• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Sloní mlsanec
Napište svůj komentář k receptu

Sloní mlsanec

autor: Vlastina
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 24
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Sloní mlsanec
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      lžíce ocet
    • 2
      lžíce kečup - jemný
    • 2
      lžíce hořčice
    • 2
      lžíce rostlinný olej
    • 1
      ks cibule
    • 4
      ks nakládané okurky
    • 500
      g špekáček
    • párky nebo měkký salám
    • majonéza nebo lehká majonéza
    • pepř mletý místo pepře můžeme přidat kousek rozdrcené feferonky

Postup přípravy receptu

1
Ocet, olej, kečup, hořčici promícháme a svaříme. Uzeninu, cibuli a okurky nakrájíme na kostičky, přidáme svařenou vychladlou hmotu, a nakonec majonézu a trošku pepře. Vše důkladně promícháme a necháme proležet. Mažeme na chlebíčky nebo přidáváme jako salát na studené mísy.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pomazánka sloní žrádlo

Pomazánka sloní žrádlo

Sloní žrádlo II.

Sloní žrádlo II.

Sloní slzy

Sloní slzy

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • maja maja | 25. 10. 2008 15:59

    já nevařím základ je to časově zbytečné, jen dám moučkový cukr aby se to rozpustilo bez vaření a zacáknu nakonec worchetrem, sloní žrdlo je levná dobrá pomazánka, jeli potřeba nastavit levnou variantou třeba na chlebíčky přidám 3-4 uveřené mleté brambory pak je z toho nátěrka klidně na dvě celé veky které už stačí dozdobit kolečkem rajčete nebo čerstvé okurky a je posvícení za pár kaček ;)

  • Ivana Samcová | 15. 6. 2008 16:00

    Jen, aby nedošlo k omylu: tím, že trumfne asi všechny ostatní jsem myslela všechny pomazánky, které u nás doma děláme. Tuto máme opravdu moc rádi.

  • Ladislav Dorazin | 15. 6. 2008 14:31

    Ano paní Ivano,je to myslím obdoba Sloního žrádla,jak říkáme my této pomazánce a je opravdu dobrá.Taky já dávám ingredience,které popisujete vy,ale nemusí to být příliž jiné tak,jak to píše paní Vlasta.

  • Ivana Samcová | 14. 6. 2008 18:13

    Děláme podobnou pomazánku, je u nás velice oblíbená a asi trumfne všechny ostatní. Jen dávám do směsi na povaření jen jednu lžíci octa a navíc přidávám lžíci worčestru, cukru/stačí i 1/2 lžíce, ale musí být/ a vody. Do pomazánky nedávám okurky, ale přidám postrouhaná, natvrdo uvařená vejce. Nejlépe nechat odležet do druhého dne.

  • Janča | 11. 7. 2007 11:04

    Sylvo máš pravdu je to opravdu fantastické žrádýlko.:)

  • Anonym | 11. 7. 2007 09:06

    Když dělám pro více lidí, přidávám sterilované zelí ve sladkokyselém kořeněném nálevu, překrájím, a nastrouhám tak 2 - 3 brambory vařené ve slupce. Dám víc majonézy. Mažu na veky. Rychlé a výborné. Nedávám špekáčky, ale buď dietní salám nebo gothaj. Jana

  • Sylva | 10. 7. 2007 12:58

    Jo, jo taky dělám, ale pod názvem Sloní žrádlo. A fakt je to žrádlo.

  • Anonym | 22. 3. 2007 17:24

    Velmi dobré, i když to není žádná dieta je to výborná večeře

  • Anonym | 22. 3. 2007 08:34

    Musím jen potvrdit pozitivní ohlasy - dobrůtka.

  • Markéta | 17. 3. 2007 20:11

    Právě to s kámoškou dlábíme :-) A to jsem chtěla nechat zaležet na zítřek. Je to velmi chutné.

  • Anonym | 16. 2. 2007 22:45

    Dělám na chlebíčky

  • doktorka | 31. 12. 2006 19:52

    Výborné, zrovna teď jsem namazala na veku, díky za recept

  • Mariet | 31. 12. 2006 13:15

    Vyzkoušela jsem a je opravdu super.Už jsem ho dělala několikrát.Ještě lepší je,když se nadrobno nakrájený salám opeče na oleji a teprve potom se smíchá s ostatními přísadami. Fakt mňamka.Chutná celé rodině.

  • Mariet | 31. 12. 2006 13:14

    Vyzkoušela jsem a je opravdu super.Už jsem ho dělala několikrát.Ještě lepší je,když se nadrobno nakrájený salám opeče na oleji a teprve potom se smíchá s ostatními přísadami. Fakt mňamka.Chutná celé rodině.

  • julia hertlova | 30. 12. 2006 09:42

    tento salat už robím asi siedmy rok a vždy sa poje ešte sa nestalo že by niečo zostalo a podávam ho na obloženom taniery s vekou no proste je to mňamka

  • Marie Horáková | 7. 2. 2006 09:09

    Tento salát má asi hodně jmen, dělám ho už dlouho a u nás se mu říká Ševcovský mls.

  • Anonym | 6. 2. 2006 21:41

    Výborné, prostě mlsanec, hlavně pro chlapy

  • Inka | 27. 12. 2005 17:20

    U nás se tomu říká Ševckovský salát, je moc dobrý. Dělám ho z párků nebo špekáčků.

  • Luborek | 26. 6. 2005 19:40

    Je to prostě žrádýlko, které nemá chybku

  • marcela slamdeckova | 23. 4. 2005 22:57

    Take znam tento recept pod nazvem "sloni zradlo" vyborne nema chybu

  • Kvetuse Kovarova | 19. 3. 2005 23:13

    Vynikající- davame toto "sloní žrádlo" do poloviny ohřátého "arabského chleba (PITO)

  • Naďa | 8. 2. 2005 14:11

    U nás se tomu říká "sloní žrádlo" a občas do něj pomelu i vejce na tvrdo a tvrdý sýr.Je to trošku změna,ale stejně dobré na chlebíčky atd.Chci-li použít právě na chlebíčky,ingredience pomelu na masovém strojku,používám-li jako salát,drobně krájím.Jinak taky majonézu míchám s bílým jogurtem,nebo zakysanou smetanou.

  • Jarka L. | 8. 2. 2005 09:14

    Dělala jsem na oslavu jako jednohubky. Použila jsem kuřecí salám. A opravdu výborné!

  • Alina | 3. 1. 2005 19:09

    Dělala jsem na Silvestra a sklidila jsem velký úspěch!

  • Aťa | 21. 10. 2004 18:21

    Výborné na chlebíčky, navrcho ozdobit vajíčkem

  • Kája | 15. 10. 2004 18:29

    Výborné, na topinky vynikající

  • Jana Krejčová | 6. 10. 2004 10:56

    vřele doporučuji, namazat na topinky nebo na chlebíčkovou veku,

  • Anonym | 29. 9. 2004 21:18

    Také jsem vyzkoušela místo okurek dát sterilovaný zeleninový salát Kunovjanka, Hradišťanka apod. Jsou tam okurky, ale i jiná zelenina - papriky, hrášek atd. Bylo to pikantnější, protože tam byla i malá feferonka, tu jsem seice nerozkrájela do pomazánky, ale zelenina byla od ní pikantní

  • Lois Lein | 27. 9. 2004 20:29

    Osobně to znám už delší dobu.Já tam sice okurky nedávám.Přidávám tam špetku chilli,a jako salám zvolím kuřecí šunku.Mažu tona jednohubky a ozdobím rajčátkem.Vynikající k vínu

  • Darina Beluská | 27. 9. 2004 19:06

    Pomazánka je výborná, keď sa do nej pridajú aj 2-3 uvarené a postrúhané zemiaky a do majonézy pridávam biely jogurt.

  • Hana Janů | 24. 9. 2004 18:51

    Výborné, celé rodině chutná

  • Alis | 21. 9. 2004 19:39

    Dávám odlehčenou majonezu nebo jogurtovou majonézu Helmans, je to dobré

  • Iveta | 21. 9. 2004 16:55

    ....přidávám před svařením "omáčky" ještě trošku polévkového koření a vše odlehčuji trochou kysané smetany(přece jen ta majolka už nám nedělá dobře...), na podzim a v zimě místo okurek drobně pokrájené kysané zelí ( ale vážené, ne kupované igelitovém pytlíku!)...a to je i vitamínová bomba...drsňáci mohou přidat i drobně nasekaný česnek...jen na zavonění....

  • Aťa | 20. 9. 2004 19:16

    Bylo to pochutnáníčko, ale nemelu přísady jako Lubor

  • Radek | 20. 9. 2004 02:30

    vynikajici

  • Lubor | 16. 9. 2004 19:43

    Špekáčky i okurky nejprve umelu, je z toho pikantní pomazánka, také dobré na chlebíčky

  • Ála | 16. 9. 2004 06:42

    Je to pochutnáníčko,doporučuji.

  • Vlastimila Vacková | 12. 9. 2004 16:01

    U celé naší rodiny velmi oblíbená pomazánka

  • Alice | 12. 8. 2004 19:40

    Není to sice žádná dieta, ale moc nám to chutná

  • Luba | 21. 7. 2004 19:13

    To nemá chybu, s feferonkou to je síla!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny
Chuťovky Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Hořčice Kečup - jemný Majonéza Nakládané okurky Ocet Párky Pepř mletý Rostlinný olej Špekáček
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kefírová buchta od Camm

Kefírová buchta od Camm

Okurkový salát s jogurtem a balkánským sýrem

Okurkový salát s jogurtem a…

Čočka na kyselo - salát

Čočka na kyselo - salát

Kakaovo-kávový moučník

Kakaovo-kávový moučník

Citronové muffiny

Citronové muffiny

Tymiánové hovězí se zeleninou

Tymiánové hovězí se zeleninou

Špagety se špenátem a sýrem

Špagety se špenátem a sýrem

Houbovo-smetanové špecle

Houbovo-smetanové špecle

Šneci z listového těsta se zelím - zelňáky

Šneci z listového těsta se zelím -…

Doporučujeme

40 minut
Krůtí špízy yakitori

Krůtí špízy yakitori

30 minut
Třešňový kompot

Třešňový kompot

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Mexická kuřecí polévka

Mexická kuřecí polévka

60 minut
Rybízový mřížkový koláč s tvarohem

Rybízový mřížkový koláč s tvarohem

5 minut
Aperol Spritz

Aperol Spritz

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

49
Rybízová šťáva za studena
Rybízová šťáva za studena
43
Hrnková bublanina s třešněmi
Hrnková bublanina s…
40
Třešňový kompot
Třešňový kompot
39
TZATZIKI - originální řecký recept
TZATZIKI - originální…
39
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Ledové latte, frappé nebo cold brew: Co o vás prozradí vaše oblíbená ledová káva?
Ledové latte, frappé nebo cold brew: Co o vás…
Variace na bublaninu s ovocem: Skvělé recepty, které využijete celé léto
Variace na bublaninu s ovocem: Skvělé recepty,…
Ovocná galetka: Sladkou královnu letních moučníků upečete i bez koláčové formy
Ovocná galetka: Sladkou královnu letních moučníků…
Vepřová panenka na grilu: Recept na šťavnatou večeři
Vepřová panenka na grilu: Recept na šťavnatou…
Jaké je tajemství dokonalé karamelizované cibule? Naučte se ji připravit jako šéfkuchař!
Jaké je tajemství dokonalé karamelizované cibule?…
AHA.cz Zklamání Patricie Pagáčové? Místo princezny jen služka

Zklamání Patricie Pagáčové? Místo princezny jen služka

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz 10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

Blesk pro ženy Lněné šaty od 550 Kč: Které střihy zakryjí boky a komu bude slušet mini?

Lněné šaty od 550 Kč: Které střihy zakryjí boky a komu bude slušet mini?

Ženy.cz 5 zlatých pravidel pro mozek, díky kterým budete v životě spokojenější

5 zlatých pravidel pro mozek, díky kterým budete v životě spokojenější

Blesk.cz Heidi Janků (62) na akci Anděl mezi zdravotníky: Bojuji s nemocí střev!

Heidi Janků (62) na akci Anděl mezi zdravotníky: Bojuji s nemocí střev!

SportRevue.cz Stíny zašlé fotbalové slávy. Připomeňte si 5 smutných osudů (ne)slavných stadionů

Stíny zašlé fotbalové slávy. Připomeňte si 5 smutných osudů (ne)slavných stadionů

Maminka.cz 6 výletů na unikátní místa v Česku, která byste měli s dětmi objevit. Vyrazí vám dech

6 výletů na unikátní místa v Česku, která byste měli s dětmi objevit. Vyrazí vám dech

Blesk Horoskopy 5 signálů, které prozradí, že jste potkali někoho z minulého života

5 signálů, které prozradí, že jste potkali někoho z minulého života

  • Recepty.cz
  • Sloní mlsanec
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact