-brokolicový krém

Cuketovo-brokolicový krém

15 minut
Domácí zázvorovo-citronová limonáda

Domácí zázvorovo-citronová limonáda

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

68
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou
Grilovaná zelenina s…
62
Vegetariánské karbanátky (rýžovo-zeleninové)
Vegetariánské karbanátky…
59
Pohankové zeleninové placky
Pohankové zeleninové…
57
Chřest s křupavou posýpkou a ztraceným vejcem
Chřest s křupavou…
52
Dýňová tortila
Dýňová tortila

Zajímavé články

Jak zamrazit jahody, aby si zachovaly chuť a vůni? Tyhle 4 způsoby jsou nejlepší
Jak zamrazit jahody, aby si zachovaly chuť a vůni…
Zmrzlina, kterou připravíte jen v sáčku: Geniální vynález na chatu, když udeří letní vedra
Zmrzlina, kterou připravíte jen v sáčku: Geniální…
Jídlo a pití do vedra: Co vás osvěží víc než zmrzlina nebo vychlazené pivo?
Jídlo a pití do vedra: Co vás osvěží víc než…
Od pondělí do pátku: Studené večeře jsou ideální do horkého počasí. Tyto připravíte do 30 minut!
Od pondělí do pátku: Studené večeře jsou ideální…
Co uvařit hladovým dětem o prázdninách? 10 osvědčených receptů, které vytrhnou trn z paty zoufalým maminkám i babičkám
Co uvařit hladovým dětem o prázdninách? 10…
AHA.cz Momenty z Bezosovy svatby století: Usměvavá nevěsta, otrávené služebné

Momenty z Bezosovy svatby století: Usměvavá nevěsta, otrávené služebné

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Blesk pro ženy Léto bez puchýřů? Pořiďte si tyto chytré pomocníky podle rad stylistky!

Léto bez puchýřů? Pořiďte si tyto chytré pomocníky podle rad stylistky!

Ženy.cz Horko snášíte čtyřikrát jinak. Záleží, v jaké fázi cyklu zrovna jste

Horko snášíte čtyřikrát jinak. Záleží, v jaké fázi cyklu zrovna jste

Blesk.cz Zuzana Belohorcová: Kila jdou dolů! ...i bez Ozempicu

Zuzana Belohorcová: Kila jdou dolů! ...i bez Ozempicu

SportRevue.cz FOTO, VIDEO: To musíte vidět! Fanynka Zlatana Ibrahimoviče v akci

FOTO, VIDEO: To musíte vidět! Fanynka Zlatana Ibrahimoviče v akci

Maminka.cz Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Blesk Horoskopy Mistrovská čísla 11, 22 a 33: Víme, co prozradí o vašem životě!

Mistrovská čísla 11, 22 a 33: Víme, co prozradí o vašem životě!

  • Recepty.cz
  • Slovenské krémeše
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact