• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Sloní mlsanec
Napište svůj komentář k receptu

Sloní mlsanec

autor: Vlastina
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 24
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Sloní mlsanec
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      lžíce ocet
    • 2
      lžíce kečup - jemný
    • 2
      lžíce hořčice
    • 2
      lžíce rostlinný olej
    • 1
      ks cibule
    • 4
      ks nakládané okurky
    • 500
      g špekáček
    • párky nebo měkký salám
    • majonéza nebo lehká majonéza
    • pepř mletý místo pepře můžeme přidat kousek rozdrcené feferonky

Postup přípravy receptu

1
Ocet, olej, kečup, hořčici promícháme a svaříme. Uzeninu, cibuli a okurky nakrájíme na kostičky, přidáme svařenou vychladlou hmotu, a nakonec majonézu a trošku pepře. Vše důkladně promícháme a necháme proležet. Mažeme na chlebíčky nebo přidáváme jako salát na studené mísy.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pomazánka sloní žrádlo

Pomazánka sloní žrádlo

Sloní žrádlo II.

Sloní žrádlo II.

Sloní slzy

Sloní slzy

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • maja maja | 25. 10. 2008 15:59

    já nevařím základ je to časově zbytečné, jen dám moučkový cukr aby se to rozpustilo bez vaření a zacáknu nakonec worchetrem, sloní žrdlo je levná dobrá pomazánka, jeli potřeba nastavit levnou variantou třeba na chlebíčky přidám 3-4 uveřené mleté brambory pak je z toho nátěrka klidně na dvě celé veky které už stačí dozdobit kolečkem rajčete nebo čerstvé okurky a je posvícení za pár kaček ;)

  • Ivana Samcová | 15. 6. 2008 16:00

    Jen, aby nedošlo k omylu: tím, že trumfne asi všechny ostatní jsem myslela všechny pomazánky, které u nás doma děláme. Tuto máme opravdu moc rádi.

  • Ladislav Dorazin | 15. 6. 2008 14:31

    Ano paní Ivano,je to myslím obdoba Sloního žrádla,jak říkáme my této pomazánce a je opravdu dobrá.Taky já dávám ingredience,které popisujete vy,ale nemusí to být příliž jiné tak,jak to píše paní Vlasta.

  • Ivana Samcová | 14. 6. 2008 18:13

    Děláme podobnou pomazánku, je u nás velice oblíbená a asi trumfne všechny ostatní. Jen dávám do směsi na povaření jen jednu lžíci octa a navíc přidávám lžíci worčestru, cukru/stačí i 1/2 lžíce, ale musí být/ a vody. Do pomazánky nedávám okurky, ale přidám postrouhaná, natvrdo uvařená vejce. Nejlépe nechat odležet do druhého dne.

  • Janča | 11. 7. 2007 11:04

    Sylvo máš pravdu je to opravdu fantastické žrádýlko.:)

  • Anonym | 11. 7. 2007 09:06

    Když dělám pro více lidí, přidávám sterilované zelí ve sladkokyselém kořeněném nálevu, překrájím, a nastrouhám tak 2 - 3 brambory vařené ve slupce. Dám víc majonézy. Mažu na veky. Rychlé a výborné. Nedávám špekáčky, ale buď dietní salám nebo gothaj. Jana

  • Sylva | 10. 7. 2007 12:58

    Jo, jo taky dělám, ale pod názvem Sloní žrádlo. A fakt je to žrádlo.

  • Anonym | 22. 3. 2007 17:24

    Velmi dobré, i když to není žádná dieta je to výborná večeře

  • Anonym | 22. 3. 2007 08:34

    Musím jen potvrdit pozitivní ohlasy - dobrůtka.

  • Markéta | 17. 3. 2007 20:11

    Právě to s kámoškou dlábíme :-) A to jsem chtěla nechat zaležet na zítřek. Je to velmi chutné.

  • Anonym | 16. 2. 2007 22:45

    Dělám na chlebíčky

  • doktorka | 31. 12. 2006 19:52

    Výborné, zrovna teď jsem namazala na veku, díky za recept

  • Mariet | 31. 12. 2006 13:15

    Vyzkoušela jsem a je opravdu super.Už jsem ho dělala několikrát.Ještě lepší je,když se nadrobno nakrájený salám opeče na oleji a teprve potom se smíchá s ostatními přísadami. Fakt mňamka.Chutná celé rodině.

  • Mariet | 31. 12. 2006 13:14

    Vyzkoušela jsem a je opravdu super.Už jsem ho dělala několikrát.Ještě lepší je,když se nadrobno nakrájený salám opeče na oleji a teprve potom se smíchá s ostatními přísadami. Fakt mňamka.Chutná celé rodině.

  • julia hertlova | 30. 12. 2006 09:42

    tento salat už robím asi siedmy rok a vždy sa poje ešte sa nestalo že by niečo zostalo a podávam ho na obloženom taniery s vekou no proste je to mňamka

  • Marie Horáková | 7. 2. 2006 09:09

    Tento salát má asi hodně jmen, dělám ho už dlouho a u nás se mu říká Ševcovský mls.

  • Anonym | 6. 2. 2006 21:41

    Výborné, prostě mlsanec, hlavně pro chlapy

  • Inka | 27. 12. 2005 17:20

    U nás se tomu říká Ševckovský salát, je moc dobrý. Dělám ho z párků nebo špekáčků.

  • Luborek | 26. 6. 2005 19:40

    Je to prostě žrádýlko, které nemá chybku

  • marcela slamdeckova | 23. 4. 2005 22:57

    Take znam tento recept pod nazvem "sloni zradlo" vyborne nema chybu

  • Kvetuse Kovarova | 19. 3. 2005 23:13

    Vynikající- davame toto "sloní žrádlo" do poloviny ohřátého "arabského chleba (PITO)

  • Naďa | 8. 2. 2005 14:11

    U nás se tomu říká "sloní žrádlo" a občas do něj pomelu i vejce na tvrdo a tvrdý sýr.Je to trošku změna,ale stejně dobré na chlebíčky atd.Chci-li použít právě na chlebíčky,ingredience pomelu na masovém strojku,používám-li jako salát,drobně krájím.Jinak taky majonézu míchám s bílým jogurtem,nebo zakysanou smetanou.

  • Jarka L. | 8. 2. 2005 09:14

    Dělala jsem na oslavu jako jednohubky. Použila jsem kuřecí salám. A opravdu výborné!

  • Alina | 3. 1. 2005 19:09

    Dělala jsem na Silvestra a sklidila jsem velký úspěch!

  • Aťa | 21. 10. 2004 18:21

    Výborné na chlebíčky, navrcho ozdobit vajíčkem

  • Kája | 15. 10. 2004 18:29

    Výborné, na topinky vynikající

  • Jana Krejčová | 6. 10. 2004 10:56

    vřele doporučuji, namazat na topinky nebo na chlebíčkovou veku,

  • Anonym | 29. 9. 2004 21:18

    Také jsem vyzkoušela místo okurek dát sterilovaný zeleninový salát Kunovjanka, Hradišťanka apod. Jsou tam okurky, ale i jiná zelenina - papriky, hrášek atd. Bylo to pikantnější, protože tam byla i malá feferonka, tu jsem seice nerozkrájela do pomazánky, ale zelenina byla od ní pikantní

  • Lois Lein | 27. 9. 2004 20:29

    Osobně to znám už delší dobu.Já tam sice okurky nedávám.Přidávám tam špetku chilli,a jako salám zvolím kuřecí šunku.Mažu tona jednohubky a ozdobím rajčátkem.Vynikající k vínu

  • Darina Beluská | 27. 9. 2004 19:06

    Pomazánka je výborná, keď sa do nej pridajú aj 2-3 uvarené a postrúhané zemiaky a do majonézy pridávam biely jogurt.

  • Hana Janů | 24. 9. 2004 18:51

    Výborné, celé rodině chutná

  • Alis | 21. 9. 2004 19:39

    Dávám odlehčenou majonezu nebo jogurtovou majonézu Helmans, je to dobré

  • Iveta | 21. 9. 2004 16:55

    ....přidávám před svařením "omáčky" ještě trošku polévkového koření a vše odlehčuji trochou kysané smetany(přece jen ta majolka už nám nedělá dobře...), na podzim a v zimě místo okurek drobně pokrájené kysané zelí ( ale vážené, ne kupované igelitovém pytlíku!)...a to je i vitamínová bomba...drsňáci mohou přidat i drobně nasekaný česnek...jen na zavonění....

  • Aťa | 20. 9. 2004 19:16

    Bylo to pochutnáníčko, ale nemelu přísady jako Lubor

  • Radek | 20. 9. 2004 02:30

    vynikajici

  • Lubor | 16. 9. 2004 19:43

    Špekáčky i okurky nejprve umelu, je z toho pikantní pomazánka, také dobré na chlebíčky

  • Ála | 16. 9. 2004 06:42

    Je to pochutnáníčko,doporučuji.

  • Vlastimila Vacková | 12. 9. 2004 16:01

    U celé naší rodiny velmi oblíbená pomazánka

  • Alice | 12. 8. 2004 19:40

    Není to sice žádná dieta, ale moc nám to chutná

  • Luba | 21. 7. 2004 19:13

    To nemá chybu, s feferonkou to je síla!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny
Chuťovky Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Hořčice Kečup - jemný Majonéza Nakládané okurky Ocet Párky Pepř mletý Rostlinný olej Špekáček
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Cuketové řezy

Cuketové řezy

Zelná polévka III.

Zelná polévka III.

Nakládaný hermelín VI.

Nakládaný hermelín VI.

Meruňkový koláč s müsli

Meruňkový koláč s müsli

Sýrové kuličky-smažené

Sýrové kuličky-smažené

Lahodný salát s uzeným lososem

Lahodný salát s uzeným lososem

Plněné žampiony špenátem

Plněné žampiony špenátem

Prominentní rýže

Prominentní rýže

Kuřecí maso na žampionech

Kuřecí maso na žampionech

Doporučujeme

30 minut
Pstruzi s bylinkami, citrony a salsou

Pstruzi s bylinkami, citrony a salsou

45 minut
Mini pizzy calzone II.

Mini pizzy calzone II.

45 minut
Jahodová bublanina

Jahodová bublanina

20 minut
Bezový sirup za studena

Bezový sirup za studena

30 minut
Restovaná zelenina se sýrem halloumi

Restovaná zelenina se sýrem halloumi

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

Poslední sledované recepty

164
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
149
Cizrnové ragú s rýží
Cizrnové ragú s rýží
49
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
44
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
42
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Kvíz: Vtipné názvy hospod a barů. Uhodnete všechny?
Kvíz: Vtipné názvy hospod a barů. Uhodnete…
Jak na nakládaný hermelín? Naučíme vás ho krok za krokem!
Jak na nakládaný hermelín? Naučíme vás ho krok za…
Jak na dokonalou bublaninu? 6 rad, aby se vám vždy povedla
Jak na dokonalou bublaninu? 6 rad, aby se vám…
6 druhů ovoce a zeleniny, které byste neměli loupat
6 druhů ovoce a zeleniny, které byste neměli…
Tvarohové moučníky: Inspirujte se naší galerií a oslaďte si víkend s rodinou
Tvarohové moučníky: Inspirujte se naší galerií a…
AHA.cz Natálie Jirásková po konci s Mišíkem: Už je zase šťastná!

Natálie Jirásková po konci s Mišíkem: Už je zase šťastná!

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy Styl první dámy pod lupou: V čem Eva Pavlová září a kde chybuje?

Styl první dámy pod lupou: V čem Eva Pavlová září a kde chybuje?

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Jakub Prachař exkluzivně pro Blesk o incidentu v letadle: Udělal jsem chybu!

Jakub Prachař exkluzivně pro Blesk o incidentu v letadle: Udělal jsem chybu!

SportRevue.cz FOTO: Paulina Gretzky a 25 dalších půvabných dcer bývalých slavných sportovců

FOTO: Paulina Gretzky a 25 dalších půvabných dcer bývalých slavných sportovců

Maminka.cz „Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

„Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

Blesk Horoskopy Magie na cesty. Jak si přičarovat spokojenou dovolenou se šťastným návratem domů podle Helen Stanku

Magie na cesty. Jak si přičarovat spokojenou dovolenou se šťastným návratem domů podle Helen Stanku

  • Recepty.cz
  • Sloní mlsanec
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact