• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Sloní slzy
Napište svůj komentář k receptu

Sloní slzy

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.9
hodnotilo: 10
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Sloní slzy
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 6
      ks vejce
    • 6
      ks moučkový cukr
    • 40
      g kakao
    • 2
      lžíce hrubá mouka
    • papír na pečení
    • prášek do pečiva na špičku nože
  • Krém
    • 150
      g ořechy
    • 5
      lžíce mléko
    • 250
      g máslo
    • 2
      balíček vanilkový cukr
    • 3
      lžíce moučkový cukr
    • 3
      ks banány
    • čokoládová poleva

Postup přípravy receptu

1
Z bílků uděláme sníh a všechny suroviny smícháme. Rozetřeme na vymazaný a vysypaný papír na pečení na velký plech. Upečený plát v půlce přeložíme přes tenký váleček po celé šířce (mně se osvědčila vymotaná rulička od faxového papíru, protože váleček je moc široký) a konce přitlačíme k sobě.
2
Mlété ořechy rozmícháme s horkým mlékem, přidáme je k máslu a utřeme s oběma cukry. Těsto po vychladnutí rozevřeme, natřeme krémem, do středu uložíme oloupané banány a těsto opět dáme do původního tvaru. Polejemem čokoládou a po ztuhnutí krájíme na řezy.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

DIA Andělské slzy

DIA Andělské slzy

Kakaovo-ořechové slzy s krémem

Kakaovo-ořechové slzy s krémem

Pomazánka sloní žrádlo

Pomazánka sloní žrádlo

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Lady Gaga | 7. 8. 2012 10:49

    I T S EXCELLENT FOOD YUMMY :-) :-*

  • Táňa K. | 25. 1. 2009 13:52

    Po delší době opět odzkoušeno a je to velká lahoda. Pekla jsem na papíru na pečení, který je od toho, aby se nic nemuselo vymazávat ani vysypávat. Upečené jsem to nechala vychladnout i s papírem na plechu bez ohýbání přes váleček. Papír šel dolů velmi dobře a i ohýbání po naplnění šlo bez problémů a těsto nepraskalo. Banány dovnitř mi stačily dva. Do krému jsem přidala trochu rumu, naopak jsem v něm ubrala jeden vanilkový cukr, který místo toho přišel do těsta. Povrch jsem polila čokoládou a posypala kokosem. Na chuť i na pohled jsou sloní slzy sváteční zákusek. Navíc kde jsou ořechy, rum a čokoláda, to snad ani nemůže zklamat.:-)

  • Jana Remková | 2. 5. 2008 14:28

    Tento zákusek dělám již léta s malými obměnami,ale nikdy jsem nic takového,jako váleček nepotřebovala.Přehla jsem to i s papírem,ten jsem pak pomaličku sundávala a šlo to super.Když jsem po naplnění a schladnutí tento zákusek rozkrojila,je vynikající na něj ze spreje stříknout šlehačku.Luxus!!

  • Anonym | 3. 3. 2008 11:21

    Nechápu,proč by se měl pečící papír vymazávat. Je přece od toho,aby se nic vymazávat nemuselo???

  • Johanka K | 30. 8. 2005 14:57

    Dievčatá, ak možem pridať svoj názor...na sloniu slzu, na roládu a ostatné múčniky vždy vymažem plech bravčovou masťou ( sádlem) a príp. vysypem hubou, resp. polohr. múkou...vyklopím na vlhkú, trošku pocukrovanú utierku...Po vymazaní masťou sa múčnik nikdy neprilepí.

  • Libuše Geyerová | 8. 6. 2005 09:38

    Pečicí papír při pečení rolády je dobré namazat s obou stran olejem-osvědčené

  • Lidka Kábrtová | 30. 4. 2005 22:02

    Musí být pomazaný a dobře vysypaný hrubou moukou.

  • Lidka Kábrtová | 30. 4. 2005 15:32

    Papir je poptřeba utrhnout o něco větší než je velikost plechu, pak ho důkladně vymazat herou nebo podobným tukem a vysypat hrubou moukou. Pak na něj dát těsto a dát do trouby zhruba na 180°C a péct dorůžova. Po upečení stáhnout i s papírem z plechu, aby se to nedopékalo a netvrdlo a teplé hned přehnoud přes ten váleček.

  • Andora | 29. 4. 2005 20:30

    Pečící papír se tam dává proto, aby se nemuselo vymazávat, je perfektní

  • Jana Novakova | 29. 4. 2005 14:36

    Prosim vas, jak mam postupovat kdyz chci pouzit pecici papir...musi byt pomazany tukem? Dekuji

  • Jana z VM | 22. 4. 2005 07:31

    Děkuji za upřesnění, až budu tento, pro mě neznámý, recept dělat, dám vědět, jak to dopadlo.A co se týče rolády, tak já ji nikdy nestáčím před vychladnutím, proč taky. Nechávám klidně do druhého dne (když plním později) a až ji pokapu rumem a natřu krémem, teprve stočím, Nikdy jsem neměla problém (to mě naučila maminka), nikdy se nezlomila.Já peču roláda a řezy na vymazaném pergamenovém papíře a je to super. Utěrku nepoužívám. Ještě jednou díky za vysvětlení!!

  • Jana H. | 21. 4. 2005 18:59

    Stačí alobal ještě nerozdělaný nebo kuchňská folie také ještě celá. Myslím, že je průměr akorát.

  • Lidka Kábrtová | 21. 4. 2005 17:17

    Jano, pochopila jste to naprosto správně. Tenhle dort je moc dobrý, doporučuji vyzkoušet. Jen skutečně radím místo válečku něco tenčího, ideální by bylo něco o trošku větším průměru než jsou banány.

  • Jana Tichá | 21. 4. 2005 14:13

    Jestli jsem to dobře pochopila, tak tím, že plát na válečku vystydne, do určité míry v tom místě kopíruje oblý tvar válečku a při následným rozložení a opětném přeložení se nepřelomí.Tím, že se tam vloží banány, pak se to přeloží a polije, vzniknou po nakrájení "slzy".To je stejné jako s roládou, která vystydne zabalená v utěrce a pak už není tak křehká. Ale třeba se pletu?

  • Lidka Kábrtová | 21. 4. 2005 14:01

    Když by se to horké, když je těsto ještě pružné, nepřehnulo přes váleček (ale fakt je lepší něco tenčího) a přehýbylo by se to již studené po namazání krémem, v půlce by se to zlomilo. Jinak, aby to byly skutečně "slzy", je potřeba dát krém na obě poloviny. A přitlačit k sobě se to musí, protože teplé těsto prostě pruží a když pak vychladne, tak by se ve špičce mělo tendenci "odchlipovat od sebe.

  • Pilence | 21. 4. 2005 13:54

    Jano, obdobny recept znam pod pojmem sloni oko... Plat testa se preklada, aby vznikl ten spravny tvar oka, tj. sirsi cast, do ktere se vklada banan (pokud mozno rovnejsi) a testo se pak spojuje do onoho koutku oko. Fotka je na http://www.tescoma.cz/cz/s_tescomou/poloz.php?skupina=23&kode=04_05_25 ,ale tady to zrovna do toho tvaru oka neudelali... Moje kamaradka to, pry dela tak, ze plat testa silne pokape rumem, pres nic nepreklada, necha ho vychadnout. Udajne se s nim pak pracuje stejne dobre (nelame se). Osobne jsem tuto verzi nezkousela. Pile

  • Jana z VM | 21. 4. 2005 12:21

    Tak je recept tady. Jenom se zeptám - proč se musí te plát těsta přeložit přes váleček a konce přitlačit k sobě (?), když se potom rozevře, natře a potom zase dá zpátky? Nestačilo by prostě polovinu plátu natřít krémem a druhou polovinou zadělat? Díky za odpověď.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Ostatní Pro děti Pečení Děti Výjimečný den Posvícení Návštěva Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Banány Čokoládová poleva Hrubá mouka Kakao Máslo Mléko Moučkový cukr Ořechy Papír na pečení Prášek do pečiva Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Celerová pomazánka s vejcem

Celerová pomazánka s vejcem

Bramborový špíz s česnekovo-sýrovou omáčkou

Bramborový špíz s česnekovo-sýrovou…

Kynutá cmunda

Kynutá cmunda

Kuřecí prsa na citronu

Kuřecí prsa na citronu

Citronový krém s tvarohem

Citronový krém s tvarohem

Kafíčkový moučník

Kafíčkový moučník

Cheesecake čokoládový

Cheesecake čokoládový

Rajská polévka se špeclemi

Rajská polévka se špeclemi

Čokoládový koláč "kokoska"

Čokoládový koláč "kokoska"

Doporučujeme

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

95 minut
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

17
Domácí chleba z žitné mouky
Domácí chleba z žitné…
16
Cuketové hranolky
Cuketové hranolky
14
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
13
Medovník velelahodný
Medovník velelahodný
13
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…

Zajímavé články

Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých, tradiční pochoutku našich předků
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých,…
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento geniální podzimní dezert v pečené i nepečené verzi
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento…
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich běhat mráz po zádech
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich…
AHA.cz Ornella Koktová v maléru? Případ pro sociálku, kleje babička Monika

Ornella Koktová v maléru? Případ pro sociálku, kleje babička Monika

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Blesk pro ženy Královna Halloweenu je zpět! Heidi Klum svými kostýmy vždycky vyrazí dech

Královna Halloweenu je zpět! Heidi Klum svými kostýmy vždycky vyrazí dech

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz Nezdárný Andrew (65) přišel o titul i bydlení, ale… Doživotní renta od krále!

Nezdárný Andrew (65) přišel o titul i bydlení, ale… Doživotní renta od krále!

SportRevue.cz FOTO: Sexy tanečnice z palubovek. Krásky, které rozpalují diváky v NBA

FOTO: Sexy tanečnice z palubovek. Krásky, které rozpalují diváky v NBA

Maminka.cz Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Blesk Horoskopy Velký horoskop financí na listopad: Štíry a Lvy čekají zlaté časy, Střelci by měli šetřit

Velký horoskop financí na listopad: Štíry a Lvy čekají zlaté časy, Střelci by měli šetřit

  • Recepty.cz
  • Sloní slzy
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact