Z mletých oříšků, moučkového cukru, bílku a kakaa vypracujeme tuhou hmotu. V jiné misce smícháme mleté mandle s cukrem a žloutkem. Obě hmoty necháme v chladnu proležet. Formičky vysypeme moučkovým cukrem. Ořechové skořápky naplníme tmavou hmotou, formičky na jádra světlou. Skořápky i jádra vyklopíme a necháme ztuhnout. Ztuhlé skořápky spojujeme spolu s jádry pomocí rozpuštěné čokoládové polevy.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Jana
|24. 10. 2010 22:28
I když jsem recept četla 2x, nějak jsem ho dostatečně nepochopila. Jedná se o nepečené cukroví, ale co ten syrový žloutek? :'( Mám prosbu, nebyla by možná fotka, formičky ořechy mám, ale formičky na jádra? Jak asi vypadají, nemám představu. :-( Jinak se mi recept zamlouvá a rádá bych s ním překvapila na Vánoce svoji vnučku. Budu se těšit na jakou koliv reakci. Jana