já nevařím základ je to časově zbytečné, jen dám moučkový cukr aby se to rozpustilo bez vaření a zacáknu nakonec worchetrem, sloní žrdlo je levná dobrá pomazánka, jeli potřeba nastavit levnou variantou třeba na chlebíčky přidám 3-4 uveřené mleté brambory pak je z toho nátěrka klidně na dvě celé veky které už stačí dozdobit kolečkem rajčete nebo čerstvé okurky a je posvícení za pár kaček ;)
Jen, aby nedošlo k omylu: tím, že trumfne asi všechny ostatní jsem myslela všechny pomazánky, které u nás doma děláme. Tuto máme opravdu moc rádi.
Ano paní Ivano,je to myslím obdoba Sloního žrádla,jak říkáme my této pomazánce a je opravdu dobrá.Taky já dávám ingredience,které popisujete vy,ale nemusí to být příliž jiné tak,jak to píše paní Vlasta.
Děláme podobnou pomazánku, je u nás velice oblíbená a asi trumfne všechny ostatní. Jen dávám do směsi na povaření jen jednu lžíci octa a navíc přidávám lžíci worčestru, cukru/stačí i 1/2 lžíce, ale musí být/ a vody. Do pomazánky nedávám okurky, ale přidám postrouhaná, natvrdo uvařená vejce. Nejlépe nechat odležet do druhého dne.
Sylvo máš pravdu je to opravdu fantastické žrádýlko.:)
Když dělám pro více lidí, přidávám sterilované zelí ve sladkokyselém kořeněném nálevu, překrájím, a nastrouhám tak 2 - 3 brambory vařené ve slupce. Dám víc majonézy. Mažu na veky. Rychlé a výborné. Nedávám špekáčky, ale buď dietní salám nebo gothaj. Jana
Jo, jo taky dělám, ale pod názvem Sloní žrádlo. A fakt je to žrádlo.
Velmi dobré, i když to není žádná dieta je to výborná večeře
Musím jen potvrdit pozitivní ohlasy - dobrůtka.
Právě to s kámoškou dlábíme :-) A to jsem chtěla nechat zaležet na zítřek. Je to velmi chutné.
Dělám na chlebíčky
Výborné, zrovna teď jsem namazala na veku, díky za recept
Vyzkoušela jsem a je opravdu super.Už jsem ho dělala několikrát.Ještě lepší je,když se nadrobno nakrájený salám opeče na oleji a teprve potom se smíchá s ostatními přísadami. Fakt mňamka.Chutná celé rodině.
Vyzkoušela jsem a je opravdu super.Už jsem ho dělala několikrát.Ještě lepší je,když se nadrobno nakrájený salám opeče na oleji a teprve potom se smíchá s ostatními přísadami. Fakt mňamka.Chutná celé rodině.
tento salat už robím asi siedmy rok a vždy sa poje ešte sa nestalo že by niečo zostalo a podávam ho na obloženom taniery s vekou no proste je to mňamka
Tento salát má asi hodně jmen, dělám ho už dlouho a u nás se mu říká Ševcovský mls.
Výborné, prostě mlsanec, hlavně pro chlapy
U nás se tomu říká Ševckovský salát, je moc dobrý. Dělám ho z párků nebo špekáčků.
Je to prostě žrádýlko, které nemá chybku
Take znam tento recept pod nazvem "sloni zradlo" vyborne nema chybu
Vynikající- davame toto "sloní žrádlo" do poloviny ohřátého "arabského chleba (PITO)
U nás se tomu říká "sloní žrádlo" a občas do něj pomelu i vejce na tvrdo a tvrdý sýr.Je to trošku změna,ale stejně dobré na chlebíčky atd.Chci-li použít právě na chlebíčky,ingredience pomelu na masovém strojku,používám-li jako salát,drobně krájím.Jinak taky majonézu míchám s bílým jogurtem,nebo zakysanou smetanou.
Dělala jsem na oslavu jako jednohubky. Použila jsem kuřecí salám. A opravdu výborné!
Dělala jsem na Silvestra a sklidila jsem velký úspěch!
Výborné na chlebíčky, navrcho ozdobit vajíčkem
Výborné, na topinky vynikající
vřele doporučuji, namazat na topinky nebo na chlebíčkovou veku,
Také jsem vyzkoušela místo okurek dát sterilovaný zeleninový salát Kunovjanka, Hradišťanka apod. Jsou tam okurky, ale i jiná zelenina - papriky, hrášek atd. Bylo to pikantnější, protože tam byla i malá feferonka, tu jsem seice nerozkrájela do pomazánky, ale zelenina byla od ní pikantní
Osobně to znám už delší dobu.Já tam sice okurky nedávám.Přidávám tam špetku chilli,a jako salám zvolím kuřecí šunku.Mažu tona jednohubky a ozdobím rajčátkem.Vynikající k vínu
Pomazánka je výborná, keď sa do nej pridajú aj 2-3 uvarené a postrúhané zemiaky a do majonézy pridávam biely jogurt.
Výborné, celé rodině chutná
Dávám odlehčenou majonezu nebo jogurtovou majonézu Helmans, je to dobré
....přidávám před svařením "omáčky" ještě trošku polévkového koření a vše odlehčuji trochou kysané smetany(přece jen ta majolka už nám nedělá dobře...), na podzim a v zimě místo okurek drobně pokrájené kysané zelí ( ale vážené, ne kupované igelitovém pytlíku!)...a to je i vitamínová bomba...drsňáci mohou přidat i drobně nasekaný česnek...jen na zavonění....
Bylo to pochutnáníčko, ale nemelu přísady jako Lubor
vynikajici
Špekáčky i okurky nejprve umelu, je z toho pikantní pomazánka, také dobré na chlebíčky
Je to pochutnáníčko,doporučuji.
U celé naší rodiny velmi oblíbená pomazánka
Není to sice žádná dieta, ale moc nám to chutná
To nemá chybu, s feferonkou to je síla!