• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Slovenská kapustnica - zelňačka z Topoľčan
Napište svůj komentář k receptu

Slovenská kapustnica - zelňačka z Topoľčan

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 62
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Slovenská kapustnica - zelňačka z Topoľčan
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      brambory
    • 1
      cibule
    • 4
      česnek
    • mouka
    • kmín
    • pepř mletý
    • nové koření
    • bobkový list
    • sůl
    • majoránka
    • paprika - sladká
    • 40
      g hladká mouka
    • voda
    • 2
      ks kysané zelí
    • 400
      g uzená žebra
    • klobása
    • sušené houby

Postup přípravy receptu

1
Uzená žebra vaříme ve vodě do měkka, uvařené je vyjmeme a do uzeného vývaru dáme vařit pokrájené zelí, na kostičky nakrájené brambory a klobásu. Přilijeme vodu do 3/4 hrnce. Vše vaříme do měkka, zhruba v polovině vaření přidáme houby a veškeré koření, včetně špetky soli. Mezitím obereme z žeber uvařené maso, které nakrájíme na malé kousky. Na pánvi na oleji zpěníme cibuli, restujeme ji do zlatova a nakonec k ní přidáme nakrájené maso. Vše chvíli restujeme a nakonec celou směs přidáme do polévky, která je již téměř uvařená. Vše ještě chvíli vaříme a nakonec ji jemně zahustíme moukou a trochou vody. Vaříme ještě asi 10 minut, poté polévku vypneme, dochutíme utřeným česnekem a případně přisolíme.
2
Pozor na solení, jelikož uzená žebra jsou již slaná.
3
Podáváme s pěčivem nebo čerstvým chlebem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kapustnica s jogurtem

Kapustnica s jogurtem

Slovenská kapustnice

Slovenská kapustnice

Kopaničářská zelňačka

Kopaničářská zelňačka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Lucie J. | 5. 4. 2015 17:31

    Polévka je naprosto skvělá, dávám místo mletého pepře celý a zelí postačí jedno. Do plného hrnce ještě lžičku cukru - žádná mouka ani smetana. Je naprosto úžasná! Brambory dávám chviličku před zelím a jsou vařené vždy do měkka. 8-)

  • ramona | 24. 3. 2015 18:48

    Brambory se vaří zvlášt a dobré kysané zelí se jen pokrájí na menší kousky a nevaří se jen ohřívá podle mne,protože jinak ztrácí vitamín C.Ďo moravské zelňačky můžete dát jakékoliv koření,ale ne houby.

  • Bago | 21. 11. 2014 21:30

    Do slovenskej kapustnice sa majoránka -chvala bohu!!!-nedáva.Do českej zelňačky áno. :-$

  • Hmm | 27. 4. 2014 02:37

    všetci múdry.. O:-) brambory si varte každý ako chcete, ale majoránka tam patrí a huby taktiež, kapustnicu nevarte ak nemáte radi nejakú základnú surovinu...potom to nieje kapustnica ale iný recept

  • pipča
    pipča | 10. 3. 2013 11:16

    měla jsem místo žebírek uzený bůček což na výsledku neubralo a do vývaru jsem přidala i kus celeru a mrkev, kterou jsem pak do polévky i nakrájela, je vynikající :-)

  • iva kratka | 2. 1. 2013 14:01

    houby a cesnek do zelnacky jsem davala poprve a byla to docela prijemna zmena :-)

  • Žaneta | 12. 5. 2012 09:39

    Výborná doporučuji, tam odtud pochází můj taťka, takže ji mamka dělá už léta :-) a já ji baštím od 3měsíců :-))

  • Zita Matejkova
    Zita Matejkova | 25. 11. 2011 00:47

    Moc dobrá ;-)

  • Mirek51 | 17. 12. 2010 21:21

    Vyzkoušel jsem to i s těmi detaily, o nichž jsem se zmínil minule, a bylo to dobré. Nicméně mi to trochu připomínalo směs bramboračky, kulajdy a zelnice. Proto se napříště budu raději držet zelnice bez hub, nového koření a majoránky. Ale jak říkám, je to dobré i takto.

  • Mirek51 | 14. 12. 2010 21:36

    Tento recept odpovídá asi nejlépe mé představě o dobré zelnici. Jelikož mám rád ostré, určitě bych přidal nějakou tu feferonku. Taky bych nevařil brambory společně se zelím. Když dávám česnek až před koncem, mám pocit, že z jídla příliš "leze". A bez trochy cukru by mi tam něco scházelo. Zajímavá je ta majoránka, ale nikdy jsem neměl odvahu ji tam dát. Ani houby. Ale určitě to vyzkouším.

  • Martin Lipina | 23. 9. 2009 13:09

    Taky když vařím něco se zelím a patří tam brambory tak tyhle dvě věci vařím zvlášť.Protože taky jsem měl brambory natvrdlé.Poradila mi to moje žena.Je to taky skvělá kuchařka :-)))))

  • Věra z Dc | 16. 8. 2007 09:27

    Polévka výborná dávám 1

  • Jozef T. | 10. 8. 2007 01:06

    U nás sa predáva v sklenených pohároch a je tam 650 g.

  • Janča | 9. 8. 2007 11:57

    Pokud se nepletu,tak sáčky s kysaným zelím jsou půlkilové. A co se týče zelňačky,tak já vše naházím do hrnce (koření,brambory,osmahlou cibulku s paprikou a klobásu) když jsou brambory měkké tak tam dám zelí a vařím dokud nezměkne. Pak zahustím

  • Jozef T. | 8. 8. 2007 17:07

    Nebolo by jednoduchsie pre urcitú presnost uvádzat konkrétnu váhu potravín, nez napr. 2 sácky? Kolko vázia? V kazdom obchode (a státe) je balenie odlisné. Myslím, ze neziadam nic výnimocné.Dakujem.

  • Myšák | 8. 8. 2007 16:56

    Já vařím dohromady brambory i zelí a žádný problém nemám... Obojí je akorát..

  • Iva Stockingerová | 7. 8. 2007 22:47

    Miro,přesně takhle vařím polévku i já,jen přidám ,když je na talíři kopeček zakysanky.Jíme s tmavým pečivem a zapíjíme pivkem.Je to dobrota.

  • Kamil Krybus | 7. 8. 2007 22:13

    Již po několikáté vyslovuji názor, že vaříme-li brambory dohromdy s kysaným zelím, tak ty brambory jsou vždy natvrdlé. Doporučuji ty dvě brambůrky uvařit zvlášť v malém hrnku a dát je do polévky až jsou uvařené. A to kdykoliv během vaření.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Zelňačka
Polévky Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Brambory Česnek Cibule Hladká mouka Klobása Kmín Kysané zelí Majoránka Mouka Nové koření Paprika - sladká Pepř mletý Sůl Sušené houby Uzená žebra Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Odpalované větrníčky s vanilkovou nápní

Odpalované větrníčky s vanilkovou…

Jablkový koláč od Alice

Jablkový koláč od Alice

Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Linecké třené cukroví I.

Linecké třené cukroví I.

Klasické kremrole

Klasické kremrole

Slané jednohubky z listového těsta

Slané jednohubky z listového těsta

Bábovka s kysanou smetanou

Bábovka s kysanou smetanou

Jehněčí na bylinkách a rajčatech

Jehněčí na bylinkách a rajčatech

Černá čočka s tuňákem

Černá čočka s tuňákem

Doporučujeme

70 minut
Holandský řízek a šťouchané brambory

Holandský řízek a šťouchané brambory

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

97
Domácí šťáva z josty
Domácí šťáva z josty
86
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
30
Dýňová tortila
Dýňová tortila
30
Pečená pražma s mangovou salsou
Pečená pražma s mangovou…
29
Tradiční vánoční punč
Tradiční vánoční punč

Zajímavé články

Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí zavařeninu, kompot i čatní
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí…
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept Jiřiny Bohdalové, Laďky Něrgešové nebo Haliny Pawlowské
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept…
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit, a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
AHA.cz Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Přání k narozeninám: Vyberte si z 20 textů hodících se do SMS i na papír

Přání k narozeninám: Vyberte si z 20 textů hodících se do SMS i na papír

Blesk pro ženy Jeden z posledních večírků ve Varech: Kdo odhalil víc, než bylo třeba?

Jeden z posledních večírků ve Varech: Kdo odhalil víc, než bylo třeba?

Ženy.cz Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Blesk.cz ONLINE: Karlovy Vary se po týdnu loučí! Hvězdy na červeném koberci a velká sláva

ONLINE: Karlovy Vary se po týdnu loučí! Hvězdy na červeném koberci a velká sláva

SportRevue.cz FOTO: Silikonová prsa, plavky a vyrýsované svaly – to je Bikini Olympia

FOTO: Silikonová prsa, plavky a vyrýsované svaly – to je Bikini Olympia

Maminka.cz Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Blesk Horoskopy Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Další doporučené recepty:

Slepičí polévka se sýrovými nočky
Slepičí polévka se sýrovými nočky
Slepičí vývar F.O.O.D.
Slepičí vývar F.O.O.D.
Slezké dortíčky
Slezké dortíčky
Slovenská kapustnice
Slovenská kapustnice
Slovenské rohlíky
Slovenské rohlíky
Slovensko-mexický salát
Slovensko-mexický salát
  • Recepty.cz
  • Slovenská kapustnica - zelňačka z Topoľčan
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact