Syrové brambory oloupeme a nakrájíme na větší kusy, stejně tak maso a klobásy. Cibule na kolečka, slaninu na plátky a celou směs důkladně promícháme. Přidáme utřený česnek, sůl, koření a opět promícháme. Směs rozložíme do 2-3 vrstev alobalu potřeného olejem a zabalíme do tvaru šišky. Pečeme cca 90 minut na zahradním grilu nebo v troubě.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Marie Kyrianová
|2. 3. 2009 21:22
Ovšem to vypadá úplně úžasně, musí to být dobrota. Venku se udělalo docela dobré počasí,takže tento týden určitě vyzkouším a pak se ozvu jak nám chutnalo.
Lenka H.
|25. 2. 2009 08:52
Já jsem zase pod názvem "sloní žrádlo" znala kdysi pomazánku na chlebíčky: umixovaný salám, kunovjanka, majolka, sýry, atd. Podle mně to znamená, že je toho tolik, že by to stačilo i pro slona :-)
ilis ilis
|24. 2. 2009 17:37
Marie,také mě překvapil název "Sloní"žrádlo a nechápu od čeho je odvozené.Před lety tento recept zveřejnil v nějakém už si nepamatuji v kterém časopise Petr Novotný,moc si toto jídlo na gril vychvaloval.Vyzkoušeli jsme jej,zachutnalo nám a od té doby občas uděláme.
Marie Šindelová
|24. 2. 2009 08:52
ilis,proč se tomu říká Sloní?Žrádlo tomu rozumím,ale sloní mi mozek nebere-to nemyslím ve zlém,protože to máme rádi a připravuji to v létě rodině na koupaliště,aby se nemuseli cpát hambáčema a klobásama...Když to mezi lidma rozbalej-každý slintá.Dík
Jarka O.
|23. 2. 2009 20:13
Výborné je to i s kuřecím nebo králičím masem. Já jen místo česneku dávám kolečka cibule ;-)