• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Sloní uši
Napište svůj komentář k receptu

Sloní uši

autor: Milajska
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Sloní uši
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 1
      kg kuřecí maso
    • 2
      ks vejce
    • 150
      g tvrdý sýr
    • 80
      g hladká mouka
    • 2
      lžíce mléko
    • koření
    • 3
      stroužek česnek
    • 1
      ks pórek případně

Postup přípravy receptu

1
Kuřecí maso nakrájíme na kousky a namáčíme v těstíčku. Těstíčko: nastrouhaný sýr, vejce, mléko, hladká mouka - okořenit, osolit, nastrouhaný česnek (dle chuti). Těstíčko musí být hustší než je těsto na lívance. Smažíme v rozpáleném oleji - těstíčko trošku nabyde a připomíná "sloní uši".
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Prasečí uši

Prasečí uši

Hasenöhrl (zaječí uši)

Hasenöhrl (zaječí uši)

Pomazánka sloní žrádlo

Pomazánka sloní žrádlo

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • M | 28. 4. 2006 14:35

    Ja to znam jako sloni oci...

  • Tereza Jarčušková | 3. 4. 2006 07:16

    Je to ono, pani Di.Tak ako píšete, prehodená roláda s krémom a banánom.

  • Di | 31. 3. 2006 20:13

    Přesně tento moučník jsem měla na mysli. Mohly by to být i sloní uši, ale to nám musí říct Terezka.

  • Anonym | 31. 3. 2006 19:12

    Recept na sloní slzy už tady ale je.

  • Di | 31. 3. 2006 19:04

    Já znám sloní slzy - bude to ono? Jen přehozená roláda uvnitř s banánem? Jsem také zvědavá!

  • Janinka | 31. 3. 2006 17:00

    Terezko, vy máte vždycky skvělé recepty - "nechcete hodit do placu" ten zmiňovaný koláč? Určitě to bude pochoutka :-))

  • Tereza Jarčušková | 27. 3. 2006 06:52

    Zaujímavé, ja pod názvom Slonie uši poznám koláč : )))

  • Janinka | 26. 3. 2006 17:35

    Tak dnes konečně došlo na tento recept. Bylo to VÝBONÉ, rychlé a jednoduché. Hned ho dávám do oblíbených. Díky za recept a na oplátku dávám - sice jen jednu - ale VELKOU jedničku :-))

  • Milada Nedorostová | 16. 11. 2005 18:06

    Janinko, ten pórek na kolečka a koření, jaké mě právě napadne. Nejčastěji grilovací koření nebo jen mletou papriku. Máme rádi česnek, takže toho hodně, ale být tam vůbec nemusí.

  • Janinka | 16. 11. 2005 16:20

    Milado, ráda bych se zeptala, jaké koření používáte. A co ten pórek - krájíte ho na kolečka do těsta? Předem děkuji za odpověď!

  • Milada Nedorostová | 15. 11. 2005 19:30

    jéje, tak to Vám moc neporadím -dělám to "od oka". Nejdřív nastrouhám sýr (asi 15dkg), pak přidám 1 vajíčko a trošku mouky (asi 3 lžíce) a podle potřeby dolévám mléko. Ještě jedna vychytávka: když se mi maso nechce namáčet jednotlivě, zamíchám kousky do toho těstíčka a pak "vykrajuju" lžičkou.

  • hana | 15. 11. 2005 17:04

    prosím o přibližné množství surovin na těstíčko děkuji

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Večeře Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Hladká mouka Koření Kuřecí maso Mléko Pórek Tvrdý sýr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jednoduchá česneková pomazánka na chlebíčky

Jednoduchá česneková pomazánka na…

Smradlavoučká topinka

Smradlavoučká topinka

Pečený kapr

Pečený kapr

Vajíčková pomazánka II.

Vajíčková pomazánka II.

Játrové knedlíčky od Bohdalky

Játrové knedlíčky od Bohdalky

Koláč inspirován tiramisu

Koláč inspirován tiramisu

Kakaové řezy s krémem

Kakaové řezy s krémem

Teplý mungo salát s tofu a kuskusem

Teplý mungo salát s tofu a kuskusem

Salát z rukoly s lososem

Salát z rukoly s lososem

Doporučujeme

20 minut
Těstoviny se sušenými rajčaty

Těstoviny se sušenými rajčaty

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Kulajda

Kulajda

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

184
Rýže+čočka s cibulkou - příloha
Rýže+čočka s cibulkou -…
53
Maková bábovka s mandarinkami
Maková bábovka s…
52
Dušené hlávkové zelí
Dušené hlávkové zelí
41
Bramboráčky s česnekovými výhonky
Bramboráčky s…
37
Citronovo-mrkvový koláč / bábovka
Citronovo-mrkvový koláč …

Zajímavé články

Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin: Krása a kreativita v jednom
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin:…
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj připravit lahodný nápoj i dezert podle receptu Josefa Maršálka
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj…
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou dobrotu prince Harryho, čokoládový tiffin nebo karamelové pokušení
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou…
Burčák je zpět! Kolik ho vypít, aby vám prospěl, a jak poznat ten kvalitní?
Burčák je zpět! Kolik ho vypít, aby vám prospěl,…
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na bouchačky od Jamieho Olivera
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na…
AHA.cz Třaskavý konec u Boučka? Vyjádření moderátora mluví za vše

Třaskavý konec u Boučka? Vyjádření moderátora mluví za vše

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Jak nosit černou, aby vám nepřidala na věku? Tyhle triky radí stylistka!

Jak nosit černou, aby vám nepřidala na věku? Tyhle triky radí stylistka!

Ženy.cz Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Blesk.cz Petr Kolář nedal život na venkově: Útěk zpátky do města! Byla to očista, říká

Petr Kolář nedal život na venkově: Útěk zpátky do města! Byla to očista, říká

SportRevue.cz 16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy Snaží se s vámi spojit andělé? Podle času poznáte, co vám chtějí říct

Snaží se s vámi spojit andělé? Podle času poznáte, co vám chtějí říct

  • Recepty.cz
  • Sloní uši
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact