Připravit těsto jako na bramborák: nastrouhat nahrubo brambory, česnek najemno, smíchat s vejci, solí, majoránkou a pepřem, trošku hladké mouky. Tenké plátky masa krátce osmažit na troše tuku, osolené a opepřené. Na rozpálený olej klademe tenkou vrstvu bramborového těsta, na to položíme řízek a přikryjeme těstem. Osmažíme po obou stranách.
2
Podáváme s bramborem, nebo s hranolky, přidáme zeleninový salát nebo oblohu.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Petra Šmejkalová
|18. 2. 2006 00:07
Tento řízek dělám také.Každý ho může znát pod jiným názvem(např.Kaplický),ale je vynikající.Někdy si maso den předem naložím a pak ho jen lehce opeču.
stanislav chrastek
|17. 2. 2006 17:05
Já to znám pod názvem Řízek Ondráš a je to vynikající dávám taktéž za1..
Zuzana Šindlerová
|17. 2. 2006 14:30
Já mám u kotlet strach moc je vyklepávat, oni ztratí šťávu a jsou pak po smažení tuhé. Díky za 1.
Zdena z JM
|17. 2. 2006 11:58
Já znám tohle jídlo pod názvem pašerácký řízek.Když se maso vyklepe hodně do tenka,nemusí se ani předsmažovat.Dám je na tenkou vrtstvu bramborákového těsta syrové a opékám velmi pozvolna.Jako přílohu podávám pouze zeleninu.Je to moc dobré,dávám za 1.