Ahoj...delam podobny recept...pripravim ho do velke misy...nahoru ozdobim ovoce a cokoladou...nebo nejakym barevnym sypanim...a podavam to vykrojene velkou lzici na talirek...mlsounum delam barevnou slehackou jeste ozdobeni...
zlepenec som robila vcera, ale obavam sa, ze nas nejako neocaril, chutou bol v poriadku, ale bolo to take ... negustiozne ci co. skusim to co mi poradila pani Terova. takto v mise to ocenia skor deti a nie nas seniorsky vek. vdaka za recept.
paneboze.......chcela som len povedat, ze pani zuzana sa pytala a vzapati sme traja ludia odpovedali . Nato ste nas, uplne zbytocne, lenka zahriakla ze preco o tom zas debatujeme. Ked ste si uz dali tu pracu nam to *nandat*, tak ste si uz mohla dat aj tu pracu pozriet, ze k odpovediam doslo v priebehu par minut o kt. sme absolutne nemohli vediet, ze su duplicitne. ak niekto vyvolal debatu tak ste to boli vy. Ja som o nu naozaj nemala zaujem a nikdy som sa ani ziadnej nezucastnila, pretoze moj nazor je jasny, bud sa salm. bojim a nerobim to, alebo sa nebojim a bud ochoriem alebo neochoriem. tot vsjo.Kedze sa zuzana na nieco pytala, tak sa zrejme tych vasich nekonecnych diskusii nezucastnila a tym padom bola mystifikovana ...no nic, vase ospravedlnenie prijimam, niet dovodu aby sme sa tu uplne zbytocne hadali a Vam prajem prijemny den. Dufam, ze sme svojim kvokanim neznechutili damy kt. maju o ten recept zaujem.btw....
Recept se mi moc líbí a ani mě neodradila ta zbytečná diskuze o salmonele ve žloutcích.
Děkuji Janě H, že jste se mě zastala. Máte pravdu, nic jiného něž že je zbytečné o salmonele znovu a znovu diskutovat, jsem nemyslela. A paní Mino, nevím jak je to dlouho, ale diskuze přímo hysterická tu byla, asi někdy na jaře nad úplně jiným receptem. Jestli jsem někoho pobouřila, tak se omlouvám. Lenka (anonym)
no...rozhodne to vyskusam, ten krem ma zaujal, akurat som si nevedela predstavit ako to servirovat.....alebo dat do prostriedku misu a vela lyzic:o))))
Tak to mně připomnělo dobrůtku mojí maminky. Říkali jsme tomu pajda, piškot byl upečený na plechu, namazaný marmeládou a rozkrájený na kousky, nějaký dobrý krém, navíc ještě každá vrstva posypaná ořechy a ovocem (kompot, pomeranč..).A každý dostal na talířek porci vykrojenou z misky lžící a navrch trochu sladkého sněhu z bílků. Dnes bychom asi dali šlehačku. Takže kdo neví jak servírovat tady je jedna z možností.
Paní Kubiková, ať čtu příspěvek Anonyma, jak chci, nevidím na něm nic hysterického, a divím se, co vás tak vytočilo, a že vytočilo, to z vašich slov přímo čiší.Nenapsal nic víc,jen chtěl, podle mého, upozornit na zbytečnost diskuze o salmonele, protože se snad vyskytuje u každého receptu, kde jsou vejce. Podle mého by se mohla ozvat Zuzana a reagovat na toho milého Watsona, vždyť se jen slušně zeptala.
anonym ....cudujem sa ze pri vasej chytrosti ste nepostrehol ze toto nie je chat, a jednotlive prispevky naskocia pod receptom niekedy aj po cca niekolkych hodinach. jediny kto mohol vyvolat diskusiu ste bol vy. vasa reakcia bola zbytocne konfrontacna a povedzme...hystericka.No a teraz k receptu.....Pani Cihakova nemohla by ste tento mucnik ofotit a pridat k receptu? To sa je lyzicou, priamo z misky? Ospravedlnujem sa ale nejako mi nepracuje fantazia.
Ja nevim, co porad resite... tak kdyz se bojite salmonely, tak to proste nedelejte, ne?
a co bio vejce, ty budou určo bez salmonely...
Proboha, už nediskutujme o salmonele, kde je, jestli vevnitř nebo nahoře, vejce, žloutek ,bílek, je to jedno, kdo se bojí ať nedělá, kdo ne ať to zkusí. Taková diskuze proběhla nedávno a byla "hodnotná", protože co kuchař či diskutér má jiný názor.
salmonelove kmene sa nevyskytuju v zltku, ale v bielku a na povrchu skrupiny.a ked sa bojite tak to nerobte....ake jednoduche mily watson
Salmonela je na povrchu vejce.
A co třeba vyšlehat ty žloutky s cukrem v páře? Nechat vychladnout a přidat šlehačku? Jana
tak toho bych se bála, neboť v syrových žloutcích může být salmonela. Co vy na to?